De hotelsector maakt zich ernstig zorgen over de mogelijkheid van overstromingen in de Thaise hoofdstad. En wanneer vliegveld Suvarnabhumi overstroomt, is de schade voor het toerisme helemaal niet meer te overzien.

Het Best Western Premier Amaranth Suvarnabhumi Airport hotel, dat vlakbij het vliegveld staat, heeft een dijk met een lengte van 50 meter en hoogte van 1,6 meter aangelegd tussen de achterkant en een kanaal. Tevens zijn waterpompen geïnstalleerd. In voorraad is voldoende voedsel om 300 gasten 10 dagen een maaltijd voor te zetten. Vijf conferenties met tegen de 700 gasten zijn al geannuleerd. Het hotel ontvangt e-mails van bezorgde gasten die geboekt hebben en willen weten hoe de situatie nu is en welke voorzorgsmaatregelen het hotel heeft genomen. Met name Japanse gasten zijn geschokt.

Het Buddy Oriental Riverside Pakkred hotel in Nonthaburi, amper 2 maanden open, staat sinds vorige week onder water. De Buddy Group heeft plannen om nieuwe hotels in Phuket en op Koh Samui en een restaurant in Soi Ekemai (Bangkok) te openen, op een laag pitje gezet. Om het hotel weer op orde te krijgen, zijn miljoenen baht nodig. Renovatie duurt zeker een maand. ‘Als de regering de situatie deze maand niet kan verbeteren, hebben we dit jaar geen hoogseizoen’, zegt Sorathep Rojpotjanaruch, chief operating officer van de groep.

[De conclusie dat ‘de hotelsector’ zich zorgen maakt, lijkt me nogal overdreven, wanneer in het bericht zelf maar 2 hotels worden genoemd. De conclusie wordt toegeschreven aan hoteliers uit Bangkok die een conferentie in Singapore bijwonen.]

2 reacties op “Hotelsector: zorgen om mogelijke overstroming Bangkok”

 1. eliza zegt op

  Wat een vreselijke berichten allemaal uit Thailand. Ben blij dat thailand.blog bestaat want van de Nederlandse media moet je het niet hebben als je informatie wilt.

  Wij vliegen 12 nov naar Bangkok voor 3 weken. Ik twijfel erg of we onze reis niet moeten omgooien. We wilden Bangkok-khao yai-ayutthaya-chiang mai en dan afsluiten op Koh chang. Weet iemand hoe de situatie in khao yai is? Is dat nog te bereizen? En hoe is het in chiang mai? Ik weet dat het daar slechts is geweest en dat de trein niet rijdt. Maar als het daar goed is dan vliegen we er wel heen.
  We zitten er nu aan te denken om een deel van onze reis maar naar Maleisie te maken… Want zelfs als het water weg is wat voor schade heeft dat dan achter gelaten in de gebieden 🙁

  • @Eliza in Chiang Mai is er niets aan de hand.

   Tourist destinations in the north, such as Chiang Mai, Chiang Rai, Sukhothai, are best accessed by air as some roads and railways in the central provinces are closed due to the floods. Provinces in southern and eastern Thailand remain fully accessible by road and train.

   3.1 North
   Water levels in some of the flood-affected areas in northern Thailand are subsiding and flood control measures are being relaxed. Most tourist attractions in northern Thailand have not been affected by the floods and are open for visitors. Tourist destinations in the north, such as Chiang Mai, Chiang Rai and Sukhothai, are best accessed by air as some roads and railways in the central provinces are still closed due to the floods.

   Major tourist destinations in the north not affected by the floods include:
   Chiang Mai
   Chiang Rai
   Lampang
   Sukhothai

   Bron: http://www.tatnews.org/situation_update/5683.asp


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website