Wie de wereldberoemde Angkor Wat in Cambodja wil bezoeken, moet per 1 februari 85% meer betalen voor een toegangsbewijs. Een dagkaart kost nu 37 dollar (was 20 dollar).

Een driedaagse pas voor de tempel, die op de lijst van de UNESCO werelderfgoed staat, kost nu 62 dollar (was 40 dollar) en een week-pas kost 72 dollar.

De Cambodjaanse overheid kondigde vorig jaar al aan de prijzen voor toeristische attracties in het land te verhogen. Zo zijn ook de toegangsprijzen voor andere toeristische bezienswaardigheden, waaronder het Koninklijk Paleis, het Nationaal Museum en Tuol Sleng Genocide Museum, fors gestegen.

De inkomsten uit het toerisme in Cambodja zijn vorig jaar gedaald, tot ongeveer 3 miljard US $. Dit ondanks een toename van het aantal internationale bezoekers.

Jaarlijks bezoeken meer dan twee miljoen toeristen de tempels van Angkor.

Bron: Travel Daily Asia

6 reacties op “Bezoek aan Angkor tempels in Cambodja fors duurder geworden”

 1. fernand zegt op

  waarschijnlijk al wat te duur voor vele toeristen of toeristen die het land al meer dan 1 keer bezochten die trekpleisters niet meer willen bezoeken.
  Dan maar de thaise truc toepassen zo blijkt,minder inkomsten,prijzen opslaan,alleen begrijpen z e niet dat te duur te duur is.Een tourist een bedrag laten betalen voor een weekpas gelijk aan het loon of meer van een cambodjaan is toch niet zo slim.
  Of denken ze daar ook YOU barang YOU big money???

 2. Fransamsterdam zegt op

  Ik geef ze groot gelijk. Het land is straatarm en er trekken – als ik de reacties van lezers van Thailandblog mag geloven – steeds meer mensen naar toe die Thailand al te duur vinden, dus daar hebben ze ook niks aan.
  De ‘kwaliteitstoerist’ die zichzelf op een reis naar Z.O.-Azië trakteert zal van die prijsverhoging met 15 euro niet met zijn ogen knipperen.
  Of het werkt hangt af van de prijselasticiteit van de vraag. Daarvoor zullen we de bezoekersaantallen van het komende jaar moeten afwachten.

  • Jules zegt op

   Helaas gaat het geld NIET naar de gewone mensen, maar naar de toch al steenrijke bovenlaag van Cambodia! Als je de onderkomens en omstandigheden ziet van de mensen die in en rond Siem Reap wonen, vraag je je af waar al dat geld blijft.

 3. lung addie zegt op

  Ondanks het feit dat het nu 62USD ( ongeveer 2000THB) is voor een driedaagse pas, en een drie daags bezoek eigenlijk voldoende is, vind ik een bezoek aan Angkor Wat deze prijs waard.
  De prijs vergelijken met het loon van een Cambodjaan is zinloos. Vergelijk het dan liever met de prijs welke je betaalt voor een dagbezoek aan Keukenhof. Ja, met vakantie gaan en iets unieks bezoeken kost geld, dat is trouwens steeds zo geweest. Het in stand houden en restaureren van het complex is ook niet gratis.

 4. snelle japie zegt op

  Voor de mensen die geen zin hebben om een fotn uit te geven aan zoiets, lopburi tempel, een uurtje boven bangkok, ziet er net zo uit. is veel kleiner, maar heeft wel apen. al met al een leukere ervaring, want een hele dag lang gaat toch vervelen, laat staan drie dagen

 5. PEER zegt op

  Maar “snelle japie” toch,
  Je kunt dit 7e wereldwonder toch niet vergelijken met zo’n apentempel!!
  Als je ooit nog ‘ns in het 40 km2 grote Angkor Wat komplex komt zul je versteld staan wat er daar 1000 jr geleden is gepresteerd! Zonder afbreuk te doen aan Lopburi’s tempeld; om dit mee te maken is met geen pen te beschrijven. Sla ‘ns paar Euri kapot en verwen je met ’n tripje naar Angkor Wat!!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website