Traditional Thai Massage at Wat Pho (Buddhist temple)

De Traditionele Thaise massage of nuat phaen boran (นวดแผนโบราณ), is een van ‘s werelds oudste geneeswijze en kenmerkt de holistische aanpak. In een holistisch model wordt de mens als één geheel gezien, waarbij lichamelijke, psychologische, sociale, en spirituele facetten onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en elkaar wederzijds beïnvloeden.

De Thai zagen ziekte als onbalans in het lichaam of de geest en ze daarvoor zochten hulp in de lokale tempel. Zij werden behandeld met de vier elementen van de traditionele geneeskunst: spirituele ondersteuning, voeding, kruiden en massage.

Thaise massage is dan ook meer dan 2.500 jaar oud en komt van oorsprong uit India. De monniken namen het destijds mee naar Thailand.

Koning Rama III gaf in 1832 opdracht de kennis van massage vast te leggen in steen. Deze friezen kunnen vandaag de dag nog steeds bewonderd worden in de beroemde Wat Pho tempel in Bangkok.

Rating: 5.00/5. From 4 votes.
Please wait...

1 reactie op “Thaise massage een eeuwenoude geneeswijze (video)”

  1. Lessram zegt op

    Verzot als ik ben op de stevige Traditionele Thaise massage heb ik dit vele keren ondergaan in Thailand dagelijks en in Nederland 1 of 2x per maand. Maar ondanks dat een aantal van de masseuses dit ook echt bij de Wat Pho hebben geleerd incl. al de officiële diploma’s (natuurlijk de Engelse versie ingelijst naast de Thaise versie) aan de muur waar ze terecht zeer trots op zijn, kan ik er nog geen “officiele versie” in vinden. Allemaal hebben ze toch echt een variatie. Geen probleem, zolang ze maar bij de voeten beginnen en met de klapjes op de rug eindigen, maar ik ben erg nieuwsgierig of er een goed boek in Nederlands of Engels bestaat die 100% de Traditionele versie beschrijft in tekst en uitleg zoals vastgelegd door Koning Rama III….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website