Ruan Nuad – Thai Massage (video)

Door Redactie
Geplaatst in Thaise massage
Tags: , , ,
7 december 2017

Traditionele Thaise massage staat bekend als ‘nuat phaen boran’. De letterlijke vertaling hiervan is: ‘de oude-manier van masseren’.

Thaise massage zorgt voor complete ontspanning en is daarmee een doeltreffend middel tegen zowel fysieke als geestelijke spanning. Het helpt vermoeidheid te bestrijden en geeft energie. Daarnaast is het werkzaam tegen pijnklachten zoals nek-, rug- en hoofdpijn. iteit en de Thai geloven zelfs dat het levensverlengend werkt.

Je lichaam wordt tijdens de massage in diverse yogaposities gebracht. Daarom noemt men Thaise massage ook wel eens “yoga for lazy people”. Je wordt bewerkt met knieën, voeten en ellebogen en soms zelfs met het volledige gewicht van de masseuse.

Thaise massage een soort mix van normale massage, yogatechnieken, acupressuur en stretchen. Het doel hiervan is het lichaam te harmoniseren, blokkades los te maken en deficiënties volgens de energielijnen af te voeren. In tegenstelling tot de traditionele Chinese geneeskunde, die gericht gebruik maakt van acupunctuur om de druk te manipuleren, bevordert Thaise massage dezelfde punten maar met een helende aanraking. Daarom worden de drukpunten van alle spanning ontdaan. De levensenergie, of Prana, kan zodoende vrij door het lichaam bewegen.

Video: Ruan Nuad (Thaise Massage)

Bekijk de video hieronder:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Vk1yoBY7cs8[/embedyt]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Ruan Nuad – Thai Massage (video)”

  1. wibar zegt op

    Als professionele Thaise reflexmassage therapeut met een praktijk (al 15 jaar) in Hellevoetsluis Nederland en opgeleid in Thailand, denk ik dat enige aanvulling op zijn plaats is.
    Het bovengenoemde korte stukje gooit voor het gemak de 2 hoofdgroepen Thaise massage bij elkaar. De Thaise yoga stijl met de rekkingen en strekkingen is ook wel bekend als de noordelijke stijl stroming terwijl de drukpunt reflex massage techniek (bekend als de Wat Pho stijl) vooral gebruikt wordt om te genezen door middel van het activeren van drukpunten. Meestal wordt de drukpunt massage niet als ontspannend ervaren terwijl dat met de yoga stijl wel het geval is. Hoewel sommige kraak geluiden bij dat strekken, vooral bij ons niet zo flexibele buitenlanders, anders doet vermoeden. Het activeren van de reflexpunten daarentegen is meestal pijnlijk. De veroorzaakte pijn is voor het lichaam een teken dat de reparatie op een beoogde reflex plek in gang wordt gezet. Drukpunten kunnen uiteraard ook ter ontspanning worden gebruikt. Meestal bij een spa / welness behandeling. Enfin ik kan er natuurlijk nog veel meer over vertellen maar dat is niet mijn doel. Ik hoop dat deze nuancering in ieder geval bijdraagt aan de inhoudelijke info.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website