Zijn sommige ziekenhuizen in Thailand trager of sneller?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Thailand algemeen
Tags: ,
24 februari 2019

Beste lezers,

Ik ben onlangs met mijn vrouw (Thai) naar het Bangkok Hospital in Bangkok gegaan voor een MRI-onderzoek omdat ze al een paar maanden maagklachten had en er na RX en echografie in het ziekenhuis in Surin nog altijd geen juiste diagnose kon gesteld worden. De MRI in het Bangkok Hospital kostte 47.000 baht. Er werd een gezwel vastgesteld. Men wou onmiddellijk een coloscopie/biopsie uitvoeren om eventueel al te starten met chemotherapie. Dit eerste onderzoek zou echter al 166.000 baht kosten en zoveel geld hadden we niet.

De dokter verwees ons naar het Ravajithi ziekenhuis waar dezelfde ingreep veel goedkoper kon uitgevoerd worden. Maar we moesten dan 2 dagen wachten omdat het alleen op vrijdag kon. Op vrijdag werd dan het onderzoek gedaan en het kostte inderdaad maar 13.000 baht. Maar dan moesten we 14 dagen wachten op de uitslag. Na die 14 dagen kregen we te horen dat het gezwel (ik denk kwaadaardig) uitgezaaid was (metastase – fase 4). Nu zou mijn vrouw terug een week moeten wachten voor een nieuw bloedonderzoek en dan nog eens een week voor de dokters om te beslissen welke behandeling ze gaan geven.

Heeft er iemand ervaring mee dat sommige ziekenhuizen in Thailand trager of sneller zijn? Heeft iemand een beter alternatief? Zijn er ziekenhuizen die evengoed zijn als het Bangkok Hospital maar minder luxueus en dus minder duur? Ik heb al gelezen over een goed militair ziekenhuis in Udon Thani waar ook burgers terecht kunnen enz.

We kunnen niet naar België en mijn vrouw is niet verzekerd.

Groet,

Gilbert (BE)

20 reacties op “Zijn sommige ziekenhuizen in Thailand trager of sneller?”

 1. Han zegt op

  Wat een belachelijk hoog bedrag voor een mri scan, een aantal malen duurder dan in nederland. Heel veel sterkte er maar mee.

 2. Jochen Schmitz zegt op

  Beste Gilbert,
  Heel vervelend om te horen hetgeen je echtgenote heeft.
  Het militaire ziekenhuis in Udon Thani kan ik je aanbevelen. Heb zelf een operatie moeten ondergaan hetgeen in het militaire zieken huis 100.000,- goedkoper was dan in een bekende private hospitaal. Of ze jouw vrouw kunnen helpen met deze ziekte weet ik uiteraard niet. Veel sterkte en ik wens je dat alles goed zal komen.
  Groetjes
  Jochen

  • Henk Appelman zegt op

   vreemd mijn mri scan kostte 54000 bath BKK Hospital Udon
   MRI scan in Khon Kaen Sirikrit 18000 bath
   Helaas heb ik alweer een update van een ‘for foreigners’ ziekenhuis rekening van een generaal staats ziekenhuis…….rekenen zo 1000 bath per bestraling meer als een Thaise patient!

  • Henk Appelman zegt op

   Jochen
   heb je daar een contact verwijzing naar?
   Tel/fax adres?
   veel dank alvast
   Henk

 3. Renévan zegt op

  http://www.chulabhornhospital.com
  Probeert u dit ziekenhuis eens. Dit is eigendom van één van de prinsessen. Hier wordt veel onderzoek gedaan naar kanker.

 4. Frits zegt op

  Natuurlijk is het ene ziekenhuis sneller dan de andere. Wat een vraag!? En wat een gedoe met dat gezoek naar een ziekenhuis. Waarom Bangkok Hospitaal? Als je geen geld zat hebt om rekeningen te betalen, noch in bezit van een ziektekostenverzekering, ga je toch niet naar een particulier ziekenhuis?

  In Bangkok bestaan tientallen regeringsziekenhuizen. Veel goedkoper, en er zijn er waar zij gewoon terecht kan onder de Thai 30Baht regeling (= ziekenfonds voor Thai ingezetenen.)
  Nu het vermoeden is dat jouw vrouw een tumor heeft en wellicht moet starten met chema, ga dan naar:

  http://www.chulabhornhospital.com/, met een speciale afdeling oncologie voor vrouwen. Contactgegevens en adres e.d. allemaal op de website te vinden.
  Een zus van mijn vrouw is er eveneens onder behandeling tegen minimale eigen bijdrages.

  Laat jouw vrouw het woord doen, blijf als farang wat op de achtergrond, en laat haar aangeven dat ze gebruik wil maken van de Thai mogelijkheden.

  Waar wonen jullie trouwens? Hoe kom je bij UdonThani? Als het daar niet lukt, ga je dan naar ChiangMai, of HuaHin? Is er bij jullie in de buurt geen ziekenhuis?

  • Gilbert zegt op

   We zijn bij het Bangkok Hospital terecht gekomen omdat we dachten dat ze Prikkelbare Darm Syndroom had vermits de locale artsen niet konden vinden. In het Bangkok Hospital hebben ze daarvoor een speciale afdeling. Maar het bleek dus om iets anders te gaan. De locale ziekenhuizen waren niet in staat om een degelijke diagnose te stellen. Bedankt voor je info.

 5. Jochen Schmitz zegt op

  Beste Gilbert,
  Ik ben nog vergeten om het Universiteit zieken huis in Khon Kaen te noemen. Ga op internet en bel ze op. Ik heb gehoord, dat ze heel goed zijn.
  Sterkte/Jochen

  • Henk Appelman zegt op

   Ik heb een urgente bypass ondergaan in Khon Kaen (4 stuks)
   KLASSE.
   Nazorg top.
   De rekening nen fractie van de private ziekenhuizen
   Sirikrit Heart Center

 6. rori zegt op

  Erg vervelend om te moeten lezen dat het erg slecht met je vrouw gaat.
  Veel sterkte in deze.
  Als ik, mijn vrouw of schoonmoeder iets hebben en moeten naar een ziekenhuis gaan wij in Utaradit ook altijd al naar het militair ziekenhuis in Uttaradit.
  Prima.

 7. Ger-Korat zegt op

  Informeer eens bij St.Mary hospitaal in Nakhon Ratchasima. Of het militaire hospitaal : Fort Suranaree Military hospital.
  Lees trouwens in diverse prive- ziekenhuizen dat een colonoscopie zo rond de 20.000 baht kost. Zelf ga ik naar een prive hospital in Korat als het nodig is met vriendelijke prijzen en daarom veel Thais, de naam is Porphat ( de vestiging is in hoogbouw, want ze hebben ook een 2e vestiging dichtbij)

  Deze 3 ziekenhuizen liggen dicht bij elkaar dus gemakkelijk in 1 dag te bezoeken. Afstand Bangkok naar Nakhon Ratchasima is ongeveer 250 km, per auto kan je in 3 1/2 uur er zijn.

  Ik weet dat in Bangkok een Bangkok Christian Hospital is. Colonoscopie rond de 17.000 baht las ik. Goede recensies betreffende Dr. Chucheep, colorectal specialist met eventueel mogelijkheid door deze in VS opgeleide arts in een ander ziekenhuis, goedkoper, te worden behandeld.

  Hoop dat je hier wat mee kunt of anders voor andere lezers interessant.

 8. Ger-Korat zegt op

  Ik schreef in mijn reactie colonosopie, ook wel genaamd coloscopie, gaat over de onderzoek van de dikke darm.

 9. eduard zegt op

  Ze had al veel eeder een 30 baht verzekering af moeten sluiten. Nu gaat het niet meer,als je al iets makeert. Je hebt na aanvragen van die kaart niet gelijk recht op behandeling, duurt dacht ik 3 maanden voordat je er gebruik van mag/ kunt maken.

  • Gilbert zegt op

   Die 30 baht verzekering heeft ze wel. Ik bedoelde een hospitalisatieverzekering zoals wij die kennen.

 10. Gilbert zegt op

  Iedereen van harte bedankt voor jullie bijdrage.

 11. zozithet zegt op

  Gewoon ff nadenken: specialisten die minder gevraagd worden werken er enkel op een bepaalde dag-daar dus blijkbaar VR-en bvb op DO ergens anders en op DI doceren ze op Mahidol-of anders. Net zoals heel veel doktoren van staatshospitalen hun eigen priv’e praktijk savonds of op ZAZO doen.

 12. eduard zegt op

  Hallo Gilbert, met een 30 baht kaart wordt ze naar mijn menng gratis geholpen. Bij mijn vrouw zijn de baarmoeder en de eierstokken weggehaald. Geheel gratis, heb alleen bij moeten betalen omdat ze niet op de gang wou liggen.Dus voor de kamer, 6 nachten 2400 baht.

 13. Chander zegt op

  Als je toch in Isaan verblijft, waarom gaat zij niet naar de Udonthani Cancer Hospital?
  Dit is niet hetzelfde als Udonthani Hospital.

  Udonthani Cancer Hospital is een gespecialiseerde kankerziekenhuis (van de Thaise Overheid) voor heel Noord-Oost Thailand.

  Jouw vrouw zou dat moeten weten, omdat het zeer bekend is.

  Succes en beterschap aan jouw vrouw.

  Chander

  • erik zegt op

   Je bedoelt het Udon Thani Regional Cancer Center en dat ligt nabij Ban Nong Phai, een 13 km ten zuiden van de Udon Thani ringweg en langs de rijksweg nummer 2 richting Khon Kaen.

 14. Andre zegt op

  Ik ben vorige week naar het chulabhornhospitaal geweest voor een MRI scan, prostaat, onder narcose met 1 overnachting, 55.000 baht, helaas word er hier glashard gezegd, U bent Falang en iedereen met een buitenlands paspoort betaald dubbel, standaard room voor Thai 4500 baht en voor mij 9000 baht, helaas ook in de gezondheidszorg doen ze aan discriminatie, ik krijg deze maand de uitslag en vraag dan ook aan de doktor of er een ziekenhuis is die dit goedkoper aanbied in geval dat er een operatie moet volgen, moet er wel aan toevoegen dat alles zeer professioneel wordt uit gevoerd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website