door Hans Bos

Sukhumvit, de beroemdste straat van Bangkok, telt de meeste stoffige plekken van de hele stad. Ademen op deze plaatsen levert een direct gezondheidsrisico op. Dat blijkt uit een onderzoek van de Bangkok Metropolitan Administration (BMA). Deze test vaste plaatsen in de stad drie keer per jaar gedurende 24 uur. Op veel plekken is sprake van 300 mpcm (million particles per cubic meter), terwijl de grens ligt bij 120 mpcm.

Op de kruising van Sukhumvit met Udomsuk (Sukh 103) telt de BMA 297 mpcm en op de kruising met soi 59 nog altijd 288 mpcm. Bij het busstation Ekamai is sprake van 240 mpcm. Ook Rama III Road (231) en Si Phraya kruising in het district Bangrak (225) zitten ver boven de maximaal toegestane hoeveelheid.

Als maatregelen stelt de BMA voor om meer bomen aan te planten op vluchtheuvels en langs voetpaden. Geen enkele auto in Thailand is overigens uitgerust met een roetfilter of katalisator. Deze kunnen de uitstoot van stofdeeltjes sterk beperken.

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Sukhumvit telt meeste stoffige plekken in Bangkok”

  1. Sam Loi zegt op

    Het leven is hard in Thailand. Velen hebben moeite om het hoofd boven water te houden. Ik heb respect voor de mensen die een kraampje huren (investeren) om vervolgens wat producten aan de man te brengen.

  2. Redactie zegt op

    Die mondkapjes zijn dus zo gek nog niet. Het zal wellicht iets helpen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website