Vriendelijkheid scoort hoog bij expats

Het is met name de vriendelijke bevolking die (aanstaande) expats in Thailand aantrekt. Dat blijkt uit de Expat Online Explorer, gesponsord door de HSBC Bank. In dat kader zijn 4127 expats ondervraagd, afkomstig uit meer dan honderd landen. Bij de vijf landen waar de expats gemakkelijk vrienden kunnen maken onder de lokale bevolking vinden we naast Bermuda, Bahrein, Zuid-Afrika en Hong Kong ook Thailand.

In Europa maken de ondervraagde expats het moeilijkst vrienden. Nederland (!) voert de lijst aan, gevolgd door Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en België. Thailand is daarnaast de meest romantische bestemming. Tweederde van de vrijgezelle expats heeft daar na vestiging een partner gevonden, op de voet gevolgd door Spanje.

Thailand komt op de derde plaats voor wat betreft het gemak van relocatie, na Zuid-Afrika en Canada. Daarbij gaat het om zaken als het regelen van financiële zaken, gezondheidszorg, huisvesting en lokale reizen. De drie moeilijkste landen in dat opzicht zijn India, Qatar en de Russische Federatie. Thailand scoort de eerste plaats voor wat betreft de kwaliteit van leven, vooral waar het gaat om eten en gezondheidszorg. India komt als laatste uit de bus.

Bijna de helft van de expats die op dit moment in Thailand verblijven, wil niet vertrekken. De meesten zitten hier al meer dan vijf jaar.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website