De nep Nokia

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Thailand algemeen
Tags: , , ,
6 december 2010

Om het geheugen weer even op te frissen gaan we terug naar het eerdere artikel over ‘copyright piraten‘. Zoals in dat verhaal omschreven kocht ik begin oktober een fraai uitziend nep mobieltje type Nokia N79 voor de prijs van 1.990 baht.

Na exact één dag gaf het ding de geest en wilde de betreffende verkoopster mijn aanvankelijk zo glorieuze aankoop voor slechts 500 baht terugnemen. Mijn woede-uitbarsting was niet bepaald des Aziaat, maar wel zeer effectief. Het apparaatje werd achtergelaten en drie uur later kreeg ik het ding weer functionerend in mijn bezit. Heel duidelijk kreeg ik nu echter wel te verstaan dat er echt geen verdere garantie werd gegeven.

Eigenlijk had ik al een beetje spijt van deze onbesuisde aankoop. Per slot van rekening functioneerde mijn oude, weliswaar simpel mobieltje nog uitstekend. In de ban van alle toeters en bellen, die ik waarschijnlijk toch nooit zal gebruiken, in combinatie met de aantrekkelijk prijs, werd mijn verstand enigszins aangetast.

De ervaring

Zoals beloofd zou ik na twee maanden, nadat nu ook de goedheilig man weer naar Spanje is afgereisd, de verdere ervaringen aan Thailandblog toe vertrouwen. Kort en bondig: de dag na de ‘reparatie’  gaf mijn nieuw verworven speeltje geen kik meer. Batterijtje er maar eens uitgenomen, maar daar was niets bijzonders aan te zien. Dus maar weer terugplaatsen en dan ….warempel hij doet het weer! Echter niet voor lang want een paar uur later is het ding weer zo dood als een pier.

De contacten nog eens extra oppoetsen en jawel dat helpt.

De oplossing

Als ik die middag een auto huur en de verhuurder mijn telefoonnummer vraagt moet ik even kijken, want mijn Thaise nummer staat niet bepaald in mijn geheugen gegrift. Het is om er moedeloos van te worden; opnieuw is het ding uitgevallen. De man van het autoverhuurbedrijf, die ik al wat jaren ken, schiet te hulp. Hij scheurt een stukje dun karton van zijn pakje sigaretten en legt dat op de batterij. Lachend laat hij zijn eigen toestelletje zien waarop eveneens deze truc is toegepast. En beste lezers tot en met de dag van vandaag werkt mijn mobieltje nu al twee maanden tot volle tevredenheid.

Thuis in Nederland vertel ik dit voorval aan een goede vriend en laat die nu hetzelfde euvel hebben met zijn niet nep Nokia. Al jarenlang past ook hij deze noodgreep toe. Zou mijn Nokia dan toch …?

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “De nep Nokia”

 1. erik zegt op

  het zou mij niet verwonderen als jouw vriend ook een nepperd heeft,hier in europa verkopen ze die gewoon als echt,bijv.op markplaats

 2. jac zegt op

  Hierin europa gebeurd het ook hoor……mijn man en ik hebben allebei een Nokia gekocht bij een KPN winkel en bij allebei moesten we een stukje karton doen want anders maakte hij geen goed contact en ging ook steeds het schuifjeopen dat klemde niet goed, en met het kartonnetje wel.
  En het was toch echt geen nepper………of zijn de KPN winkels misschien ook al niet meer te vertrouwen?????????????????????????

 3. C van der brugge zegt op

  puket is Geen eiland dus………..

 4. Friso zegt op

  Dit kan kloppen hoor. Sommige nokia’s hebben net iets teveel ruimte voor de accu. Daardoor kan het zijn dat hij geen contact meer maakt met je telefoon en er dus geen stroom is. Als je er voor zorgt dat hij goed dichtzit (met een papiertje) kan de accu niet bewegen en kunnen de contacten niet los komen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website