Lezersvraag: Importheffingen en afhandelingskosten DHL in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Thailand algemeen
Tags: ,
25 augustus 2019

Beste lezers,

Normaal bestel ik een mobiele telefoon via Lazada, behalve als het verschil meer dan 40% is tov de prijs op Aliexpress. Door het vrijhandelsverdrag met China zijn er veel dingen importheffingsvrij en betaal je alleen verzendkosten, 7% btw en evt inklaringskosten. Ik heb echter nog geen ervaring met het betalen van deze heffingen in Thailand.

Kunnen jullie uit eigen en recente importervaring nagaan of de tarieven gepubliceerd op onderstaande websites enigszins kloppen?

1) Importtarieven: De Thaise overheid heeft deze site: http://itd.customs.go.th/igtf/th/main_frame.jsp. Hier vind ik bijvoorbeeld dat een mobiele telefoon (code 8517.12.00) uit China geen heffing kent. Op deze site kun je een korte omschrijving zoals “phone” invoeren en zo achter het tarief komen. Er is een andere site https://www.simplyduty.com/import-calculator/, makkelijk in het gebruik, en komt in mijn geval met hetzelfde tarief als die van de website van de overheid.

2) De verkoper verstuurt mijn pakket via DHL. Naast de verzendkosten ben ik bij DHL inklaringskosten kwijt. Op deze site van DHL http://www.dhl.co.th/exp-en/express/customs_support/customs_services.html, lees ik dat er 2 soorten inklaringskosten zijn: Advance Payment and Disbursement.

Ik neem aan dat ik alleen 1 soort inklaringsfee en niet beide kwijt ben. Ik lees dat de fee minimaal 200 baht bedraagt.

Groet,

Eddy

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Lezersvraag: Importheffingen en afhandelingskosten DHL in Thailand”

 1. L.burger zegt op

  Hier is de officiele customs webpagina van thailand.
  Veel informatie te vinden daar, maar idem dito als met een visa/verblijf, sommige mensen hanteren andere regels en tarieven.

  http://www.customs.go.th/list_strc_simple_neted.php?ini_content=individual_160503_03_160922_01&lang=en&left_menu=menu_individual_submenu_01_160421_02

 2. LOUISE zegt op

  Bedragen zijn zeer varierend.
  Maar welk percentage de post in dit geval hanteerd, de koper dient altijd 200 baht te betalen voor het briefje waarop dit allemaal genoteerd staat.
  Dit is het bedrag van ruim een jaar geleden, toen ik nog alles per visa betaalde.
  Dus die 200 baht zal inmiddels ook wel verhoogd zijn.

  LOUISE

 3. Sjaak S zegt op

  Ik heb al een paar keer elektronica uit het buitenland besteld en betaalde dan via de website alle kosten, zo ook de invoerkosten. Een beamer op Ebay uit Hongkong, een horloge via aliexpress en zelfs een broodbakmachine. De artikelen waren altijd netjes binnen de aangekondigde tijd bij mij thuis afgeleverd. Met de douane had ik persoonlijk niks te maken.
  Daar hoef je helemaal geen zorgen over te maken. Je ziet bij de koop de eindprijs inclusief verzend en importkosten. En dan kun je beslissen of het de moeite waard is of niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website