Lege hotels

Het hoofd van de Thaise Hotels Association Eastern Region riep de regering op om haar zogenaamde plan voor “reisbubbels” nieuw leven in te blazen en buitenlandse toeristen toe te laten voordat hoteleigenaren hun activa gaan verkopen aan buitenlandse investeerders.

President Phisut Sae-Khu vertelde tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van 24 juli in het Cape Dara Resort dat voor het einde van het jaar veel overheidssteun nodig is om bedrijven in de toeristische sector te laten overleven.

In juni leek het erop dat Thailand klaar was om toeristen uit te wisselen met landen die het coronavirus onder controle hadden, waaronder Japan, China en Zuid-Korea. Maar na nieuwe uitbraken in die landen, deelde Chula Sukmanop, directeur-generaal van de Civil Aviation Authority van Thailand mee, dat de onderhandelingen om reisbubbels af te ronden “voor onbepaalde tijd” zouden worden uitgesteld.

Op 19 juli bevestigde de minister van Buitenlandse Zaken Don Pramudwinai dat het buitenlandse toerisme niet snel zou worden hervat en liet hij weten dat de reisbubbels “kunnen wachten”.

Phisut is het daarmee niet eens. Hij zegt dat de regering hard heeft gewerkt en tientallen miljarden baht besteed heeft om het binnenlandse toerisme te stimuleren. Echter hotels en toeristische attracties kunnen niet alleen leven van Thaise reizigers, omdat twee derde van alle inkomsten afkomstig zijn van buitenlandse bezoekers.

Buitenlandse investeerders zijn al in de Eastern Seaboard bij grote hotels en resorts aan het rondkijken. Zonder hulp van de Thaise overheid zullen veel van deze hotels in handen van buitenlanders vallen.

Phisut zegt dat, de overheid meer instrumenten tot haar beschikking heeft om de hotelbranche te helpen, zoals:

 • Het organiseren van overheidsseminars en bijeenkomsten in het hele land om het binnenlandse toerisme te stimuleren.
 • Voeg feestdagen toe aan de agenda om langere weekenden te maken.
 • Bied het publiek een belastingvoordeel van 15.000 baht aan voor de uitgaven aan hotels, attracties en restaurants.

Als er geen maatregelen worden genomen dan moeten de hotels verkocht worden of noodgedwongen sluiten. In beide gevallen kost het tienduizenden banen, aldus Phisut.

Bron: Pattaya Mail

No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “Hotels in Thailand willen (binnenlandse) toeristen en hulp om te overleven”

 1. Han zegt op

  Als je denkt dit met stimuleren van binnenlands tourisme is op te lossen geloof je ook nog in sprookjes

 2. endorfun zegt op

  Ik denk dat die visie heel correct is.

  Met alleen binne,lands toerisme, zal men niet kunnen “overleven”, en dan valt alles voor een “prijsje” te kopen.

  Het zal een keuze worden tussen eigen economie, of economie in vreemde handen. En China wilt toch al alles opkopen …

 3. Stan zegt op

  Veel hotels en resorts zullen dan waarschijnlijk worden overgenomen door Chinese investeerders die zich willen gaan richten op Chinese toeristen die in steeds grotere aantallen naar Thailand kwamen en na de coronacrisis weer naar Thailand zullen komen.
  De laatste jaren zijn er zo al een aantal hotels overgenomen. Eén van mijn vaste hotels in Bangkok bijvoorbeeld heeft sinds een jaar of 2 een nieuwe Chinese eigenaar en bijna het complete personeel is vervangen, omdat elke werknemer nu ook Chinees moet kunnen spreken. Er waren altijd twee kamers vrij voor ons (twee stellen) als we belde voor een reservering en ze kenden ons ook. Vorig jaar kregen we voor het eerst te horen aan de telefoon van één van die nieuwe werkneemsters dat het hotel volgeboekt was en alleen nog maar Chinese groepsreizen welkom waren.

 4. lomlalai zegt op

  Als de prijs maar laag genoeg is zijn er altijd nog wel (grote) hotelketens die nu hun kansen zien. Ik heb geen idee hoeveel de gemiddelde prijs nu al gezakt is maar als dit b.v. rond de 50% zou zitten, heb je toch wel een koopje denk ik (er vanuit gaande dat er een vaccin voor het corona virus komt).

 5. laksi zegt op

  Tja,

  Om een hotel of wat dan ook, in Thailand te kunnen kopen, zal je dat toch samen met een Thai of Thai’s bedrijf moeten doen op de 49/51% regeling. Dus Phisut Sae-Khu, kletst gewoon uit zijn nek.

  • Rene Martin zegt op

   Is het ook voor bedrijfsobjecten dat je geen volledig eigenaar kan worden ?

  • janbeute zegt op

   Het antwoord is beste Laksi, dat er veel Chineze families al jaaaaren wonen in Thailand en ook Thais staatsburger zijn.
   En zij hebben weer kennissen en familie die in het China van mr.Li wonen.
   Dus zij krijgen alles op naam en het geld komt als het er al niet is uit de kring uit China.
   Want de zeg maar doorsnee Thai Chinezen die ik ken in mijn direkte omgeving zijn hardewerkers spaarzaam en zijn financieel niet onbemiddelt.

   Jan Beute.

   • Bert zegt op

    Bij ons in de moo baan word alles opgekocht door d eThai-chinese families.
    Hebben zelf een gigantisch grote chinese tempel gebouwd net buiten de moo baan.
    Als de grenzen weer open zijn voor de Chinezen loopt het weer storm in de tempel en de moo baan.
    De huizen worden veelvuldig gebruikt door reizende chinezen.
    Vrouw heeft er eens een opmerking over gemaakt, maar zijn allemaal vrienden en familie zeggen ze.

  • Bacchus zegt op

   Denk je nu echt dat grote internationale hotelketens of industriële bedrijven in Thailand zouden investeren als zij niet voor 100% eigenaar zijn?

   Daar is een speciale BOI law in Thailand voor dit soort bedrijven. Als je voldoet aan de BOI criteria kun je een BOI company opzetten in bepaalde sectoren. Uitgesloten zijn volgens mij de agrarische sector en mijnbouw. Criteria zijn o.a. personeel en investeringskapitaal. Als je aan BOI voorwaarden voldoet, kun je 100% van de aandelen, grond et cetera bezitten.

 6. Kim zegt op

  “weten dat in het beste geval pas vanaf 2022 het toerisme voorzichtig weer op gang kan komen ” graag meer over, bron a.u.b

  • Rob zegt op

   Moderator: Dergelijk beweringen zonder bron plaatsen wij niet.

   • Rob zegt op

    Ok, hier is een bron: De Standaard 25 juli 2020: volgens Stephene, de vaccinexpert met de langste staat van dienst in Belgie, zal een vaccin ten vroegste klaar zijn in het tweede kwartaal van 2021.
    Dan moet het nog op massaschaal geproduceerd worden, verdeeld en de bevolking nog ingeënt, tegen die tijd is 2021 voorbij.
    Daarna pas zullen reisrestricties kunnen worden afgebouwd en kan het toerisme pas echt terug op gang komen.

    • Johnny BG zegt op

     Wereldwijd is er een hoofdprijs te behalen en we gaan af op de mening van Stephene?
     Liever een medicijn dan een vaccin denk ik dan zo.

    • KarelSmit2 zegt op

     Toch knap als men denkt in het 2de kwartaal van 2021 of iets later het vaccin denkt te kunnen hebben.
     Ik geloof er allemaal niets van want het virus muteerd constant.
     Er is nog steeds na 100 jaar geen vaccin tegen griep of 30 jaar tegen aids, ook malaria schiet niet echt op, dus als het nu dan wel in een record tijd lukt ga ik mij afvragen wat ze in het verleden hebben uitgespookt. stof voor complot denkers? 🙂

     Verder vrees ik dat het thailand feest wel eens voor hele lange tijd voorbij zou kunnen zijn voor de witte man, en dat het (op beperkte schaal) Aziatisch toerisme en inversteringen (penny on the dollar) gaat worden, maargoed dit is een gissing en ik hoop dat ik het fout heb.

     Groeten karel2

     • Rob zegt op

      Voor griep is er wel een vaccin maar omdat er elk sizoen een nieuwe mutatie is van het griepvirus moet wie tot de risicogroep behoort zich jaarlijks bij de start van het nieuwe griepseizoen laten vaccineren.
      Voor aids is er inderdaad nog geen vaccin maar wel geneesmiddelen waardoor hef virus geen dodelijke gevolgen meer heeft.

      • KarelSmit2 zegt op

       Eigenlijk bedoelde ik een medicijn wat echt geneest en niet maar gaan gokken wat voor virusstam er aan staat te komen en vervolgens maar wat rommel in iemand gaan spuiten.
       Bovendien vind ik de naam geneesmiddel vaak onterecht gebruikt, want medicatie die men jaarlijks of de rest van zijn leven moet gebruiken noem ik niet bepaald iemand genezen.

    • Mike zegt op

     Ondertussen zijn er meer mensen door economische schade en beperkte toegang tot de gezondheidszorg om het leven gekomen dan door het virus zelf. Laten we eens wakker worden, zeker in Thailand waar het totaal aantal doden door het virusje nog niet eens de DAGELIJKSE tol haalt op de wegen.

     De wereld heeft een absurde hysterie rond een minimaal dodelijk virus geschapen, het hoe en waarom is mij i.i.g. niet duidelijk.

    • Khunchai zegt op

     Eind 2021 de reisrestricties opheffen? ik denk dat als dat zo lang gaat duren dat er geen hotels in Thailand meer zijn laat staan enige vorm van toerisme. Ik ben bang dat (wat ik in een eerdere Thailandblog gelezen heb) dat het gewoon over is met het toerisme naar Zuid Oost Azië voor heel veel jaren. Ik wil niet pessimistisch zijn maar mensen van boven de 60 jaar gaan het niet meer mee maken om de eenvoudige reden dat het toerisme wat het was opgebouwd in zeg 25 jaar wordt afgebroken binnen 2 jaar dus voordat het weer zo ver is kan er nog lang overheen gaan. Thailand doet er goed aan dat wanneer het weer mogelijk is zich inderdaad te richten op China, Zuid Korea, Japan e.d. De Europeanen zullen zich de komende 10 jaar meer richten op vakanties (met eigen vervoer) binnen Europa de trend is al gezet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website