Voetbal voor sissies, noemt columnist Andrew Biggs in Brunch, het zondagmagazine van Bangkok Post, futsal. Daar zal hij zich niet erg geliefd mee maken, want deze vorm van zaalvoetbal is vrij populair in Thailand.

Maar het Thaise futsalteam bakt er niet veel van in de Futsal World Cup 2012, die momenteel in volle gang is.

In groep A (vier teams) eindigde het als derde en dankzij de uitslagen in de andere groepen, bereikte het met de hakken over de sloot de tweede ronde. Maar daarin werd het met 7-1 weggeveegd door het Spaanse team. De drie voorgaande wereldkampioenschappen leverden evenmin een plaats op het erepodium op, want toen ging het Thaise team al in de eerste ronde roemloos ten onder.

Er lijkt geen zegen te rusten op futsal. De nieuwe Bangkok Futsal Arena kwam niet op tijd klaar en toen het volgens de gemeente Bangkok klaar was, keurde de Fifa het af. Het was niet veilig genoeg en niet alle faciliteiten waren in orde.

De gouverneur van Bangkok reageerde als door een wesp gestoken – niet verwonderlijk, want in januari wordt een nieuwe gouverneur gekozen en dit fiasco vormt bepaald geen aanbeveling voor zijn herverkiezing. Regeringspartij Pheu Thai ruikt bloed, want die probeert een voet tussen de deur te krijgen in de gemeenteraad van Bangkok, die door oppositiepartij Democraten wordt gedomineerd.

In een uitgebreide reactie in Bangkok Post (zaterdag 10 november) verdedigt gouverneur Sukhumbhand Paribatra zich. Hij geeft ‘de feiten’, maar een kritische analyse van zijn tekst leert dat hij het belangrijkste feit wegliet, namelijk dat al in maart 2010 de Cup aan Thailand werd toegewezen.

Volgens Sukhumbhand werd de bouw, die in januari van dit jaar begon, door de overstromingen van vorig jaar vertraagd. Maar delen van Bangkok stonden niet het hele jaar onder water en de geplande bouwlokatie bleef al die tijd kurkdroog.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Futsal is ’voetbal voor sissies’”

 1. gerrieQ8 zegt op

  Voor meisjes geloof ik? Ben 12 jaar voorzitter geweest van de zaalvoetbal in Terneuzen met 24 deelnemende teams. Geloof maar dat het er soms hard aan toe kon gaan. Scheidsrechters hadden de handen vol. Ook het Zeeuws kampioenschap georganiseerd en dat liep vlekkeloos. Alles was op tijd klaar. Er was zelfs een Engels team dat een demonstratiewedstrijd kwam spelen tegen het Zeeuwse team.
  Mochten ze in Bangkok nog een organisator zoeken, dan mogen ze me bellen hoor.

 2. Dick van der Lugt zegt op

  @ Gerrie Een ander woord voor sissy is mietje, wat een uiterst denigrerende term is. Misschien zouden wij zeggen: brekebeen.

  Biggs heeft dus geen hoge dunk van het spel maar volgens andere bronnen vereist het veel taktiek.

  • math zegt op

   Engelsen moet u niet serieus nemen en al helemaal niet op taktiek. Van taktiek zou ik techniek maken. Zonder techniek, geen futsal!

   • thaitanicc zegt op

    Helemaal mee eens, math. Kijk, sommige rugby fans zullen voetbal een sport voor mietjes vinden. En thaiboksers kunnen rugby jongens weer mietjes vinden. Zo kunnen we aan de gang blijven…Er zijn meerdere aspecten die een competitie interessant maken. Volgens mij wil Biggs gewoon een boude uitspraak doen. Een beetje zoals Gert Jan Verbeek, de voetbalcoach van AZ, toen een interviewer hem vroeg wat hij van vrouwenvoetbal vond. Verbeek antwoordde: “Vrouwenvoetbal? Dat is zonde van het gras…”

 3. joey6666 zegt op

  gewoon in Nederland te volgen, ik zag het van de week nog op Eurosport HD


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website