Lezersvraag: Fietsroutes rondom Hua Hin of Cha-am?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Thailand algemeen
Tags: ,
25 juni 2014

Beste lezers,

Voor de derde keer gaan mijn man en ik in januari en februari overwinteren in Hua Hin. Vorige keren hebben wij fietstochten gedaan met gids maar nu willen wij zelf gaan fietsen zonder begeleiding.

Weet iemand een mooie route rondom Hua Hin? Of een route naar Cha-am, heeft iemand ervaring hiermee? Ik weet dat een fietsverhuurbedrijf een leuke tocht (de Dolphin route met begeleiding) doet naar Cha-am, maar liever fietsen wij op ons zelf.

Ik sta open voor suggesties.

Met vriendelijk groet,

Ria

12 reacties op “Lezersvraag: Fietsroutes rondom Hua Hin of Cha-am?”

 1. Sjaak S zegt op

  Van Hua Hin naar Cha’am is relatief eenvoudig: Pethkasem Road… maar dat is niet leuk fietsen. Je zou een navigator op je fiets kunnen zetten en dan een route nemen die zoveel mogelijk langs de kust gaat. En als je dan op een doodlopende weg komt, kun je eenvoudig weer terugkeren en een volgende weg proberen. Zo kom je ergens en zie je veel.
  Om Hua Hin? Hoeveel km per dag wil je fietsen? Een vriend van mij komt in de winter ook naar Hua Hin en deze heeft hier heel veel gefietst. Op windstille dagen gaat ie nog wel eens en hij kent bijna alle straten en wegen in en om Hua Hin. Op winderige dagen is hij aan het strand te vinden, waar hij aan het kiten is. Misschien zou hij meer weten…

 2. Marian Winter zegt op

  Dag Ria,ook wij gaan in jan.voor 2 maanden overwinteren in Hua Hin voor de tweede keer maar wij willen graag fietsen huren,maar weten geen adres. Wij hebben vorig jaar een georganiseerde tocht gedaan in Cha,Am. Maar willen ook op ons zelf. Fietsroute,s weet ik niet. Graag reactie.

  • Jan D zegt op

   In Hua Hin kan je op veel plekken goede fietsen huren.
   Er zit een goed fiets verhuur bedrijf bij de CICADA MARKT.
   Die heef velen maten fietsen en sorten.

   • Ria zegt op

    Beste lezer,hartelijk dank voor de reacties.Zie ook onderstaande reactie van Conny. Zij biedt een tocht aan door Hua Hin voor 1250 TB. Dat vind ik een schappelijke prijs. Wij willen graag een fietstocht op eigen gelegenheid van ongeveer 40 a 50 km , die ons richting Cha-am leidt.
    Wij hebben inderdaad al eens een fiets gehuurd bij het bedrijf bij de Cicada markt. Vond het goed te doen voor n paar uurtjes, maar de fietsen zijn eigenlijk te klein voor ons, als lange Hollanders.(1,75 en 1,85)
    De fietsen van Huahinbiketours.com zijn erg goed, maar zij zitten een eind van ons apartement af,, en ik vind de tours behoorlijk aan de prijs voor Thaise begrippen (2500 TB) maar wel uitstekend verzorgd.
    In Bangkok hebben wij een tour gedaan bij André Breuer, werkelijk een onvergetelijke ervaring!
    Ook in Chiang Mai hebben wij 2 keer een meerdaagse fietstocht gedaan bij Clickandtravelonline.com, werkelijk geweldig! Ook de overnachtingen waren grandioos verzorgd, een aanrader!
    Nu willen wij gewoon op onszelf fietsen, ik vraag mij af of er in Hua Hin ook fietskaarten te koop zijn of evt. Te downloaden.
    Wij zullen ook Conny vd Buys zeker eens bezoeken en kijken wat zij voor ons kan betekenen.
    Nogmaals bedankt voor de suggesties,
    ria

 3. Ben zegt op

  Beste Ria,
  Ik heb nog een tip voor je:
  Neem de trein naar Ban Krut en huur daar een fiets.
  Dit dorp ligt ongeveer 150 km ten zuiden van Hua Hin.
  De wegen zijn daar vrij rustig en relatief veilig voor fietsers. De weg langs Ban Krut Bay richting Bang Saphan is ongeveer 12 km is en gaat langs prachtige verlaten witte stranden.
  Een kaart van de omgeving is eenvoudig te downloaden via: http://www.bankrutinfo.com/ of http://www.bangsaphanguide.com/ .

  • Ria zegt op

   Beste Ben,
   Deze tip zullen wij ter harte nemen. Vertrekt de trein va Hua Hin? En hoelang doet hij er over?
   Bedankt voor de tip!
   Ria

 4. Rino zegt op

  Wij gaan in januari voor 6 weken naar Hua Hin en zijn ook geïnteresseerd in het huren van fietsen. Gaarne willen wij ook het adres weten voor het huren van fietsen. Kun je ook electrische fietsen huren daar?
  Kan men geen artikel wijden op Thailand blog hierover?

  Groeten Rino

  • Ria zegt op

   Beste Rino,
   Zie mijn bovenstaande reactie en kijk eens op internet bij fietsverhuur Hua Hin, er zijn een aantal fietsverhuurbedrijven in Hua Hin. Electrische fietsen heb ik niet gezien, is me eigenlijk niet opgevallen.
   groet,
   ria

 5. conny vd buys zegt op

  Hallo Ria
  Sinds 2 maanden zit mijn bedrijf huahin biking.com in her cent rum
  Van HuaHin. Ik ben gespecialiseerd in begeleidecfietstours
  Open maat maar je kunt bij mij ook fietsen huren.
  Ik heb TREK city bikes en mountain bikes met
  24 versnellingen. Geschikt voor tochten door
  Elk soort gebied.
  [email protected]
  Wellicht tot ziens en vast veel plezier met de voorbereidingen
  Conny

  • Ria zegt op

   Beste Conny,
   Hartelijk dank voor de tip, ik zal tzt contact met je opnemen of je bedrijf bezoeken.
   Bedankt alvast.
   Ria

 6. Hendrik zegt op

  Wij zijn verleden jaar voor het eerst in Hua-Hin geweest. Er zijn gratis kaarten van Hua Hin en de omgeving te krijgen waarop langs diverse wegen een fietsje getekend staat. Wil niet zeggen dat het altijd even vlak is op die route. Leuk om iets uit te knobbelen. Neem wel een navigatie (Garmin bijv.) mee, je kunt zo nooit verdwalen. Wij kopen elk jaar een fiets (ca.75 a 100 Euro) en doen dit nu al voor het 4e jaar. Binnen een dag hebben we ze elk jaar weer door kunnen verkopen voor de helft van de aanschafprijs. Er rijden nu al 8 ex-fietsen van ons in Thailand. Veel goedkoper dan fietsen huren!

 7. Roos Kammenga zegt op

  Ook de fietswinkel Velo Thailand iets voorbij het Ibis hotel
  Is een geweldig adres. Mensen zijn heel behulpzaam en goed geprijsd .
  Aan het eind van Hua Hin op Phetkasem Road richting zuiden.
  Mijn man en ik hebben 4000km gefietst in Thailand. Geweldig.

  RoosKammenga.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website