En wat vinden jullie hier van….?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Thailand algemeen
19 februari 2019

In Thailand maak je de gekste dingen mee. Dat kan gaan om scholieren in een Nazi uniform tot een zangeresje die een Nazi vlag draagt. Dat kunnen we nog scharen onder ‘weinig historisch besef’. Maar welke zieke geest moet deze ‘artiest’ wel niet gehad hebben?

Wanneer je zoiets op een bus zet, moet er toch minimaal een steekje los zitten. En welke buschauffeur wil er in zo’n bus rijden? Of is het Mai Pen Rai , de schouders ophalen en weer verder gaan?

Wat vinden de lezers hier nu van?

Deze foto is opgestuurd door Victor. 

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “En wat vinden jullie hier van….?”

 1. Daniel Vl zegt op

  De eigenaar of de schilder weten in het geheel niet wat er geschilderd is en nog minder wat de gevolgen waren.Of moet hij een slecht gevoel hebben over amerikanen. Te gek om los te lopen en hoe zien de bestuurders van voertuigen die hem volgen dit??? De tekst is niet in Thai, zou het afgetekend zijn van een prent?

 2. Daniël M. zegt op

  Dat is kunst.

  En in kunst is ‘alles mogelijk’… Niet alleen in Thailand! Hoe verwerpelijk we het ook mogen vinden.

  Alleen de regeltjes kunnen per land verschillen.

  Ik hoef niet naar Thailand te gaan om mij te ergeren.

  In België erger ik mij dagelijks aan “graffitti-kunst”. Illegale kunst.

  Wat vind je van iemand die zijn tuin “versiert” met Nazi-symbolen?
  Echt waar in België! Zeer recent in het nieuws.

  Moeten wij onze ogen sluiten?

 3. Geertg zegt op

  Hier in Thailand kijkt men tegen een aantal zaken anders aan dan in Europa of US. Ook weten zij weinig af van de geschiedenis elders in de wereld. Net zoals wij in Europa weinig afweten van wat er zich in het verleden in Thailand heeft afgespeeld.

  Daarnaast zijn in Europa videogames te koop waar ook dit soort afbeeldingen staan. Ook op filmpoosters staan soms de vreselijkste dingen. Netflix heeft zelfs beelden van een echt treinongeluk gebruikt in een of andere film.

  Persoonlijk vind ik dit te veel aandacht voor deze beschildering.

 4. Rob zegt op

  Nou beetje dom, typisch Thais zou ik zeggen

  • Henny zegt op

   De doorsnee Thai heeft geen idee wat er in het verleden is gebeurd, zeker niet over de periode van de 2e WO. Deze geschiedenis wordt niet verteld op school. Zelfs niet wat er in Thailand in deze periode is gebeurd. Vind daarom het woord dom misplaats, onwetend dat wel.

 5. piet d v zegt op

  Volgens mij interesseert , de meeste thai
  komt ook niet meestal
  dat zich nooit hebben bezig hebben gehouden wat in europa of elders in verleden is gebeurd.
  Zag laatst in een pas geopende gate 21 in Pattaya
  Een pop voor de winkel staan van Trump met nazi tekens.
  Heb een foto van gemaakt en aan mijn vrouw laten zien
  Ten eerste wist niet dat grote baas van Amerika was en nazi,s nooit van gehoord.

  En zo zal wel voor de meeste Thai zijn
  Totdat iemand het Facebook zet
  En duizend keer excuus aanbied

 6. Leo Th. zegt op

  Een ‘mai pen rai’ houding kijk het mij niet, verder is het raden naar de intentie van degene die deze afbeelding op de bus heeft geplaatst, wellicht enkel de bedoeling om de gedachte aan ‘9/11’ levendig te houden. Ook in schilderingen in de bekende ‘Wat Rung Khun’ nabij Chiang Rai zijn de aanslagen op de Twin Towers verwerkt, samen met andere historische gebeurtenissen zoals ruimtereizen naar de maan. Dat je in Thailand de gekste dingen mee kan maken klopt wel maar waar niet? Je voorbeeld van het Thaise zangeresje met de nazivlag, het zangeresje heeft overigens openlijk op tv huilend haar spijt betuigd, valt in het niet bij het artikel in het AD van enkele dagen geleden over een Belg die Hitler adoreert. Vanwege zijn adoratie heeft hij zijn hele huis, van binnen en van buiten, alsmede zijn erf ‘versiert’ met hakenkruizen en andere nazisymbolen. Op een foto is hij te zien voor zijn huis terwijl hij de hitlergroet brengt. De overheid heeft jarenlang niet ingegrepen maar zou nu tot maatregelen overgaan. En vandaag las ik ook in het AD dat er hedentendage nog steeds 27 hoogbejaarde Belgen al bijna 70 jaar een aanvullend pensioen ontvangen, nu van 425 tot 1275 euro per maand omdat zij tijdens de 2e wereldoorlog toegetreden waren tot de Waffen SS. De jaren die deze personen als straf voor hun collaboratie in een Belgische cel hadden doorgebracht werden beschouwd als arbeidsduur, hoe langer in de bajes hoe hoger de uitkering. Om met de gekste dingen geconfronteerd te worden hoef je niet ver te reizen, vaak is om je heen kijken al genoeg.

 7. Maryse zegt op

  Gewoon een leuke tekening? Reality vs Games?

 8. chris zegt op

  MIsschien gemaakt in het zuiden; buschauffeur een radicale moslim?
  De Verenigde Staten zijn niet erg populair in Thailand.

  Heb ik vorig jar of het jaar ervoor niet eens een foto gezien van een openbaar urinoir in Amsterdam met de afbeelding van Boeddha erop?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website