Airports of Thailand Plc (AoT) gaat haar veiligheidssystemen bij zes luchthavens in Thailand upgraden. Er komen in totaal 32 bodyscanners die in staat zijn om zowel metalen als niet-metalen voorwerpen, wapens en explosieven te detecteren die onder de kleding is verborgen.

AoT president Nitinai Sirismatthakarn laat weten dat Suvarnabhumi, Don Mueang, Phuket, Chiang Mai, Chiang Rai en Hat Yai de bodyscanners krijgen. Twintig bodyscanners worden gestationeerd op de luchthaven van Suvarnabhumi, drie op Don Mueang, vier in Phuket, twee in Chiang Mai, één in Chiang Rai en twee in Hat Yai.

Naast de full body scanners, worden de huidige X-ray machines vervangen door 34 nieuwe machines, de zogenaamde Advanced Technology X-ray, die nog beter in staat zijn explosieven in bagage op te sporen.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “AoT gaat body canners installeren op zes drukste luchthavens in Thailand”

 1. willem zegt op

  Ik ben afgelopen zaterdag terug gevlogen van BKK naar AMS. Via de fasttrack priority departure lane kwam ik al door de nieuwe bodyscanner. Een zelfde type als op Schiphol. De plannen worden dus al uitgevoerd.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Die body scanner die je bedoelt is al sinds vorig jaar actief.
   Iedereen kan er voor kiezen om daar door te gaan. Ze laten je de keuze.

   • willem zegt op

    Die scanner die ik bedoel is niet voor iedereen beschikbaar. Alleen voor priority pass houders. Aircrew en doplomaten. M.a.w de fasttrack lane. Daar staat maar 1 bodyscanner en 2 bagage scanners.

    • RonnyLatPhrao zegt op

     Er staat ook een bodyscanner voor het “gewone volk”. Is al operationeel sinds vorig jaar.

 2. Rene Chiangmai zegt op

  Klopt, ik ben vorige week ook door de scanner heen gegaan op Suvarnabhumi.
  LET OP: ik legde mijn rugzakje in een bak en ik zag dat iedereen voor me zijn schoenen uit moest doen. Dat deed ik dus ook en ik legde ze in een aparte bak. Een foutje is ze gemaakt. Ik deed ze in een van de grijze bakken die op de tafel stonden. Het had natuurlijk een bruine bak moeten zijn die op de grond stond.
  Ik werd tamelijk boos aangekeken. En terecht, ik had kunnen weten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website