Sukhumvit Road is de meest bekende weg in Bangkok. Naast luxe- en betaalbare hotels vindt je er ook winkels en entertainment.

Sukhumvit leeft 24-uur per dag. Het is een constante drukte van auto’s, bussen, motorfietsen, voetgangers en de voorbijrazende Skytrain. Eetstalletjes met lokale gerechten en lekkernijen vindt je op iedere straathoek. Maar er zijn ook veel restaurants met een Thaise keuken of heerlijke Indiase curry.

Je vindt er een mix van culturen. Van Soi 3 tot en met Soi 5 kom je in Arabische sferen met restaurants uit het Midden-Oosten en waterpijpen. Op zoek naar een leuke Thaise souvenir? Meer dan genoeg kraampjes waar je kunt afpingelen. Ga je voor luxe? Diverse winkelcentra zoals Emporium bieden je een bijzondere shopping ervaring.

Er zijn veel manieren om Sukhumvit Road te ontdekken: met de bus, een taxi of een Tuk Tuk. Maar de gemakkelijkste manier om je te verplaatsen is boven Sukhumvit Road, met de BTS Skytrain.

Ook s’nachts is het er feest. Er zijn vele uitgaansgelegenheden bij Soi 11. Populair bij expats en toeristen door de verscheidenheid aan bars, restaurants en live muziek evenals andere vormen van entertainment.

7 reacties op “Sukhumvit Road: bekendste weg in Bangkok (video)”

 1. Johnny zegt op

  Idd en smog. Gelukkig ook de warenhuizen in de buurt of anders de barretjes op soi 17 .

  • Robert zegt op

   Sukhumvit soi 17? Da’s een steegje langs de Robinson, niks te doen daar…

   • erik zegt op

    klopt,ik heb jaren in soi 19 gewoond,in 17 valt weinig te beleven,dan maar een stukje terug de kelder in naar Termae,is altijd wel een belevenis

    • William zegt op

     Hoi Erik,

     Ik in Soi 13, van ’90 t/m ’93.
     Toen was het nog echt ge(il)zellig.
     Ingang (ouwe) ‘Thermae’ was in Soi 13 net voor het ‘Miami Hotel’ , tussen
     de pisbak en keuken de trap af naar beneden.
     Nog geen BTS en zo, alleen de zeer drukke Sukumvit..
     Heb de opbouw BTS en riolering allemaal van zeer nabij meegemaakt.
     Zijn daar, dacht ik in ’95 mee begonnen ?

     Garoetjes,
     William.

    • Johnny zegt op

     Ik ben niet zo goed in tellen. Maar wat ik daar zag, komt altijd met z’n tweeen. 😉

 2. William zegt op

  Khun Peter,

  Weet je dat Sukumvit Road meer dan 400 km. lang is en vanaf Ploenchit Rd. Bangkok helemaal tot aan Trat , bijna tot de grens met Cambodja reikt ?
  Maar dat zal je wel weten.
  Jij hebt het alleen over het ‘ge(il)zellig stuk tussen Soi 1 Suk.Rd. tot de grens van Bangkok / Samut Prakan.
  Niks mis mee.

  Groetjes,
  William.

 3. Nok zegt op

  Ik liep vandaag van On Nut naar soi 64 maar had daar goed spijt van. Wat een slechte stoep, ongezellig gedoe, gesloten winkels, vieze bende…mij zien ze daar nooit meer. En dat terwijl er voorbij On Nut gewoon skytrain ligt maar die gebruiken ze (nog?) niet. On Nut is het eindstation.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website