Sukhumvit Road in Bangkok

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Steden
Tags: ,
18 juni 2018

Sukhumvit Road is de meest bekende straat van Bangkok en wellicht van heel Thailand. De weg is maar liefst ongeveer 400 kilometer lang en loopt vanaf Thailand’s hoofdstad als Nationale Highway via Samut Prakan, Chonburi, Rayong en Chanthaburi tot aan Trat.

De weg is vernoemd naar het voormalige hoofd en vijfde algemeen directeur van het departement van hoofdwegen, de heer Phra Phisan Sukhumvit. Hij volgde een opleiding aan het Massachusetts Institute of Technology en was de eerste Thai die in de Verenigde Staten bij dit instituut afstudeerde.

Zijn werkzaamheden betroffen hoofdzakelijk de aanleg van de Thaise transport- en verbindingswegen. Hij begon zijn loopbaan als assistent ingenieur bij het departement van hygiëne en gezondheid en klom vervolgens op tot de hoogste positie van Directeur Generaal van het Departement van Highways.

Hij was de grondlegger van de National Highways van Thailand, waarmee een nieuw tijdperk aanbrak op het gebied van transport dat tot dan toe voornamelijk per spoor had plaats gevonden. In december 1950 eerde de toenmalige regering onder minister president Plaek Phibunsongkhram het werk van Phra Phisan Sukhumvit door deze lange doorgaande weg naar hem te vernoemen.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Sukhumvit Road in Bangkok”

 1. oscar jurgens zegt op

  Sukhumvit rd is weg Nr. 3 en heeft ook een nieuw nummer. Ik dacht HN123.
  Het nieuwe nummer loopt van Nana in Bangkok tot de kruising van weg nr. 4 Phnom Penh naar Shihanoukville.

  Wordt na Trat natuurlijk geen Sukhumvit rd. meer genoemd.

 2. rori zegt op

  Volgens mij is de hele weg No 3 Sukhumvit road. Van Bangkok tot aan de cambodiaanse grens.

 3. Mark zegt op

  De heer Phra Phisan Sukhumvit, gaf niet enkel zijn naam aan de bekende weg. Hij introduceerde ook het systeem van landelijke wegnummering. Het was zo geniaal logisch dat je ook vandaag louter op wegnummering, zonder kaart en zonder GPS, je weg kan banen in Thailand.
  Jammer dat in de loop der jaren minder “intelligente” wegbeheerders tal van onlogische afwijkingen op en in het originele systeem aangebracht hebben.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website