De Thai stichtten hun onafhankelijke staat Sukhothai rond 1238, het begin van de Sukhothai Periode. De Sukhothai Periode duurde van 1238 tot 1378.

In de 13e eeuw ontwikkelden de Thai zich tot een dominante macht in de regio, die zich langzaam losmaakte van de bestaande Khmer en Mon-koninkrijken. Dit tijdperk werd door zittende heersers ‘de dageraad van geluk’ genoemd. Het was het Gouden Tijdperk van de Thaise historie, met een ideale Thaise staat in een land vol overvloed, bestuurd door vaderlandslievende en welwillende koningen.

De meest beroemde daarvan was koning Ramkamhaeng de Grote. Rond 1350 groeide de invloed van de machtigere staat Ayutthaya over het koninkrijk Sukhothai.

Wie van historie houdt komt in Sukhothai wel aan zijn trekken. Sommigen vinden het stadje mooier dan Ayutthaya (ooit de tweede hoofdstad van Siam). De tempelcomplexen in het Sukhothai Historical Park zijn indrukwekkend en niet voor niets staan ze vermeld op de UNESCO werelderfgoed lijst. In het park staan 21 historische ruïnes, welke pas zijn ontdekt in de negentiende eeuw. Binnen een straal van vijf kilometer van het park vind je nog eens 70 ruïnes.

Wat Mahathat is zeker de mooiste tempel in Sukhothai maar ook Wat Sa Si, Wat Chang Lom, Wat Sri Sawai en Wat Si Chum moet je zeker geen bekijken. Een fiets huren is handig want het park is uitgestrekt.

Wil je nog meer ruïnes zien, dan kun je ook naar Sri Satchanalai. Dit historische park ligt op ongeveer 55 kilometer van het Sukhothai Historical Park.

https://www.youtube.com/watch?v=hVaSn-WFHFA[

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website