Straatkinderen in Bangkok (video)

Door Redactie
Geplaatst in Maatschappij, Thailand video's
Tags:
15 mei 2011

Een korte video over kwetsbare gezinnen en kinderen op hun reis naar Bangkok in de hoop op een betere toekomst. Aangekomen en onvoorbereid op het harde leven in de stad, worden ze uitgebuit, verhandeld of belanden als zwervers op straat.

De organisatie Friends International is in 2007 begonnen met het opzetten van het Peuan Peuan programma om de straatkinderen en jongeren in Bangkok te beschermen. Peuan Peuan werkt in onder andere in de straten van Bangkok, sloppenwijken, opvanghuizen en gevangenissen.

In 2010 werden 600 kinderen ondersteund met educatie en een onderkomen. Daarnaast zorgde de organisatie voor 200 straatkinderen. Meer dan 100 kinderen werden geholpen met de terugkeer naar Cambodja en Laos. Een netwerk van 300 lokale vrijwilligers houden zich dagelijks bezig met de bescherming van kinderen in de wijken.

“Together, building futures” – Friends International

Meer informatie: Friends International

[vimeo]https://vimeo.com/16791280[/vimeo]

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Straatkinderen in Bangkok (video)”

  1. bkkhiernu zegt op

    peuan=Thai voor ”vriend”
    Overigens is het overgrote deel van de streetkids hier in deze grote stad gewoon Thai en meestal hebben ze wel een thuis (al mag dat een krot zijn in NL ogen), maar zijn ze vandaar weggelopen, om wat voor reden dan ook (kan zowel aan henzelf als aan een drinkende/slaande papa oid liggen).
    Wat vrijwel niemand schijnt te weten is, dat er wel degelijk en zelfs vrij veel opvanghuizen, ook van vadertje staat en de BMA=vadertje stad, zijn. Maar echt ”leuk/sanuk” is het daar meestal nou niet zo. Dus ook vanuit die huizen lopen er velen weg.
    Dat probleem van die Khmer (=Cambodia) bedelkinderen (uit Laos zijn er nou niet echt veel) is al jaren oud. Ze worden meestal gehuurd /aangeleverd via diverse Khmer ”maffia-achtige” clubs die die mensen naar BKK transporteert (als ASEAN hebben ze immers 30 dagen vrij entree), een soort onderdak geeft en elke dag naar een zorgvuldig strategisch uitgekozen footdridge of met de boys in brownb=politie) overeengekomen bedelplek neerzet, liefst waar erg veel met het zieligheidsvirus besmette toeristen langskomen. Zo’n slapende baby erbij doet de inkomsten (rond de 500/1000 bt/dag=2-4x wat een dagloner in een gewone job verdient) nog eens verdubbelen. Elke 1-2 maanden sprokkelt de politie een hoop bij elkaar en vervoert ze terug naar de grens-dus dat is alweer gratis een busticket uitsparen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website