Het weer in Thailand (video)

Door Redactie
Geplaatst in Thailand video's
Tags: , , ,
4 januari 2013

Het weer in Thailand staat onder invloed van tropische moessons. Het klimaat kenmerkt zich als warm en vochtig gedurende het grootste deel van het jaar.

In vrijwel iedere reisgids zal je lezen dat de beste tijd om Thailand te bezoeken tussen november en maart ligt. Het regent het minst en het is niet te warm.

Ook zijn er in die maanden in Thailand veel festivals (o.a. Loi Krathong) en feestdagen. Maar omdat deze periode door iedereen als de ideale reistijd wordt genoemd is dit ook het hoogseizoen in toeristisch Thailand. Met als gevolg drukte en hogere prijzen. Wanneer je kiest om in een andere periode te reizen kan dat voordeel opleveren. De beste reistijd heeft ook te maken met de vraag, welk deel van Thailand je bezoekt.

Het weer in het binnenland

Het Thaise binnenland kent drie seizoenen met een eigen weerbeeld:

  • Het warme seizoen.
  • Koele seizoen.
  • Het regenseizoen.

Tijdens het regenseizoen is het relatief warm. Het weer in het Midden-, Noorden en het Noordoosten van Thailand (de niet aan zee grenzende provincies) wordt bepaald door drie seizoenen. De zuidelijke kustgebieden van Thailand kennen slechts twee seizoenen. Hierdoor is het weer in Thailand vrij eenvoudig te voorspellen en kan je daar rekening mee houden bij het plannen van een reis of vakantie.

De provincies die niet aan de kust liggen kennen in het binnenland zijn de seizoenen duidelijk omschreven: Tussen november en mei is het weer grotendeels droog. Het koele seizoen loopt van november tot februari. Het warme seizoen loopt van maart tot mei. Het regenseizoen, in het binnenland duurt van mei tot november. Het weer wordt dan gedomineerd door de zuidwestelijke moesson. In deze periode kan er sprake zijn van heftige regenval en overstromingen.

Kustprovincies: twee seizoenen

Het zuiden van Thailand, de Thaise kusten kent eigenlijk maar twee seizoenen:

  • Regen seizoen
  • Droge seizoen

Hierdoor zijn strandvakantie vrijwel het gehele jaar mogelijk. De westkust bij de Andamanse zee (Phuket, Krabi, en Phi Phi eilanden), staan onder invloed van de zuidwestelijke moesson. Deze zorgt voor zware storm en regenval van april tot oktober.

De Golf van Thailand oftewel de oostkust van Thailand (Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao) is vooral regenachtig tussen september en december.

In deze video meer uileg over het weer in Thailand en de beste reistijd:

[youtube]http://youtu.be/OV0NStIlcRU[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website