Het ziet er een beetje gemeen uit, zon grote vrouw die met een blaaspijp een pijltje met verdoving op een straathond schiet. Maar volgens Project Streetdogs is het noodzakelijk.

De honden zijn namelijk erg schuw. En om te voorkomen dat het grote overschot aan straathonden alleen nog maar verder zal groeien, steriliseert men de vrouwtjeshonden.  Als de hond dan verdoofd is, worden ook andere medische kwaaltjes verholpen.

Bij onderstaand filmpje schrijft Project Streetdog: De hond op de film heet Ann, een erg schuwe hond en leeft op een tempel complex in Hua Hin-Thailand. Ann is loops en moet worden gesteriliseerd. Ze maakt het nu weer ontzettend goed. 

 

 

[youtube]http://youtu.be/1WcBJ49NlU0[/youtube]

3 reacties op “Blowdarting door Project Streetdogs in Hua Hin”

 1. Harry N zegt op

  Uitstekend initiatief. We hebben inderdaad veel te veel honden dus dit is een prima actie.

 2. Miek37 zegt op

  Goed plan, dit is immers de enig manier om te voorkomen dat het er nog meer worden!

 3. Sir Charles zegt op

  Laten we wel wezen, het zullen gerust ook lieve beesten zijn maar niet minder zijn die straathonden ook ontzettend goor en vies, wat een gedrochten lopen er toch tussen. Ze zitten onder de parasieten, huidziektes en niet in de laatste plaats die ondraaglijke stank die ze meedragen.
  Een goede zaak dat die mevrouw probeert te voorkomen dat die honden zich voortkunnenplanten.

  ‘k Ben er vies van en duld onder geen beding zo’n hond dicht bij me in de buurt, zal indien mogelijk met een grote boog om ze heen lopen of anders verjaag ik ze zelf wel wanneer een hond die het al of niet goed bedoeld mij ook maar enigszins wil benaderen.

  Voor de minder goede verstaanders en (activistische) dierenliefhebbers; wél altijd met zachte dwang door een hevig ‘wegwees’ armgebaar te maken daarbij ‘ksjt-ksjt’ uitende.
  Dat zal toch niemand me kwalijk nemen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website