Xtreme Enduro in Pattaya (video)

Door Redactie
Geplaatst in Activiteiten, Thailand tips
Tags: , ,
9 februari 2016

Speciaal voor de liefhebbers van motorsport, een leuke video over enduro rijden in de omgeving van Pattaya.

Enduro is een tak van de motorsport die zich in het terrein afspeelt. Het is ontstaan uit de speedtrial. Enduro is een vorm van langeafstandsmotorcross (vroeger betrouwbaarheidsritten genoemd) waarbij men ook stukken over de openbare weg moet afleggen, vandaar de noodzaak van verlichting en het kenteken op de motorfiets.

De route bij een enduro rit bestaat uit trajecten die over de openbare weg voeren en waar men zich dus aan de geldende verkeersregels moet houden. Dat wordt afgewisseld met zogenaamde proeven, waarbij men als een echte motorcrosser op een afgesloten stuk baan een oefening zo snel mogelijk moet afleggen.

Een enduromotor lijkt op de offroad crossmotor maar voldoen wel aan de wettelijke eisen voor rijden op de openbare weg en ze hebben dus ook een kentekenbewijs. De bekendste machines zijn de Honda XR serie, KTM LC4 en Husqvarna’s. Dit zijn allemaal viertaktmotoren die vanaf de fabriek al met kenteken worden verkocht. KTM en Husqvarna, van oudsher de twee grote merken in de enduro, leveren ook tweetaktmotoren met kenteken.

In de video zie je het team van Xtreme Enduro Pattaya die er regelmatig op uit trekken met hun enduromotor. Voor meer informatie: www.xtreme-enduro-thailand.com

Video: Xtreme Enduro in Pattaya

Bekijk hier de video:

[youtube]https://youtu.be/dLxA-uyhqfA[/youtube]


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website