Als je in Bangkok woont en werkt of er gewoon voor langere tijd verblijft, heb je af en toe wel behoefte om even aan de drukte van de Thaise hoofdstad te ontsnappen.

Singha Travel en Coconuts TV stuurden een journalist op pad voor een weekend tripje naar Ayutthaya en daarover een aantal leuke ideeën opschreef.

 1. Ga met de trein

Ayutthaya is gemakkelijk met de auto vanuit Bangkok te bereiken. Het ligt ten noorden van de hoofdstad en je kunt het onmogelijk missen. Veel leuker is het om de trip met een treinreis te beginnen om in alle rust van de schilderachtige route te genieten.

 1. Ontdek de ruïnes van de oude hoofdstad van Thailand

Even een stukje geschiedenis: Ayutthaya werd in 1350 gesticht als hoofdstad van Siam na de val van de Sukhothai-dynastie. In de 18de eeuw was Ayutthaya een enorm bruisende stad met reizigers en handelaren uit India, Portugal, Holland, China en en tal van andere landen.

Nu trekt Ayutthaya mensen van over de hele wereld om een heel andere reden, namelijk de majestueuze schoonheid van de historische ruïnes. Wat Phra Si Sanphet is de grootste tempelruïne, bekend om zijn iconische rij gerestaureerde chedis. Er zijn meerdere sites van ruïnes, maar bezoek er niet te veel. Neem de tijd om je een voorstelling te maken van hoe het leven in de oudheid was. Fascinerend!

 1. Rondrit in Ayutthaya met een tuk tuk

Laat je in stijl rondrijden door de stad met een felgekleurde tuk tuk, waar Ayutthaya bekend om staat. De tuk tuk daar is groter dan die in Bangkok, waardoor het uitzicht ook beter is. Zeker als je met vrienden gaat is het een prima vervoermiddel om langs de tempelruïnes te gaan of een van de vele musea rond de stad te bezoeken.

 1. Geniet van de beroemde gigantische garnalen van Ayutthaya.

Wees niet verbaasd als je mensen ziet die in de rivier vissen. Vissen op grote garnalen dan wel, want die komen hier in de Chao Phraya rivier veelvuldig voor. Om er van te genieten, ga naar Baan Watcharachai, een restaurant direct aan het water. Het hoogtepunt van deze begeerde rivierschepsels is ongetwijfeld de rijke, vette boter uit het kopje van de garnaal. Voeg wat pittige saus toe als u het nodig hebt, maar de combinatie van delicaat vlees en de hartige smaak van de garnalenkop is voor velen al genoeg.

Ton Rak Sai waterval

 1. Cruise over de Chao Phraya rivier met een longtailboot.

De Chao Phraya rivier is altijd heel belangrijk geweest voor Ayutthaya. We bezochten de Sricharoen werf waar de traditie van de vervaardiging van houten rivierboten in ere wordt gehouden. We leerden er een ​​beetje over de geschiedenis van de Chao Phraya. Toen de stad een actieve hoofdstad was, ging vervoer van reizigers en goederen uitsluitend over de rivier. Nu is de rivier nog een geweldige manier om te ontspannen, de wind te voelen en de stad te verkennen. Inderdaad, een cruise langs de rivier van koningen is een perfecte manier om de dag in Ayutthaya af te sluiten.

 1. Bezoek een rustige waterval buiten de stad.

Als je na de tempelwandelingen en het eten van de gigantische garnalen nog wat ander avontuur wilt, ga dan van Ayutthaya naar de Ton Rak Sai waterval, gelegen in Saraburi. De waterval heeft verschillende niveaus, waardoor er een magische sfeer ontstaat, zeer geschikt voor indrukwekkende foto’s. Neem een duik in het zoete water en stel je voor, hoe het geweest moet zijn toen de waterval honderden jaren geleden, toen Ayutthaya de hoofdstad van Siam was, ontdekt werd.

Voor een korte impressie van dit weekendje Ayutthaya zie onderstaande video:

Bron: Singha Travel op Facebook

3 reacties op “Een weekendje naar Ayutthaya (video)”

 1. marc mortier zegt op

  Heenreis met de bus en terugreis naar Bangkok met de boot. Een leuke ervaring !

  • luc.ccc zegt op

   ik woon er al 11 jaar, 1 zaak raad ik af rondrit Tuk Tuk, allen oplichters, neem een Taxi, Naresuan road, 1000 baht ganse dag, waar je maar wilt

   • Jacobus zegt op

    Geachte Luc ik weet niet waar jij die wijsheid vandaan haald waarom jij denkt dat de Tuk tuk oplichters zijn mijn vrouw rijd daar met de tuk tuk al 25 jaar dus ik kan je wel vertellen dat je totaal ongelijk hebt , deze mensen rijden voor een daggeld en rijden je gemiddeld voor 700 baht de hele dag in de ronte van tempel naar tempel of naar het geen wat jij wil ja ze vragen in eerste instantie meer maar dan kan je afdingen.
    Deze mensen brengen je niet naar allerlei winkeltjes of andere dingen waar zij grote commissie,s opstrijken en zullen je met alles wat jij wil helpen
    Ook deze mensen moeten leven met hun gezinnen en dat voor een schamelen bedrag van nog geen 20 euro per dag dus ik vraag mij af Wie is er nou een oplichter?
    Hoop je eens tegen te komen dan kan ik het je haarfijn uitleggen.
    Groetjes.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website