Zijn er nog pareltjes in Thailand die niet verpest zijn door massatoerisme? Jazeker. Dan moet je naar Koh Taen (ook wel Ko Taen, Koh Katen, Koh Tan, Koh Tan, Thai: เกาะ แตน).

Dit eiland ligt op ongeveer 15 kilometer van het vasteland en op 5 kilometer ten zuiden van Koh Samui, in de Golf van Thailand. Het eiland is onderdeel van de Samui archipel, die ongeveer 60 andere eilanden omvat.

Hoewel slechts een half uur varen van Koh Samui, is het contrast tussen beide eilanden groot. Koh Taen is puur natuur en rust. Het eiland is ruimschoots omgeven door indrukwekkende koraalriffen. Volgens kenners moet je minimaal een nacht doorbrengen op dit fraaie stukje Thailand. Er zijn een aantal bungalows beschikbaar.

Op het eiland zijn er paden die je lopend of op een mountainbike kan verkennen. Het eiland heeft een groot mangrove bos, welke de thuisbasis vormt van een grote verscheidenheid aan tropische flora en fauna. Het eiland is tevens omgeven door bijzondere koraalriffen en daarom alleen al moet je er gaan snorkelen. Tijdens een verkenningstocht over het heuvelachtige eiland, dat ruim 7 vierkante kilometer groot is en 70 bewoners telt, zie je hoe prachtig de natuur in Thailand kan zijn.

De bewoners hebben zich ten doel gesteld hun leefomgeving zo goed als mogelijk in de huidige staat te bewaren. Het eiland vormt immers hun bron van inkomsten. Op het eiland kan je geiten en buffels tegenkomen, maar geen honden.

Op het eiland zijn er enkele basisvoorzieningen beschikbaar voor bezoekers. Je vindt er een paar kleine restaurants en bungalows voor degenen die de schoonheid van dit eiland in hun eigen tempo willen ontdekken. Het bereiken van Koh Taen is eenvoudig. Er zijn regelmatig boottochten vanuit Koh Samui, waardoor het gemakkelijk is om een dagtrip te maken.

Koh Taen is een plek waar je je kunt onderdompelen in de natuurlijke schoonheid en genieten van de vredige atmosfeer. Of je nu wilt snorkelen in de kleurrijke riffen, een wandeling maken door de mangroven, of gewoon ontspannen op een rustig strand, Koh Taen biedt je een paradijselijke ontsnapping van de buitenwereld.

Koh Taen ‘Coral Island’, rust en natuur in het zuiden van Thailand (video)

Bekijk hieronder de video:

 

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website