Zijn er nog pareltjes in Thailand die niet verpest zijn door massatoerisme? Jazeker. Dan moet je naar Koh Taen (ook wel Ko Taen, Koh Katen, Koh Tan, Koh Tan, Thai: เกาะ แตน).

Dit eiland ligt op ongeveer 15 kilometer van het vasteland en op 5 kilometer ten zuiden van Koh Samui, in de Golf van Thailand. Het eiland is onderdeel van de Samui archipel, die ongeveer 60 andere eilanden omvat.

Hoewel slechts een half uur varen van Koh Samui, is het contrast tussen beide eilanden groot. Koh Taen is puur natuur en rust. Het eiland is ruimschoots omgeven door indrukwekkende koraalriffen. Volgens kenners moet je minimaal een nacht doorbrengen op dit fraaie stukje Thailand. Er zijn een aantal bungalows beschikbaar.

Op het eiland zijn er paden die je lopend of op een mountainbike kan verkennen. Het eiland heeft een groot mangrove bos, welke de thuisbasis vormt van een grote verscheidenheid aan tropische flora en fauna. Het eiland is tevens omgeven door bijzondere koraalriffen en daarom alleen al moet je er gaan snorkelen.

Tijdens een verkenningstocht over het heuvelachtige eiland, dat ruim 7 vierkante kilometer groot is en 70 bewoners telt, zie je hoe prachtig de natuur in Thailand kan zijn.

De bewoners hebben zich ten doel gesteld hun leefomgeving zo goed als mogelijk in de huidige staat te bewaren. Het eiland vormt immers hun bron van inkomsten. Op het eiland kan je geiten en buffels tegenkomen, maar geen honden.

Er zijn slechts een paar reisorganisaties die een tour en overnachting aanbieden naar Koh Taen, informeer op Koh Samui naar de mogelijkheden.


» Laat een reactie achter


Rating: 3.00/5. From 2 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website