Thailand in België en Nederland

Door Redactie
Geplaatst in Thailand tips
Tags: ,
20 maart 2015

Over Thailand valt veel, heel veel te vertellen. Dat doen we dan ook op Thailandblog.nl met allerlei informatie over dit prachtige land. Het lezerspubliek bestaat uit mensen die Thailand (regelmatig) bezoeken, er wonen of gewoon geïnteresseerd zijn in alles wat met Thailand te maken heeft.

De postings gaan meestal over zaken of gebeurtenissen in Thailand zelf maar ook in Nederland en België vinden er regelmatig evenementen plaats waar Thailand een (hoofd)rol speelt. Het is voor ons schier onmogelijk om al die evenementen op Thailandblog.nl aan te kondigen.

Daarom is het zo leuk, dat er sinds vorig jaar een weblog bestaat voor de Belgische Thailandliefhebber: thailandinbelgium.blogspot.com Dit weblog wordt beheerd door ene Marc (meer gegevens geeft hij niet), die ter introductie het volgende schrijft:

“Ik heb de Thaise cultuur in België leren kennen, Ik was er zo door gefascineerd, dat ik een weblog ben begonnen om Thailand dichter bij de mensen te brengen. Ik hou mij vooral bezig met het verzamelen en delen van Thaise evenementen, Thaise festivals, Thai party’s, evenementen in de Thaise tempels en alles wat verder met Thailand te maken heeft. Ik neem ook veel foto’s van evenementen en maak filmpjes, die ik plaats bij de groep Thailand op Facebook en op YouTube, zodat veel mensen kunnen nagenieten van wat Thailand in België te bieden heeft.”

Natuurlijk hebben we even op zijn weblog gekeken en Marc beperkt zich niet tot België, want er worden ook evenementen in Nederland genoemd. Er staan nu evenementen op in Arnhem, Halle, Nistelrode, Mechelen en Purmerend.

Wat er nog niet op staat maar dat is nog wel wat te vroeg, is de aanstaande Thaise markt in Brugge op 24 mei aanstaande, dat al weer voor de vierde keer georganiseerd wordt.

Van harte aanbevolen dus, kijk naast Thailandblog.nl af en toe op dat weblog, waar u kunt zich ook kunt aanmelden om regelmatig op de hoogte te worden gehouden.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Thailand in België en Nederland”

 1. Guido Goossens zegt op

  Niet alleen op het blog van Marc (ik ken hem zeer goed) kan je allerlei aankondigingen lezen over Thaise evenementen die plaats hebben in België of Nederland, maar ook in de Nieuwsbrief van Thaivlac vzw (vereniging zonder winstoogmerk). Hun digitale (PDF) nieuwsbrief wordt iedere maand gratis verstuurd naar meer dan 1.000 geadresseerden in België, Nederland en Thailand (expats). De nieuwsbrief bevat ook allerlei reportages over Thaise feesten en festivals in België en Nederland. Ook kunnen verenigingen die een Thais feest plannen dit, samen met hun affiche, gratis laten aankondigen in deze nieuwsbrief. Er worden ook allerlei artikels over Thailand in geplaatst.

  Bent u geïnteresseerd om deze nieuwsbrief te ontvangen? Stuur dan een mailtje met uw e-mailadres naar guido.goossens@thaivlac.be met de vermelding “Nieuwsbrief”. De e-mailadressen worden niet aan derden doorgegeven zodat u niet bang hoeft te zijn om spam te ontvangen.

 2. patrick zegt op

  das heel leuk om te weten ik ga uw pagina direct eens bezoeken daar ik mede organisator ben van het evenement in halle op 28 maart hoop op een eerlijke en efficiente samenwerking

  • Guido Goossens zegt op

   Het evenement in Halle van 28 maart 2015 werd aangekondigd op pagina 15, artikel 17, in de nieuwsbrief van Thaivlac van maart 2015. Het zal opnieuw worden vermeld in de nieuwsbrief van april 2015 die eerstdaags (dus nog vóór 25 maart) wordt verstuurd.

 3. MARC DE PRINS zegt op

  Beste vrienden en Thailandliefhebbers ik dank jullie van harte dat jullie een kleine reportage over mij geschreven hebben op Thailandblog . Ik heb ook nog enkele projecten op internet staan zoals vele filmpjes die ik opgenomen heb tijdens Thaise festivals en die op You Tube staan https://www.youtube.com/user/misterhulk001/featured
  Enkele prachtige fotoalbums van De Thaise Tempel Wat Dhammapateep te Mechelen https://www.flickr.com/photos/120510448@N08/ en van De Thaise Markt Bredene https://www.flickr.com/photos/126906995@N07/ en regelmatig deel ik ook informatie over jullie blog op men geheime groep Thailand in Belgium op facebook zodat iedereen kan meegenieten wat Thailand te bieden heeft in Belgié en Nederland.

  • MARC DE PRINS zegt op

   https://www.facebook.com/groups/405398336176252/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website