Kevin Hellon / Shutterstock.com

Silom Road is het financiële centrum van Bangkok en wordt vaak ‘Wall Street van Thailand’ genoemd. Het is een gebied dat je kan bezoeken voor de grote groene parken, heerlijk eten op straat, magnifiek uitzicht op de rivier en een chique nachtleven. Er is echter ook een schaduwzijde van dit luxueuze gebied, wat te zien is aan de beroemde avondmarkt en het bizarre nachtleven in Soi Patpong.

Het Bangrak district staat bekend vanwege het commerciële gebied rondom Silom Road, het gebied aan de rivier rond Si Phraya. Het commerciële hart reikt tot aan de naburige subdistricten Lumpini en Sathorn Road. Je vindt er dan ook luxe hotels, hoofdkantoren van banken, financiële instellingen en dure zakenpanden.

Silom Road loopt parallel aan Sathorn Road en beide hebben ze te kampen met grote fileproblemen, vooral op werkdagen. De BTS Skytrain Silom lijn en MRT metro lopen langs deze twee straten en worden gebruikt door forenzen en toeristen.

Vlakbij dit gebied kan je ook naar Lumphini Park. Ooit geschonken  aan de bewoners van Bangkok door HM Koning Rama VI. In dit uitgestrekte groene park kom je even tot rust.

Het uiterste westen, aan de rivieroever, ligt het Si Phraya sub district. Hier staan een aantal bekende hotelketens zij aan zij langs de rivieroever. De State Tower is de beroemde wolkenkrabber in dit gebied met één van de hoogste dakterrassen van de wereld. Je kunt genieten van een mooi zicht op de rivier en het verkeer over het water en natuurlijk een fenomenaal uitzicht op de metropool Bangkok.

2 reacties op “Silom Road: Het financiële hart van Bangkok”

 1. Tino Kuis zegt op

  En nu wilt u natuurlijk weten wat Silom betekent. Wel, in het Thais is het สีลม sie met een stijgende toon betekent kleur maar ook ‘molen’. En lom is de ‘wind’. Samen dus ‘windmolen’. Zullen wel rijstmolens geweest zijn waar vanaf zo’n 150 jaar geleden de eerste rijke Thais ontstonden, meest van Chinese afkomst.m

 2. Alphonse zegt op

  Onverbeterlijk ben je, Tino, maar anderzijds geweldig!
  Ik hou van je etymologische verklaringen.
  Dat stimuleert mijn fantasie om op Patpong rijstmolens te zien draaien waar nu de meiden naar je jodelen.
  Tegelijk is het de kracht en veerkracht van Bangkok om als een slang de oude huid af te werpen en nieuwe perspectieven voor de wereld te openen.
  De stad is onuitputtelijk. Wij zijn sterfelijk, maar Bangkok is eeuwig.
  Krung Thep weerstaat alle kritiek en opent zich gul op nieuwe perspectieven…
  Zie je er kwaad in? Sorry maar dat is je eigen perceptie… jij rijke falang die vanuit je weelde en welvaart je superieur denkt aan alle overlevingsstrategieën van de Thaise mens.
  Het is decadentie tegenover essentie.
  Wij hoeven ons niet te bekommeren om dag na dag te overleven.
  Daarom hebben wij de luxe om valse morele standaards te poneren. Wij schijnheilige mensen;


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website