Hoewel Siam Cultural Park in de provincie Ratchaburi al sinds 1997 bestaat, is het voor veel mensen een onbekend park. Alleen de drijvende markt van Damnoen Saduak lijkt als de enige attractie voor de hele provincie te bestaan.

Je rijdt gewoon noordwaarts op Highway 325 en gaat richting Amphoe Bang Phae. Het park ligt aan de linkerkant voordat u bij het hoofdkruispunt komt.

Het geeft een stukje van het Thais cultureel erfgoed met voorbeelden van Boeddha-monumenten en Thaise architectuur. Ze doen het echter op een iets meer gecontroleerde manier en op kleinere schaal. Het deed me ook denken aan het nabijgelegen Thai Human Imagery Museum. De eerste plaats die u bezoekt, is het Hall of Fame Building. Hier leer je over prominente mensen in de Thaise samenleving, die in een natuurlijke omgeving staan afgebeeld op Madame Tussaud achtige wijze. De wassen beelden worden geplaatst in de context van hun werkomgeving. U ziet bijvoorbeeld de late natuurbeschermer Sueb Nakasatian die een kaart bestudeert in zijn kantoor in het Huai Kha Khaeng Wildlife Sanctuary..

Andere prominente Thaise figuren zijn onder meer: ​​Montri Tramot (muzikant), M.L. Pin Malakul (opvoeder) en prof. Sanya Thammasak (voormalig voorzitter van de Privy Council). Er zijn ook regionale figuren zoals Moeder Theresa (voor de grap een bezoeker ernaast geplaatst) en Ho Chi Minh in Vietnam en de Chinese leider Mao Zedong. In elke kamer kun je naar commentaar luisteren over elke figuur dat continu in het Thais en en het Engels te beluisteren is.

Het tweede deel van het park is de Jujaka Light and Sound Cave. Dit vertelt het verhaal van Vessantara, de laatste menselijke reïncarnatie van de Lord Boeddha. Vessantara had een intense passie voor liefdadigheid. Het geselecteerde deel van het epos dat te zien is, is de “hebzuchtige” Jukaka die smeekt om Vessantara’s twee geliefde kinderen. Het verhaal leert over het boeddhistische voorschrift dat we zelfvoorzienend moeten zijn en ons niet aan wereldse zaken moeten hechten.

– Herplaatst ter nagedachtenis aan Lodewijk Lagemaat † 24 februari 2021 –

Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

1 reactie op “Siam Cultural Park in Ratchaburi”

  1. Petervz zegt op

    Het Park is inmiddels verder als het Na Satta Culture Center.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website