Een erg leuk festival om te bezoeken in Thailand is het Rub Bua Festival in Bang Phli, Samut Prakan. Het “Yon Bua Festival” wat zich vertaalt als het ‘Lotus gooien’ is een enorm spektakel.

Duizenden Thai en locals staan langs de oevers van Samrong Canal om lotusbloemen op een boot te werpen. Op deze boot staat een replica van het beroemde beeld van Boedha Luang Poh.

Dit jaar is het evenement op vrijdag 18 oktober 2013, morgen dus.

Als je een goede plek wilt dan moet je er vroeg naar toe gaan. De boot met de Boeddha zal ongeveer om 7.30 uur de voorkant van de Wat Bang Phli Yai Nai passeren. Maar je moet zorgen dat je er voor 06.30 uur staat anders is het te druk. De boot vaart een route van ongeveer 1,6 kilometer, dat duurt ongeveer anderhalf uur.

De meeste locals zoeken een plek op de oevers bij de Wat Bang Phli Yai Nai, daar is de leukste sfeer. Je kunt ook gaan kijken naar de botenparade bij de Bang Phli Oude Markt, het District Office en Wat Bang Phli Yai Klang.

De boot met Luang Poh To is niet de enige in het kanaal. Er volgen nog zes grote kleurrijke boten. Daarop volgen honderden kleinere boten met locals. Als de boot met het Boeddha beeld voorbij vaart, proberen Thai de lotusbloem, na een gebed en veel wensen, op de boot met Luang Poh To te gooien. Dat lukt meestal niet.

Video Rub Bua Festival in Bang Phli

Bekijk de video van dit spektakel hieronder

[youtube]http://youtu.be/EMbnWrRAoFI[/youtube]

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website