Bueng Si Fai

Aldus wordt de provincie Phichit aangeprezen op één van de weinige, zo niet de enige website, die informatie verschaft waar ik naar op zoek was naar aanleiding van het verhaal over Chalawan en Krai Thong, dat gisteren op dit blog stond.

De aanbeveling op www.trip101.com gaat als volgt verder: de weelderige en groene provincie Phichit staat bekend om zijn fascinerende legendes, angstaanjagende krokodillen, pikante pomelofruit en een lange geschiedenis. Een plek waar je tijdens een bezoek prachtige natuurlijke attracties, interessante cultuur en oude historische bezienswaardigheden kunt combineren, Phichit is een geweldige plek om een paar dagen door te brengen om een kant van Thailand te ervaren die zelden door buitenstaanders wordt gezien.

De provincie Phichit

Phichit is een Thaise provincie in het lagere noorden van Thailand. Het heeft bijna 600.000 inwoners en is daarmee de 43e provincie qua bevolking in Thailand. Met een oppervlakte van 4531 km² is het de 47e provincie qua omvang in Thailand. De provincie ligt op ongeveer 350 kilometer van Bangkok. Phichit is als het ware ingesloten door de provincies Phitsanulok, Phetchabun, Nakhon Sawan en Kamphaeng Phet. De rivieren Nan en Yom stromen door de provincie en komen samen om daar als de Chao Phraya rivier verder te gaan. De provincie bestaat voornamelijk uit laaggelegen vruchtbare riviervlakten, waardoor rijst en de lotusbloem de belangrijkste gewassen zijn.

Geschiedenis

De stad Phichit werd in 1058 gesticht door Phraya Kotabongthevaraja en maakte eerst deel uit van het koninkrijk Sukhothai en later van Ayutthaya. Een oude tempel in het district Pho Prathap Chang is Wat Pho Prathap Chang Het werd gebouwd door Phra Chao Suea, een koning van Ayutthaya in 1701 op de plek waar die koning geboren werd. De site is omgeven door dubbele muren en enorme bomen, waarvan sommige meer dan 200 jaar oud zijn.

Phichit Historical Park

Bezienswaardigheden in Phichit

Als eerste noemen we de oude stad Phichit, die u kunt betreden in het uitgebreide Phichit Historical Park. De koninkrijken Sukhothai and Ayutthaya hebben hun stempel op de stad gedrukt, waarvan de interessante ruïnes het bewijs vormen. Een prachtige gelegenheid om te bezichtigen, ergens gaan zitten in een serene omgeving en met de ogen gesloten wegdromen over hoe het leven destijds kon zijn geweest.

In het park is ook de plek te zien, waar de grot van Chalawan zich bevond. De magische grot waar Chalawan, de machtige koning der krokodillen, die zich ook in een menselijk gedaante kon veranderen, zoals de legende van Chalawan en Krai Thong ons wil doen geloven. Het verhaal van die legende kunt u lezen op deze link: www.thailandblog.nl/cultuur/de-legende-van-chalawan-en-krai-thong

Phichit Long Boat Racing Festival op de Nan River bij de Tha Luang Tempel -Krieng Meemano / Shutterstock.com

Natuurlijk bezoekt u ook Bueng Si Fai, een moerasachtig meer, waar een houten loopbrug u de gelegenheid geeft over het meer uit te zien en allerlei vormen van krokodillen te gebruiken zijn om selfie’s te maken. Aan de andere kant van het meer een groot standbeeld van een krokodil, die met zijn grote muil open de bezoekers lijkt aan te grijnzen. Met zijn bolle ogen volgt het beest de bezoeker in alle richtingen. In de buurt ook een crocodile farm, waar u de lieve diertjes met rauwe kip kunt voeren. Bij het verslinden van hun prooi moet u zich niet voorstellen hoe het zou zijn als u het slachtoffer bent.

Er is nog meer te zien, zoals Heaven and Hell bij de Mai Plai Huai temple, de leuke stadsklok met ronddraaiende beeldjes van krokodillen, de Khao Phanom Pha Gold Mine en de Dong Charoen Vineyard.

Tenslotte

Phichit is een perfecte bestemming om meer te weten te komen van de Thaise cultuur, folklore, religie en geschiedenis. Eem bezoek meer dan waard.

Voor meer informatie verwijs ik u graag naar: trip101.com/article/explore-thailand-s-phichit-a-fabulous-land-of-legends-and-crocodiles

Bron: Wikipedia en Trip101.com


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

4 reacties op “Phichit: Fabelachtig land van legendes en krokodillen”

 1. Wim van Beveren zegt op

  Woon al sinds 2018 in deze provincie, soms prettig soms minder, als touristische atraktie is het niet aan te bevelen. tot voor zo’n 2 jaar terug waren de wegen overal slecht,(denk dat het daarvoor beschikbaargestelde geld in diverse zakken verdween) dat schijnt veranderd te zijn.
  Waar eerder slechte wegen een beetje gerepareerd werden wordt het nu groter aangepakt.
  Buend Si Fai park waar alang aan gewerkt wordt begint er leuk uit te zien en is lekker voor een wandeling.

 2. Wim van Beveren zegt op

  Sorry woon er al sinds 2012

 3. Eveline zegt op

  Beste Wim

  wij komen er langs op onze roadtrip van Bangkok naar Phitsanulok. Is het de moeite waard om eens te stoppen?

  • Wim van Beveren zegt op

   Ja is zeker de moeite waard maar zoals ik zei het is het niet erg op toeristen ingericht


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website