Amper dertig kilometer onder Bangkok, in de provincie Samut Prakan, ligt een uitgebreid watergebied. Rijstvelden, dorpjes met houten huizen en verschrikkelijk veel klongs. De evenementencommissie van de Nederlandse Vereniging Pattaya heeft dit prachtige gebied een paar jaar geleden uitgekozen voor een heerlijke excursie.

Halftien hebben negentien mensen zich verzameld bij View Thalay 5, dus kunnen we we precies op tijd vertrekken. Ruim een uur later staan onze busje aan een water in Samut Prakan. Dan volgt een adembenemende tocht over water door een gebied, waarvan ik het bestaan niet kende.

De lotussen tieren hier welig. We zien veel blauwe netten en onze stuurman vertelt dat hierin kikkerbilletjes worden gekweekt. Ik zou dit watergebied graag nog eens bezoeken en dan rustig varen met een ornithologische gids op mijn schoot, want het vogelleven is hier buitengewoon uitbundig. Ik zie ooievaars, reigerachtigen en veel kleinere vogels in een allerlei kleuren. Tot mijn vreugde zie ik een Kingfisher (ik gebruik de Engelse naam, omdat de Nederlandse naam, ijsvogel, nergens op slaat). Niet de rood-blauwe die ik vaak op de River Kwai zag, maar een bruinachtige. Te ver voor een foto, maar thuis Google ik even om hem te vinden.

Kortom, we varen door een prachtig gebied. Na een uur komen we aan bij een klein Thais restaurantje, waar we een eenvoudige, maar voedzame Thaise maaltijd gebruiken. Dit restaurantje is het begin van een geweldige markt. En dat komt voor veel deelnemers aan deze excursie als geroepen in deze cadeauperiode.

Als iedereen klaar is met shoppen begint de terugtocht. Weer veel klongs en ook de beloofde rijstvelden. We zijn het er allemaal over eens. Dit is weer een geslaagde excursie.


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website