Amper dertig kilometer onder Bangkok, in de provincie Samut Prakan, ligt een uitgebreid watergebied. Rijstvelden, dorpjes met houten huizen en verschrikkelijk veel klongs. De evenementencommissie van de Nederlandse Vereniging Pattaya heeft dit prachtige gebied een paar jaar geleden uitgekozen voor een heerlijke excursie.

Halftien hebben negentien mensen zich verzameld bij View Thalay 5, dus kunnen we we precies op tijd vertrekken. Ruim een uur later staan onze busje aan een water in Samut Prakan. Dan volgt een adembenemende tocht over water door een gebied, waarvan ik het bestaan niet kende.

De lotussen tieren hier welig. We zien veel blauwe netten en onze stuurman vertelt dat hierin kikkerbilletjes worden gekweekt. Ik zou dit watergebied graag nog eens bezoeken en dan rustig varen met een ornithologische gids op mijn schoot, want het vogelleven is hier buitengewoon uitbundig.

Ik zie ooievaars, reigerachtigen en veel kleinere vogels in een allerlei kleuren. Tot mijn vreugde zie ik een Kingfisher (ik gebruik de Engelse naam, omdat de Nederlandse naam, ijsvogel, nergens op slaat). Niet de rood-blauwe die ik vaak op de River Kwai zag, maar een bruinachtige. Te ver voor een foto, maar thuis Google ik even om hem te vinden.

Kortom, we varen door een prachtig gebied. Na een uur komen we aan bij een klein Thais restaurantje, waar we een eenvoudige, maar voedzame Thaise maaltijd gebruiken. Dit restaurantje is het begin van een geweldige markt. En dat komt voor veel deelnemers aan deze excursie als geroepen in deze cadeauperiode.

Als iedereen klaar is met shoppen begint de terugtocht. Weer veel klongs en ook de beloofde rijstvelden. We zijn het er allemaal over eens. Dit is weer een geslaagde excursie.

5 reacties op “Een stukje onbekend Thailand of terug naar het verleden”

 1. Leo Th. zegt op

  Ja Dick, kan mij heel goed voorstellen dat jullie destijds genoten hebben van deze excursie. Zeker doordeweeks is het gebied tussen Samut Prakan en Sakhon heerlijk rustig. In het weekend vinden er meer dagtrips plaats, voornamelijk bezocht door (Thaise) bewoners uit Bangkok. Zelf, ook alweer wat jaartjes geleden, er tweemaal met eigen auto heen gereden. Eén keer heerlijk seafood gegeten op een grote vlonder boven de zee. Geen tafeltjes en stoelen aanwezig, wel veel kussens, dus op ‘Thaise wijze’ genoten van de spotgoedkope gerechten. De tweede keer in een restaurant bij de door jullie bezochte markt. De tocht over de zee was in een sloep, waar alleen wij met zijn vieren, en natuurlijk de schipper, inzaten. Prachtig uitzicht en behalve vogels ook dolfijnen gespot. Ik kan het iedereen aanraden om er een dagtrip naar te maken.

 2. l.lagemaat zegt op

  Een paar jaar geleden is deze tocht georganiseerd door RBB Pattaya Biking Tours voor de NVTPattaya club.

  RBB Pattaya Biking Tours:

  http://www.pattayabikeandboattours.com

  Tel. 082 341 6141

  (Nederlandse ondernemer Richard Smit)

 3. Stefaan zegt op

  Dank voor het artikel.
  Een vraag die bij mij spontaan opkomt : merk je vervuiling van het water ?

 4. andre zegt op

  Hallo, een zeer mooi artikel. ik heb echter wat gegoogled om dit gebied te vinden, maar kom er niet uit. heb je ergens een nauwkeuriger startpunt . alvast bedankt

 5. Benver zegt op

  De Nederlandse landse benaming van ijsvogel slaat op het blauw van diep bevroren water, dat is blauw. Verder een schitterende omschrijving van je mooie trip.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website