Op zondag 9 juni organiseert de NVT Pattaya een excursie naar het gemeenschappelijk verleden van Thailand en Nederland.

Het is inmiddels 409 jaar geleden dat de V.O.C zijn handelspost in Ayutthia opende. De relatie tussen Siam en Holland had veel ups en downs en kwam na ruim 100 jaar tot een eind. Op de plaats van onze vroegere factorij was lange tijd slechts een gedenkplaquette te vinden.

Toen de voorgangster van onze huidige koning ter gelegenheid van 400 jaar betrekkingen een staatsbezoek aan Thailand bracht, is men begonnen met opgravingen ter plekke en is een start gemaakt met een project dat uiteindelijk resulteerde in een Nederlands museum: Baan Hollanda. In dit museum kunnen we de geschiedenis van de V.O.C. in Thailand uitstekend volgen. Na het bezoek aan het museum gebruiken we de lunch in Baan Kieng Nam, een heel speciaal Thais restaurant aan de rivier.

In de middag zullen we met een boot een bezoek brengen aan diverse bijzondere tempels, bijvoorbeeld de Wat Chaiwatthanaram en de Wat Rattanachai. Ook een bezoek aan een teakbos.

Na twee uur komt de boot weer terug bij het uitgangspunt en om een uur of zes zijn we terug in Pattaya.

Heb je interesse in deze excursie? Graag uiterlijk tot vandaag opgeven bij de NVT Pattaya. Dit in verband met te huren minibus of minibussen, waarbij aangetekend wordt dat er niet meer dan tien personen in een busje gaan.

De prijs voor deze dagexcursie zal omstreeks 1.000 Baht voor leden en 1.300 voor niet-leden zijn.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “NVT Pattaya organiseert een excursie: Baan Hollanda”

 1. Ruud zegt op

  Heel leuke excursie, die je persoonlijk niet snel doet met je auto of openbaar vervoer.
  Leuk programma en aantrekkelijk geprijsd.
  Misschien wel leuk om dit ook in de periode te doen dat er veel ( ook tijdelijke ) Nederlanders en Belgen misschien ook, zijn in Pattaya.
  Leuk met een gezellige groep een dagjeweg.

  Idee NVT

  Groet Ruud Louwerse

  • A.S Boekdrukker zegt op

   Het idee van Ruud vind ik een hele goede.
   Kan dit ook in Januari 2014
   Groet A.S B

 2. Kristof zegt op

  Hallo, heb wel interesse in de excursie. Om hoe laat begint het en waar kunnen we ons inschrijven. Groetjes Kristof uit Pattaya.

 3. Dick Koger zegt op

  Dit bericht werd uiteraard veel eerder verspreid onder de leden van de NVT-Pattaya. Inschrijven kon tot en met 1 juni. Inmiddels hebben we drie minibusjes vol. De suggestie om de excursie in het hoogseizoen te herhalen, zullen we in overweging nemen. Dit is primair afhankelijk van de belangstelling binnen de vereniging, Zo ja, dan zal ik de redactie van dit blog vragen de uitnodiging eerder te plaatsen.

  • Khun Peter zegt op

   Mea culpa. Wij waren te laat met het plaatsen van het bericht, excuses. Volgende keer doen we dat sneller. Overigens is de NVT in Bangkok ook al een keer op excursie geweest.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website