(vapadi / Shutterstock.com)

Het is misschien wel het best bewaarde geheim van Bangkok. Het museum of Contemporary Art (MOCA) heeft een kunstcollectie die tot de verbeelding spreekt. In een bijzonder gebouw van maar liefst 20.000 m² kan je ruim 800 kunstwerken bewonderen. 

Kortom het aanbod is indrukwekkend, ruim opgezet en er is een fraaie tuin en een café. MOCA is het privé project van de Thaise zakenman Boonchai Bencharongkul die zijn geld verdiende in de telecom. Een aantal jaren geleden heeft hij dit gebouw neer laten zetten om zijn, in de afgelopen dertig jaar, verzamelde kunstwerken te kunnen tentoonstellen.

Het museum laat de veelzijdigheid van Thaise kunstenaars laat zien. MOCA wil niet alleen die Thaise creativiteit tonen maar ook inzicht geven in de vaak zo ondoorgrondelijke Thaise identiteit. Overigens is het museum allerminst eenzijdig omdat het ook een uitgebreide collectie internationale werken tentoonstelt. En wie op adem wil komen gaat lekker even in het café zitten en laat met uitzicht op de vijver en het fraaie witte lotus beeld alle indrukken rustig op zich inwerken.

MOCA is van dinsdag tot vrijdag van 10 tot 17 uur geopend en op zaterdag en zondag van 11 tot 18 uur. Maandag gesloten.

MOCA bezoekersinformatie

 • Openingstijden: 10:00 – 18:00 uur, dinsdag t/m zondag (maandag gesloten)
 • Locatie: MOCA is alleen per taxi bereikbaar. Het vijf verdiepingen tellende gebouw is gemakkelijk te zien vanaf Vibhavadi Road, maar de taxi moet voorbij het museum rijden en een U-bocht nemen op Changwattana Road, daarna terug rijden langs een weggetje naast het spoor.
 • BTS: Mo Chit (daaran 10 minuten met de taxi)
 • Adres: 3 Vibhavadi Rangsit, Chatuchak, Bangkok Tel: +66 (0) 2953 1005
 • Prijsklasse: 180 baht – Student: 80 baht – kinderen: gratis

» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

11 reacties op “Een must voor kunstliefhebbers: Museum of Contemporary Art in Bangkok”

 1. Foodlover zegt op

  Vorig jaar met de airco bus geweest die 5 minuutjes wandelen stopt bij het museum. Een prachtige collectie. In een super mooi gebouw. De hele middag zijn we daar geweest en in de coffeeshop een lekkere cappuccino gedronken met een zoet gebakje. Kortom voor een leuke middag ga naar dit museum.

 2. Foodlover zegt op

  Er gaat wel openbaar vervoer naar toe. Stopplaats 5 minuten wandelen naar museum

 3. Rob V. zegt op

  Een groter geheim is dat je voor ฿299 (€7,90) je de Muse Pass kunt kopen. Een Thaise museumjaarkaart die gratis toegang geeft tot 63 musea. Voornamelijk in Bangkok maar o.a. ook een contemporary art museum in Chiang Mai. Verkrijgbaar bij alle deelnemende musea.

  Zie: http://privilege.museumsiam.org/index.php?mode=musepass&page=main_museum

  En als je in Bangkok bent en een bijzonder en ook onbekent museum wil aandoen, ga dan eens langs bij Thai Labour Museum. Gelegen onder de airportrail, niet ver van PhayaThai. Ik heb een blog hierover in de steigers staan. Gratis toegang.

  https://thailabourmuseum.org

 4. Khun Roland zegt op

  Het gaat deze keer over kunst en cultuur en niet over wijven, zuipen, oude mannenkwalen, noch over visum problemen of van balkons vallende farangs en wat zie je? … bijna geen reacties of belangstelling. Waarbij ik me wel een bedenking maak.

 5. Jan Niamthong zegt op

  MOCA zeker een aanwinst. In het BACC vaak eveneens interessante exposities. En steeds meer galeries met hedendaagse kunst. Er is een gratis krantje met alle informatie over de galleries.
  Bedankt Rob voor de Muse Pass tip, wist ik niet.

 6. Ger-Korat zegt op

  Boonchai Bencharongkul is de president en oprichter van Dtac, de op een na grootste telecombedrijf in Thailand. Dtac is een joint venture met een Noors telecombedrijf genaamd Telenor. Zijn vermogen, volgens Forbes, in USD 800 miljoen. Sinds zijn studietijd verzamelde hij al kunst. Het museum wordt gerund door zijn dochter.

 7. J.P. van der Meulen zegt op

  Paar jaar geleden bezocht. Meer dan de moeite waard. Mijn ogen uitgekeken.

 8. Dirk zegt op

  Heeft het museum een site? Of is er een catalogus beschikbaar?
  Ik ben naar die Thaise, ook wel benieuwd naar die niet-Thaise (of niet-Aziatische) kunstwerken.

 9. tom bang zegt op

  Vanaf mo chit met lijn 29 richting Don Mueng en uitstappen tegenover Kaseth university 1ste of 2de halte dan even kijken hoe en waar je het spoor over steekt. Geen 10 min lopen en over niet al te lange tijd kun je er met de sky train komen. Het treinstation ligt er trouwens ook vlakbij. Kijk even op Maps.

 10. Sjaak S zegt op

  Dit soort bijdrages maakt dat ik toch telkens weer graag Thailandblog lees. Ik zal het artikel bewaren voor mijn volgende bezoek aan Bangkok. Daar wil ik zeker eens naar toe. Geweldig!

 11. Marc zegt op

  Voor 60+ is de toegang ook gratis en geen speciale korting voor Thai


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website