Zwemmen in het kristalheldere water of zonnebaden op stille en zachte witte stranden zijn de topactiviteiten die u kunt doen wanneer u Koh Kut bezoekt in Trat, het meest oostelijke eiland vóór de Cambodjaanse grens in de Golf van Thailand.

Gelegen ten zuiden van het grootste eiland van Trat, Koh Chang, en het kleine groene eiland Koh Mak, wordt Koh Kut (ook gespeld als Koh Kood) als een beetje afgelegen beschouwd. Het eiland ligt ongeveer 80 km van het vasteland.

Met een oppervlakte van 40.000 hectare is Koh Kut de thuisbasis van slechts enkele duizenden mensen. De meesten van hen zijn vissers en boeren die rubber, fruit en kokosbomen verbouwen voor hun levensonderhoud. Aangezien Koh Kut geen nachtleven heeft, is het een bestemming voor mensen die dicht bij de natuur willen blijven of voor huwelijksreis stellen die van romantische zonsondergangen houden op het Aow Phrao-strand en voor gezinnen die van buitenactiviteiten houden.

Khlong Chao waterval

Tijdens uw verblijf op het eiland kunt u een dagtocht maken om te snorkelen rond de nabijgelegen eilanden zoals Koh Rang en de omgeving. U kunt ook kajakken langs de kustlijn of langs de Khlong Chao-waterweg. Langs de rivier ziet u zeedieren rond het dichte mangrovebosgebied.

Een andere populaire buitenactiviteit is om te trekken door de groene bosgebieden en te zwemmen in de twee populaire Khlong Chao en Huang Nam Khieo watervallen. De watervallen zijn ook de belangrijkste zoetwatervoorziening op het eiland.

Er is geen openbaar vervoer op het eiland. U kunt zich verplaatsen op Koh Kut door het huren van een motorfiets, een fiets of het huren van een songthaew. De heuvelachtige tweebaans betonnen weg is in goede staat. Het verbindt het noordelijke deel met het zuiden, maar niet met de zuidelijke punt omdat het een beperkt gebied is voor de marinebasis.

Mooie zonsondergangen

Koh Kut heeft verschillende keuzes aan accommodaties, variërend van bungalows tot vijfsterrenhotels.

Hoe er te komen: Neem een speedboot van 60-90 minuten (www.kohkoodboat.com) of een snelle veerdienst van 75 minuten (www.kokutexpress.in.th) van Laem Sok-pier op het vasteland naar het eiland.

Bron: TAT

2 reacties op “Koh Kut/Koh Kood: Een bijzondere schuilplaats in het Oosten”

 1. alisa zegt op

  Heb het eiland Koh Mak en Koh Kood bezocht vanaf het heerlijke eiland Koh Chang,als je in de buurt bent moet je ze zeker bezoeken,bijzondere ervaring.

 2. Lung addie zegt op

  Reeds vele jaren geleden bracht ik ook een bezoek aan Koh Kood. Het was meet groepje Thais, bestaande uit enkele verpleegsters en een dokter.
  We gingen daar heen met een speedboot en de zee wal nogal woelig. Voor het vertrek deelde de dokter ‘pillen tegen zeeziekte’ uit, waar alle Thaise verpleegsters gretig gebruik van maakten. Ik vroeg hem: werkt dat? Ja , zeker. Toch weigerde ik met de boodschap: ik wordt liever op natuurlijke zeeziek dan door die pillen.
  De eerste die overboord hing, om de vissen te voederen, was de dokter en Lung addie werd totaal niet zeeziek….
  Koh Kood is wel een mooie eiland. Zal er mogelijk nog eens naar terugkeren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website