Khao Kalok

Hua Hin mag dan de naam hebben in het hoogseizoen een bejaardenoord te zijn, rondom de badplaats zijn voldoende paradijselijke plekjes te vinden die ook jongeren aanspreken. Zo bleek tijdens een excursie die in totaal 160 kilometer lang was.

Allereerst reden we over de 4 richting Zuiden. Op ongeveer 60 kilometer van Hua Hin reden we richting natuurpark Sam Roi Yot en brachten een bezoek aan de tempel Wat Tan Chet Yot. Hetgeen zo veel wil zeggen als: de tempel van de zeven kronen van koningspalmen. Omdat de tempel nogal afgelegen ligt en vrij onbekend is, komt u er weinig mensen tegen. Het is een relatief jong complex in een uitgestrekte vlakte met rijstvelden, gewijd aan de bescherming van de zeevissers in de Golf van Thailand. Vandaar de twee vissersschepen in de voortuin. Daarvan is er één voorzien van een grote aap die volgens de Boeddhistische overlevering honing brengt aan Boeddha.

Het hoofdgebouw is gestoffeerd met talloze beelden van Boeddha en Ganesh. De bovenste etage draagt, net als de net buiten Hua Hin gelegen tempel Huay Monkol, een gigantisch beeld van een aanbeden monnik met de naam Luang pau Toh. Het moet de meest vereerde monnik zijn in Chachoensao. Dit beeld is, voor zo ver ik dat kon beoordelen, gemaakt van cement.

Vanaf het platform heb je een schitterend uitzicht op de omliggende landerijen en op de bergen van Sam Roi Yot in de verte. Beneden zijn arbeiders bezig met het vervaardigen van een even gigantisch beeld van Boeddha, vervaardigd uit platen brons. Je vraagt je wel eens af of het geld, bijeengebracht door doorgaans arme Thai, aan dergelijke statussymbolen moet worden besteed, al krijg je op een domme vraag een ontwijkend antwoord.

Tijd voor de lunch. Die genieten we in Khao Kalok, in een schilderachtig restaurantje onder palmbomen bijna óp het strand. Khao Kalok ligt iets onder Pranburi, op ongeveer 30 km ten zuiden. Eerst zijn we nog even via Dolphin Bay gereden, waar de meeste hotels ondanks het hoogseizoen lang niet vol zitten. Het strand is vrijwel verlaten. Op weg er naartoe zien we hoe de kweek van garnalen Thailand verandert in een maanlandschap. Om maar te zwijgen over de verontreiniging.

Omdat het eb is, liggen de vissersbootjes bij Khao Kalok droog. De vissers en hun vrouwen halen op vijf meter van het restaurant hun schamele vangst uit de netten. Dat ze van deze opbrengst kunnen leven!  Dit is (bijna) het paradijs, waar we met 5 personen voor vijf gerechten en vier grote flessen bier iets meer dan 800 baht moeten afrekenen.

Rating: 5.00/5. From 4 votes.
Please wait...

7 reacties op “Hua Hin als uitvalsbasis voor bezoek aan paradijselijke plekjes”

 1. conimex zegt op

  Wellicht dezelfde Luang Poh Toh, deze is zeer vereerd, mensen komen van heinde en ver om hier hun offers te doen. Tha Luang – Tha Ruea Ayutthaya
  http://www.unclesiam.com/monks_detail_somdejtoh.php

 2. Sjaak S zegt op

  Khao Kalok ligt aan het einde van de boulevard vanaf Pak Nam Pran? Is dat bij de grote rots die daar in zee steekt en waar je leuk kunt picknicken?
  Er staan vele hotels en resorts aan deze lange weg vanaf Pak Nam Pran. In het afgelopen jaar werd er ook veel gedaan om dat stukje kust te verbeteren. Een zeewering werd aangelegd. En daarop een lange wandel-fiets weg.
  Je kunt er ook Kiten bij de kiteschool daar. In het weekend zijn er voor het grootste gedeelte Thais die naar dat strand gaan. En het is er een stuk rustiger dan op de stranden van Hua Hin.
  Een leuke plek in ieder geval.

  • Cor Verker zegt op

   Als het momenteel nog rustiger is als in Hua Hin moet je bijna de enige zijn op het strand.
   Hier in Hua Hin is het heel rustig en een behoorlijke onder bezetting van de hotels.
   Vraag me af hoe de TAT toch altijd cijfers publiceert dat het toerisme met meer als 10% steeds stijgt.

   Maar ik vind het persoonlijk niet erg dat het rustiger is.

   Cor Verkerk

   • lung addie zegt op

    Beste Cor,
    het is er idd nog rustiger dan in Hua Hin. Ik was er nog verleden week vrijdag …. geen KAT. De lange wandel-fietsweg langs het strand, waar Sjaak S over meldt, is een hele verbetering tegenover vroeger. Voor mij was het ook geen probleem dat het er zeer rustig was. Zo is het hier, waar ik woon, Pathiu, immers altijd.
    Cha Am, daar was ik verleden zaterdag, iets meer volk maar het was dan ook zaterdag en dus traditioneel meer bezoekers uit Bangkok, net als in Hua Hin.
    In het centrum van Hua ben ik deze keer niet geweest, ik heb de voorkeur gegeven aan een “culinaire” toer buiten het centrum en dat viel heel erg mee.

 3. Sjaak S zegt op

  Intussen is de boulevard langs de kust van Pak Nam Pran naar Kao Kalok klaar. Het is een echt mooie boulevard, waar je kunt fietsen, joggen of met auto of motor kunt rijden. Er zijn een paar leuke restaurants met iets hogere prijzen dan in Hua Hin, maar je krijgt ook meer.
  Mijn vrouw en ik gaan er regelmatig heen, vooral tegen de avond. Wanneer je vanaf Pak Nam Pran naar het strand rijdt, kom je op de boulevard, waar meteen rechts een lange rij eetstalletjes staan.
  Vele Thais gaan dan aan de andere kant van de straat picknicken. Het ziet er vaak gezellig uit. Alleen hoop ik dat ze de rotzooi die ze maken ook weer opruimen…. wij doen dat in ieder geval wel.

  Hua Hin mag dan wel een “bejaardenthuis” zijn, maar dat betreft hoofdzakelijk de buitenlanders die er wonen. Gisteravond reden we naar de Cicada Markt in Kao Takiab, een stukje zuidelijk Hua Hin. Het verkeer erheen was al druk. We konden met onze motorscooter goed overal langs, maar met de auto duurde het toch nog wat langer. We vonden geen zitplaats om daar te eten en zijn toen terug gegaan. In Kao Tao in ons favourite restaurant Baan Tao of Laan Ahan Baan Tao gegeten. Daar zijn we intussen stamgasten. Normaliter houd ik er niet van te vaak op dezelfde plaats te eten, maar ik vind dat restaurant van alles wat ik in Hua Hin en omgeving gezien heb, het beste. Niet duur en een goede keuze tussen westerse en Thaise keuken. Het personeel is altijd even vriendelijk. Van daar uit is het nog maar 15 minuten naar huis..

 4. Hans zegt op

  Enkele jaren geleden was ik een week in Hua Hin en ik herinner mij daar inderdaad enkele paradijselijke plekjes gezien te hebben. In twee of drie straatjes was het precies of je zat in het nachtleven van Pattaya. Heel mooie dingen (of hoe noem je zo iets) gezien daar.

 5. Evert van der Weide zegt op

  Ik heb 2 jaar gewoond bij Khao Kalok en ik heb alle mooie plekjes daar bezocht en dat zijn er tientallen. Een aanrader.
  Waterval, wijngaard, Sam Roi Yot park, markt aan de grens met Birma, Prachuab Khirikhan enz


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website