Vanaf 17 september kunnen buitenlandse toeristen gebruik maken van gratis high-speed internet (WiFI) in sommige winkelcentra in Thailand.

Het gaat om shopping malls die behoren bij de CPN groep zoals CentralWorld, CentralPlaza Grand Rama 9, CentralFestival Pattaya Beach en CentralPlaza Chiangmai Airport.

Om toegang te krijgen moet je eerst even langs de service en informatiebalie van het betreffende warenhuis. Door je paspoort te tonen (of een kopie van je paspoort). Een Thais rijbewijs wordt ook geaccepteerd.

Je hebt dan per keer 60 minuten gratis WiFi.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Gratis WiFi voor toeristen in Thaise shopping malls”

 1. Khunflip zegt op

  Huh? Ik maak hier al vele jaren gebruik van in vrijwel alle malls waar ik kom o.a. Bangkapi Mall en Fashion Island Mall. Even naar de servicebalie om je te legitimeren en dan krijg je een inlog password. Ik wist niet dat dit nieuw was?

 2. martin zegt op

  In bijna alle grotere restaurant bv. ook die in het Paragon is dat mogelijk. Maar ook in sommige koffie-tee chops in het Paragon is dat soms mogelijk op eigens door hun ter beschikking gestelde PC. Het zelfde is op de luchthaven Dubai. Daar staan gratis I-Net PC. Maar helemaal afgezien van de business class lounges. Bijna alle grote hotels in Bangkok hebben in de lobby gratis wifi. Ook als je daar alleen maar een pilsje of cola drinkt. Gewoon even navragen aan de balie. In Duitsland doen ze het in sommige steden nog beter. Daar word door het stadbestuur in het zentrum gratis wifi ter beschikking gesteld. Wifi-share is ook een methode die al langer bestaat. Bij bezoek in mijn buurt mag jij mijn wifi-adres gebruiken en omgedraait. Big news is dat eigelijk niet, of wel ? .martin

 3. Mister BP zegt op

  Ik vind het als toerist storend dat ik in Thailand bijna nergens op gratis wifi kan. In hotel moet ik ervoor betalen en in shopping malus moet ik eerst allerlei handelingen uitvoeren en ook nog mijn paspoort laten kopiëren om even op internet te zitten. Dan Ishtar in de buurlanden van Thailand echt beter geregeld. Voordat ik overkom als een verwend klagend ventje: ik vind Thailand een heerlijk land om op vakantie te gaan, maar er is altijd ruimte voor verbetering. In sommige hotels in Bangkok moest ik 400baht betalen voor 24 uur wifi en dan ook nog zo, dat bv alleen de ipad contact heeft en niet je telefoon.

  • martin zegt op

   Hallo mister BP. Er werden hier al verschillende tips gegeven, hoe je zonder veel problemen aan gratis WiFi kunt komen. Als de WiFi op je I-Pad funktioneerd, funktioneerd het ook op je smart-phone. Lukt het je niet, kijk je a.u.b. in de gebruiks aanwijzing van het aparaat.
   Moet jij voor je WiFi betalen, zou ik een ander hotel kiezen. Dat je een handelingen moet uitvoeren in een chopping mall lijkt mij normaal. Jij wilt iets gratis en die anderen willen weten of je daar recht op hebt. Dat mag je dan daar aantonen. Meer verlangen ze niet. martin

  • Aarjan zegt op

   Ik ben een maand in Thailand, heb een prepaid kaart gekocht van AIS, al met al 1060 baht en daarvoor heb ik 300 baht tegoed voor bellen en 4 GB data via 3G. En daarna onbeperkt internt met 64kbs (voor mail voldoende) Dus 25 euro.
   En nu luister ik via mijn laptop (heb mijn android telefoon met tethering als wifi station ingesteld) naar radio1 barcelona – ajax.
   Ik zit in een hotel dat 150 baht per dag vraagt voor wifi en jam dan is de rekensom voor mij snel gemaakt…..en ik zie dat ik ongeveer 100 mb per dag gebruik (oke, nu met radio luisteren wat meer0 en het helemaal goed dus, ik stuur foto’s naar Facebook etc, en heavy user denk ik en ik ben niet afhankelijk van free wifi. Dus misschien een idee voor anderen, op het vliegveld bij de shop een AIS kaart kopen en voor 25 euro ben je klaar voor een maand. heb overal super verbinding trouwens. Het enige probleem is de batterij van mijn Galaxy Note II, die redt het opeens geeneens een dag meer…….

 4. René zegt op

  In Terminal 21 (Bangkok) kon ik vorig jaar en dit jaar ook via gratis WiFi op internet. Inderdaad, wel even mijn paspoort moeten laten zien.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website