(Waruto_sama Studio / Shutterstock.com)

Nu ik al meer dan 16 jaar in Thailand woon, durf ik wel te beweren, dat ik al heel wat dit mooie land heb gezien. Hoewel ik naar schatting iets minder dan de helft van de 77 provincies heb bezocht, realiseer ik mij terdege, dat er nog heel wat te ontdekken valt. Ik bedoel dan niet de grote steden met de vele toeristische attracties, maar vooral de kleinere plaatsen, waar het leven nog vol oude Thaise glorie uitstraalt.

Neem bijvoorbeeld het plaatsje Photharam in het noorden van de provincie Ratchaburi. Ik zou er zelf niet opgekomen zijn, maar een poosje geleden verscheen er in de Bangkok Post een artikel van journalist Pongpet Mekloy, dat mijn aandacht trok. Als u een stad met een vintage uitstraling, oprechte Thaise vriendelijkheid en rustieke natuurlijke charme kunt waarderen, is een bezoek aan Photharam, ongeveer 80 km ten westen van Bangkok, aan te bevelen.

Photharam ligt aan de rivier Mae Klong en beschikt over een prachtige promenade langs die rivier. Verder is het stadje grofweg verdeeld in drie delen van noord naar zuid, namelijk Talat Bon (Upper Market), Talat Klang (Central Market) en Talat Lang (Lower Market). Aan de oostkant van het middengedeelte, dat het drukst lijkt te zijn, bevindt zich het treinstation.

De promenade is het ontmoetingscentrum van Photharam. Hier treffen de lokale mensen elkaar en natuurlijk zijn er allerlei eet- en drinkstalletjes. In de weekenden is er vaak muziek van lokale muzikanten of andere vormen van vermaak.

(Yuttana Joe / Shutterstock.com)

Er staan in Photharam nog veel oude houten winkelpanden en de journalist vertelt daarbij over een oude dame een leuk verhaal over hoe zij al een sociaal medium beheerste voordat er internet was.

Lees het hele verhaal op deze link: www.bangkokpost.com/travel/2089315/saving-the-best-for-last

Tenslotte

Het artikel wordt ondersteund met een serie foto’s, dat een goede indruk geeft van dit typisch Thaise stadje. Prachtige foto’s, maar ik heb mij een uitspraak van de journalist ingeprent, die zegt, dat foto’s slechts een surrogaat zijn om de gemoedelijke sfeer en de vriendelijkheid van de lokale bewoners te ervaren.

Ik heb Photharam op mijn lijstje gezet om te bezoeken, zodra het weer kan!

Rating: 4.67/5. From 9 votes.
Please wait...

1 reactie op “Een korte trip naar Photharam in Ratchaburi”

  1. rené Pai zegt op

    mooie fotos lijkt veel op Trang ,qua sfeer.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website