Chinatown in Bangkok (SOUTHERNTraveler / Shutterstock.com)

De beste tijd om Bangkok’s Chinatown te bezoeken is aan het einde van de middag. De wijk is overdag nogal hectisch maar zo gauw de schemering invalt wordt het er rustiger. Thai bezoeken Chinatown vooral voor het voortreffelijke streetfood, natuurlijk is er voor toeristen buiten het heerlijke eten, genoeg te zien en te beleven. Bezoek je Bangkok dan mag je Chinatown niet overslaan.

Chinatown in Bangkok is een levendige wijk in het hart van de stad, die bekend staat om zijn overdadige verlichting, drukke markten en smalle straatjes vol met kraampjes en eetstalletjes. Het is ook de thuisbasis van een groot aantal Chinese immigranten die naar Thailand zijn gekomen om te werken en te leven. In Chinatown kun je allerlei soorten eten vinden, van traditionele Chinese gerechten tot Thaise street food. Er zijn ook talloze winkeltjes waar je allerlei soorten goederen kunt kopen, van kleding en sieraden tot elektronica en speelgoed.

Ook is Chinatown bekend om zijn heilige tempels en boeddhistische tempels, die een belangrijk deel uitmaken van de lokale cultuur. Er zijn ook veel musea en historische bezienswaardigheden te bezoeken, zoals het Chinatown Heritage Centre, waar je meer kunt leren over de geschiedenis en cultuur van de Chinese gemeenschap in Bangkok.

Als je naar Chinatown gaat, is het aan te raden om een gids te huren of een rondleiding te boeken, zodat je alles kunt zien en leren over deze fascinerende wijk. Het is ook aan te raden om vroeg in de ochtend of laat in de middag te gaan, wanneer het wat rustiger is en je de drukte kunt ontlopen.

Voor een bezoek aan Chinatown kan je eenvoudig de ondergrondse metro kiezen. Je stapt uit bij het MRT-station Hua Lamphong. Daarna wandel je naar de Wat Traimit om daar het grootste gouden Boeddhabeeld van het land. te bewonderen. Jouw Yaowarat (Chinatown) excursie kan beginnen bij de nabijgelegen Chinatown Gate. Dwaal gewoon even door deze buurt en verbaas je over de vele winkeltjes met soms vreemde producten.

(artapartment / Shutterstock.com)

Na kantoortijd wordt Yaowarat levendiger de straatvoedselverkopers gaan hun kraampjes opzetten en je wordt verwelkomt in de wereld van straatvoedsel. Probeer eens wat beroemde gerechten zoals Yen-Ta-Fo, een zoete noedelsoep met zoete rode saus en vis. Maak je culinaire ontdekkingstocht compleet met een Chinees dessert bij Kia Meng of Sweettime@Chinatown.

Tussen al dit lekkers stop je bij Chinese culturele bezienswaardigheden zoals de Wat Kangkorn Kamalawat, Guan-Yin Goddess at Thian Fah Foundation of  bij Guan-U Shrine op de Oude Markt.

Loop vervolgens naar het zuiden voor de beroemde bloemenmarkt van Pak Khlong Talad. Hoewel de grootste bloemenmarkt van de stad is verhuisd, is er nog genoeg te zien.

Aan de voet van de Memorial Bridge zie je het monument van koning Rama I. Stop even bij het park en geniet van de sfeer die die in het donker nog beter voelbaar is dan overdag.

Routebeschrijving: Neem de MRT van Bangkok naar Hua Lamphong. Je kunt vanaf daar lopen, een taxi of Tuk-Tuk nemen naar Chinatown.

8 reacties op “Een avontuurlijke tocht door Bangkok’s Chinatown”

 1. Rudolf zegt op

  Je kunt met de MRT naar Wat Mangkon dan ben je in the middle of China Town

 2. Marc Thirifays zegt op

  Hoy tood : the best streetfood from Chinatown !!!

 3. Johan zegt op

  Ben er met fietstocht van Ko doorheen gekomen. Mijn vraag luidt of het er ‘s avonds wel veilig is om als alleenstaand toerist naar toe te gaan, het voelt daar beetje als een getto. Groeten

  • carlo zegt op

   Dat zou voor het eerst zijn dat er een plek is in Thailand waar ik mij als alleenstaande toerist onveilig zou voelen. In mijn ogen is Thailand, en dus ook Bangkok, het veiligste oord ter wereld. (Op uitzondering van het verkeer). Veel veiliger dan Brussel bvb.

  • Marianne zegt op

   Ik heb daar, als vrouw alleen, regelmatig in de avond rond gelopen en me nooit onveilig gevoeld. Chinatown is tot laat in de avond altijd erg druk, maar daardoor juist ook heel gezellig.

 4. Harrie Jansen zegt op

  Chinatown is best veilig ook ‘s nachts, loop en fiets er regelmatig rond, als ik niet kan slapen, nooit problemen gehad, een hele andere wereld dan overdag

 5. khun moo zegt op

  Het veiligste oord ter wereld ?

  https://www.worldatlas.com/articles/murder-rates-by-country.html

  thailand staat op nummer 114, belgie op nr 155, frankrijk op nr 171, duitsland op nr 184 en nederland op nr 193

  Je onveilig voelen is iets anders dan in een onveilige omgeving verkeren en hiervan bewust zijn.

  https://www.thailandblog.nl/achtergrond/thailand-hoogste-aantal-vuurwapendoden-heel-azie/

 6. Johnny BG zegt op

  Onlangs werd ik geattendeerd op https://www.explore-bangkok.com/
  Zelf niet gedaan maar het lijkt een leuke en leerzame manier om Chinatown te ontdekken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website