De oostkust van Phuket

Door Gringo
Geplaatst in Eilanden, Phuket, Thailand tips
Tags: , ,
28 januari 2024

Voor een fijne strandvakantie kiezen vele toeristen terecht voor het mooie eiland Phuket in het zuidelijke Thailand aan de Andaman zee. Phuket telt wel 30 schitterende stranden met fijn wit zand, wuivende palmen en uitnodigend zwemwater. Er is keus voor iedereen en voor elke beurs, honderden hotels en guesthouses en een zeer uitgebreid aanbod aan restaurants en uitgaansleven.

De oostkust

De meest bekende stranden vindt u op Phuket aan de westkust met namen als Patong, Kata, Karon en Kamala. Maar vandaag richten we onze aandacht op de oostkust van het eiland. De stranden langs het oosten vindt u in beschutte baaien met een doorgaans rustige zee. Ze zijn nog niet goed ontwikkeld, zijn smal en hebben niet altijd het fijne zand van de westkust. U zou echter voor dit deel van Phuket kunnen kiezen om te ontsnappen aan de toch wel drukke westkust. Er wordt wel gezegd, dat u daar ook een meer ‘Thaise’ ervaring opdoet met meer Thaise dan buitenlandse mensen.

We laten u hieronder enkele stranden aan de oostkust zien met een korte beschrijving.

Chalong Beach

Chalong Beach

Chalong ligt in een beschutte baai en is eigenlijk meer bekend als jachthaven en ankerplaats dan als strandattractie. Toch heeft de kustlijn van die baai voor het grootste deel wel een smal strand met wat groffer zand, bovendien is het water ondiep en door de beschutting van de baai is er nauwelijks golfslag.

Het strand is niet de belangrijkste attractie voor degenen die ervoor kiezen om deze rustige, schilderachtige kant van het eiland te bezoeken. De sfeervolle ‘dorp’-sfeer geven het gevoel echt in Thailand te zijn en niet op een door hotels vergeven strand. Het ondiep kalme water is ideaal voor gezinnen met jonge kinderen of voor hen, die meer van het uitzicht dan van het strand genieten

In Chalong zijn tal van goede restaurants en bars langs de kust. Men kan er uitstekend genieten van Thais eten tegen ook echt Thaise prijzen.

Voor meer info en foto’s over Chalong Beach open de Chalong Beach Guide (zie link onderaan).

Cape Panwa

Cape Panwa

De verre zuidoostelijke hoek van Phuket is een lang schiereiland genaamd Cape Panwa. Omdat het goed weg is van de beroemde westkuststranden, is het relatief stil hier, met de plaatselijke dorpjes die schijnbaar weinig verstoord zijn door de weinige grote hotels hier en daar.

Het schiereiland heeft een aantal kleine stranden. Zware moessongolven treffen deze kust niet en het water is nog helder Verschillende hotels in dit gebied hebben hier een eigen strand, ideaal om aan drukte elders te ontsnappen. Rustgevendheid en de Thaise dorpsinstellingen zijn zeker Cape Panwa’s grote pluspunten.

Voor meer info en foto’s over Cape Panwa en zijn resorts open de Cape Panwa Guide (zie link onderaan).

Koh Siray

Koh Siray

Het wordt een eiland genoemd, maar in feite wordt Koh Siray, dat vlak bij Phuket Town ligt, slechts door een mangrovebos en een klein kanaal van Phuket gescheiden. Het heeft smalle, rustige stranden. Ook hier nauwelijks ontwikkeling en geeft dan ook het gevoel heel ver weg van de luxere stranden af te liggen. Er is slechts een hotel op dit ‘eiland’, het resort is het onlangs geopende, grote en luxe Westin Siray Resort.

Voor meer info en foto’s over Koh Siray, open de Koh Siray Guide (zie link onderaan).

Ao Po Bay & Naka Yai

Deze baai heeft wel wat smalle en onopvallende stranden, maar het is geen zwemgebied. Ao Po en zijn grote betonnen steiger is een van de belangrijkste jachthavens van het eiland, waar vandaan men uitstapjes kan maken naar Phang Nga Bay.

Er is echter een zeer aantrekkelijke, up -market beach resort in de buurt. Chandara Resort blijft net buiten het zicht van Ao Po, om de noordelijke hoek waar het een eigen privéstrand heeft. Dit strand is een aangename verrassing voor de oostkust, vrij breed en met fijn zand.

Naka Yai Island ligt dichtbij Ao Bay, het is een heel groot eiland, met stranden aan zowle de oost/ als de westkust. De oostkust heeft het breedste strand. Vanaf dat strand ziet men landinwaarts kokosnootplantages en een aantal grote bomen, waardoor dit een idyllische plek is..

Voor meer info Ao Po en Naka Yai Island, en foto’s, open de Ao PO & Naka Yai Guide.

Bron: John Everingham op de website: true-beachfront.com/guide/phukets-east-coast-beaches-chalong-cape-panwa-koh-siray-ao-po

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website