Dagtrip naar Khon Kaen Zoo

Door Gringo
Geplaatst in Bezienswaardigheden, Dierentuinen, Thailand tips
Tags: ,
19 oktober 2021

In afwachting van de heropening van Megabreak poolhal in Pattaya zijn meerdere personeelsleden teruggekeerd naar hun dorp in de Isaan. Eén van de dames, die ik al heel lang ken, ging terug naar Maha Sarakham om daar bij haar ouders te helpen in het kleine boerenbedrijf. Daarnaast houdt zij zich veel bezig met kinderen uit haar familie en uit het dorp, die immers nog niet school kunnen. Zij stuurt mij regelmatig foto’s en dit keer ging het over een dagtrip naar de dierentuin in Khon Kaen.

Ik wist niet, dat er een dierentuin in Khon Kaen was, dus maar even opgezocht op internet. De Khon Kaen Zoo bestaat ook nog niet zo lang, het is pas in 2013 officieel geopend. Het is bedoeld als een educatief centrum voor het behoud van zeldzame dieren in het wild onder het concept van een gemeenschapsbos, waarin mensen en bossen harmonieus kunnen leven. Er zijn meer dan 50 soorten dieren uit binnen- en buitenland te zien vanaf een “Skywalk” en er rijdt een treintje over het uitgestrekte gebied met een apart park voor wel 300 hertensoorten. Daarnaast is er een zeehondenshow. Het grote waterpark heeft een zwembad voor volwassenen en kinderen, een slider en een 450 meter lange whirlpool.

Op de website staan tientallen foto’s van de aanwezige dieren en mij viel een mooi dier op, de dwergnijlpaard. Voor wat bijzonderheden over de dwergnijlpaard ging ik naar Wikipedia, waar ik las, dat bij dwergnijlpaarden het vrouwtje dominant is. Als het mannetje iets doet wat haar niet aanstaat, heeft hij meteen een klap te pakken. Het mannetje is dan ook vaak te herkennen aan de vele littekens die hij heeft. Herkent u dat gedrag in uw kennissenkring? (Grapje!)

Ga voor details over de dierentuin, omschrijvingen, foto’s en locatie naar de website http://www.khonkaen.zoothailand.org

Mijn vriendin uit Maha Sarakham meldde nog, dat het uitstapje naar de dierentuin zeer geslaagd was.

3 reacties op “Dagtrip naar Khon Kaen Zoo”

 1. Toto zegt op

  Inderdaad een leuke dierentuin en waterpartijen. Ligt in de regio Khon Kaen. Is vanaf Khon Kaen city een aardig stukje rijden richting Udon.

 2. Eric H zegt op

  Dierentuin van Khao Suan Kwang, een niet al te grote dierentuin maar wel een kijkje waard.
  Is netjes aangelegd en je kan te voet of met een treintje de dieren bekijken.
  De treinbestuurder/gids sprak alleen maar Thais dus ik kreeg er niets van mee maar alle andere Thai vonden het geweldig en hebben zich prima vermaakt want regelmatig schoten ze in de lach met zijn allen.
  Tijgers (zelfs een albino) ,vogels, veel herten, genoeg te zien

 3. EDDY zegt op

  Een mooie kleine zoo , heerlijk om naar toe te gaan , er is daar ook een heel groot open lucht zwembad . Ik ben er naar toe geweest met een vriendin die in kao suan kwang woont en ze heeft een prive schooltje , zij heeft een kaart waarbij ze korting krijgt waar ik ook heb kunnen van genieten . Zeker gaan , het is de moeite waard .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website