Chanthaburi

De ideale periode om Chanthaburi te bezoeken is van mei tot juli, wanneer de fruitboomgaarden beladen zijn met diverse soorten tropisch fruit. Verschillende boomgaarden bieden een ongelimiteerd fruitbuffet, een boomgaardtour met een open shuttlebus en educatieve activiteiten rond de durian en andere opvallende vruchten van Chanthaburi.

Doe nieuwe ervaringen op terwijl je meer leert over verschillende durian-soorten, hoe je rijpe durian en mangosteen kiest en hoe je salak als een professional schilt. Reserveer de datum en grijp de kans om te smullen van het overvloedige tropische fruit en te winkelen tot je erbij neervalt in Chanthaburi tijdens het oogstseizoen van drie maanden.

Chanthaburi

Naast meer dan tien voor toeristen toegankelijke fruitboomgaarden, huisvest Chanthaburi ook het ‘Kung Krabaen Bay Royal Development Study Centre’, een studiecentrum voor natuurbehoud en een attractie voor ecotoerisme. De hoogtepunten zijn het Kung Krabaen Bay Mangrove Forest Education Centre en het wandelpad over houten bruggen, dat bezoekers meeneemt naar de unieke mangrove-ecologie. Langs het pad zie je mangrove struiken en bomen, inclusief de mangrove op hoge palen, riviermangrove, appelmangrove, witbloemige zwarte mangrove en aangespoorde mangrove. Bewonder de kleurrijke mannelijke vioolkrabben die hun enorme klauwen tonen en zoek naar de modderspringers met hun grote ogen die over de modderige grond springen. Veel zeedieren zien mangrovebossen als hun huis en kinderkamer, waar ze hun vroege levensfasen doorbrengen. Voor fotografie-enthousiastelingen is de Kung Kraben Bird Watching Tower een must-see, die een adembenemend 360 graden panoramisch uitzicht op de omgeving biedt.

Botanische Tuin van Rayong

Botanische Tuin van Rayong

Maak je reis nog onvergetelijker door een interessante omweg te maken naar Rayong, de naburige provincie van Chanthaburi, voor nog meer fruit en natuuruitstapjes. Natuurliefhebbers en ontdekkingsreizigers zijn allemaal verliefd geworden op de ‘Botanische Tuin van Rayong’, die een eindeloze lijst van bezienswaardigheden en activiteiten biedt, zoals deelname aan een boottocht om de gewilde Samet-boom te observeren, ook wel bekend als de papierbastboom, kajakken, fietsen, of kamperen. Je kunt je hond meenemen voor een ontspannende wandeling of je liefde vastleggen tijdens een pre-wedding fotoshoot tegen de achtergrond van het prachtige groen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

De Botanische Tuin van Rayong, die meer dan 1.520 hectare moerasland beslaat, herbergt meer dan 400 soorten inheemse en zeldzame planten en bomen. De 3,2 kilometer lange natuurstudieroute omvat vier eilanden. Twee van de meest opvallende kenmerken van Chamuang Island zijn de Chamuang-bomen (garcinia cowa) en Pah Pru, of veenmoerasbos. Taew Lek Island verwelkomt alle gasten met zijn beroemde Samet-boom. Ko K Island is rijk aan vleesetende planten, kruiden en rotanbossen. Mai Nam Island is bekend als Ko Narok (Hell Island) vanwege de overvloed aan doornstruiken en bomen.

Botanische Tuin van Rayong

Je kunt de Botanische Tuin van Rayong een hele dag bezoeken, en overnachten is ook mogelijk. Neem zowel de landroute als de waterroute als je tijd hebt voor een unieke ervaring in contrasterende omgevingen.

Oost-Thailand heeft veel te bieden, van heerlijk fruit tot weelderige bossen. Een stedentrip naar Chanthaburi en Rayong verdubbelt het plezier omdat je je avontuurlijke geest kunt bevredigen, terwijl je je verlangen naar seizoensgebonden tropisch fruit vervult.

PS: Wees een verantwoordelijke reiziger! Vermijd het gebruik van wegwerpplastic en neem een herbruikbare waterfles mee. Beperk je afval, voorkom zwerfafval en respecteer de omgeving en de bestemming die je bezoekt.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website