TK Kurikawa / Shutterstock.com

Een bankrekening openen in Thailand kan vrij eenvoudig en is ook best wel snel geregeld mits jij je goed voorbereidt en zorgt voor de juiste documenten. Zelf heb ik afgelopen vrijdag een bankrekening geopend bij Bangkok Bank in Pattaya en het was een fluitje van een cent. Ik zal hieronder mijn ervaringen met jullie delen.

Eerst even wat algemene informatie. Voor buitenlanders die in Thailand een bankrekening willen openen, variëren de vereisten afhankelijk van de bank en of de buitenlander over een werkvergunning beschikt. De aanvrager moet persoonlijk aanwezig zijn in een Thais bankfiliaal met alle vereiste documenten en meerdere handtekeningen zetten.  Buitenlanders met een werkvergunning kunnen bij de meeste banken in Thailand zonder problemen een rekening openen, meestal op vertoon van een paspoort en de werkvergunning zelf, hoewel sommige banken aanvullende documentatie kunnen vereisen. Buitenlanders zonder werkvergunning, inclusief degenen met een Non-immigrant O visum, ED-visum voor studie, of toeristenvisum (van 60 dagen), kunnen ook een bankrekening openen, maar de vereisten zijn strenger, zoals het tonen van een tweede vorm van identificatie naast het paspoort​​.

Zoals gezegd is het relatief eenvoudig om een bankrekening te openen bij een Thaise bank, vooral in vergelijking met veel andere landen. De procedure en vereisten kunnen echter variëren afhankelijk van de bank en het specifieke filiaal. Sommige banken vereisen een minimale inleg en kunnen kosten in rekening brengen voor het verstrekken van een betaalkaart bij de opening van de rekening​​.

Het is belangrijk voor buitenlanders die een bankrekening in Thailand willen openen om van tevoren de specifieke vereisten van hun gekozen bank te onderzoeken en zich voor te bereiden op een bezoek aan het filiaal met alle benodigde documenten.

Een bankrekening openen in Thailand, hoe doe je dat?

Ik zal hieronder stapsgewijs beschrijven hoe we het hebben aangepakt, om een bankrekening in Thailand te openen.

 • Allereerst heb ik mijn Thaise vriendin laten bellen met een medewerker van Bangkok Bank met de vraag welke vereisten er zijn. Hoewel de medewerkster van de bank wel Engels spreekt, gaat communicatie in het Thais wat gemakkelijker. Wij kozen voor een klein filiaal van Bangkok Bank aan de Thepprasit Road (tegenover de avondmarkt).
 • Een afspraak gemaakt voor een bezoek.
 • De benodigde documenten die verplicht zijn:
  • 2 legitimatiebewijzen, in mijn geval paspoort en rijbewijs (gewoon mijn Nederlandse rijbewijs).
  • Een uitdraai van mijn Tourist Visa.
  • Het TM30 formulier
  • Een bewijs dat ik een condo huur in Pattaya op mijn naam (huurcontract).
  • Een Thais telefoonnummer is wellicht niet verplicht, maar wel aan te raden omdat je een aantal gegevens ontvangt per sms, zoals je User ID voor iBanking.
  • Verder is het handig om alvast de app van Bangkok Bank op je telefoon te zetten.

Zoals uit de bovenstaande documenten blijkt, wil men er zeker van zijn dat je een ‘long-stayer’ bent. Met alleen een visa exemption en een adres van je hotel gaat het niet lukken om een bankrekening te openen.

Kosten voor het openen van een bankrekening in Thailand

De kosten voor het openen van de bankrekening bij Bangkok Bank zijn 500 baht voor de eerste storting op je eigen rekeking (dus niet echt kosten). Voor de aanmaak van de ATM pas betaal je eenmalig 400 baht. Verder moest ik ook eenmalig 5.900 baht betalen voor een ongevallenrisico verzekering, die een jaar geldig is. Maar dat kun je voorkomen, heb ik begrepen, door een internationaal rijbewijs te tonen of een speciaal formulier te halen bij immigration. Omdat ik zo slim was om mijn internationaal rijbewijs thuis te laten liggen en ik geen zin had om naar immigration te gaan heb ik maar braaf die 5.900 baht betaalt, hoewel het wel neigt naar koppelverkoop, maar goed.

Alles was in ongeveer 20 minuten geregeld. Je moet natuurlijk een stapel documenten ondertekenen, maar dat ben je in Thailand wel gewend. Er wordt ook nog een foto van je gemaakt. De ATM pas wordt meteen aangemaakt en je mag zelf je pincode kiezen wat ook wel prettig is.

De bankmedewerker controleert of je kan inloggen in de app. Ook krijg je het verzoek om binnen 3 dagen in te loggen bij iBanking op de website van Bangkok Bank. Dat kan de eerste keer met je pincode en daarna moet je een wachtwoord kiezen.

Je krijgt direct je pinpas, passbook en wat andere documenten mee. En vanaf dat moment kun je bankieren in Thailand.

Tip

Het is verstandig om een bankrekening te openen in de provincie waar je het meest verblijft. In Thailand is er een systeem dat je niet hoeft te betalen voor ATM-opnames in je eigen provincie, daarbuiten betaal je 30 baht per opname. Wel een stuk minder dan de 220 baht die je anders kwijt bent, wanneer je gaat pinnen met een Belgische of Nederlandse betaalpas (plus de kosten van je eigen bank in België of Nederland).

Wat ik vervolgens doe, is euro’s op mijn Wise rekening zetten, deze converteer ik dan naar Thai Baht (Wise geeft een redelijke wisselkoers). Daarna maak ik Thai Baht over naar mijn Bangkok Bank rekening, daar rekent Wise slechts 31,70 baht voor aan transactiekosten ongeacht de hoogte van het bedrag.

Overigens de enige reden dat ik een bankrekening heb geopend, is wat extra gemak en het besparen op de opnamekosten bij een ATM. Ik heb deze rekening niet nodig voor een Non-immigrant visum of iets dergelijks.

Ik hoop dat het voor een aantal lezers nu duidelijk is dat een bankrekening openen in Thailand geen lastige opgave hoeft te zijn.

Doe er je voordeel mee!

57 reacties op “Een bankrekening openen in Thailand is gemakkelijk en snel geregeld”

 1. Cornelis zegt op

  Die opgedrongen risicoverzekering: ik heb sterk de indruk dat dat een persoonlijke actie van een bankmedewerker is die daar provisie voor vangt. Lang niet overal wordt daar op aangedrongen…..

  • Ja, daarom noem ik het ook koppelverkoop.

   • Ronny zegt op

    Peter,

    Moest jou paspoort niet ‘gelegaliseerd’ zijn?
    Ik was begin december bij een finiaal van Bangkok bank in Ubon, mijn paspoort en internationaal rijbewijs waren niet voldoende, mijn paspoort moest gelegaliseerd worden op de ambassade..
    Uiteindelijk na verschillende ‘verantwoordelijke te hebben gesproken kon dit worden opgelost door bij Imigration een certificaat gaan halen (kostprijs 500 bath) en 3 uur verder en een hoop papierwerk verder uiteindelijk toch een rekeing kunnen openen.

    • Nee, mijn paspoort hoefde niet gelegaliseerd te zijn. Maar zoals ook in het artikel staat er zijn verschillen op lokaal niveau, per vestiging en misschien ook wel per medewerker.

     • Bob zegt op

      Peter, wat ik hieruit opmaak is dat er heel wat eigen regeltjes per bank en zelfs onderling tussen de medewerkers gehanteerd worden.

      Hoe kan je het dan hard maken en stellen dat een rekening openen in Thailand snel en gemakkelijk gaat?

      Ik heb destijds heel wat problemen ondervonden en werd steeds van het kastje naar de muur gestuurd. Dit was mijn eerste grote frustratie hier in Thailand. Een bankrekening heb je nu eenmaal nodig, je kunt niet zonder. Ik weet nog heel goed dat mijn vrouw me wist te vertellen: “blijven proberen … “. Juist, blijven proberen, een andere optie heb je niet. Je moet gewoon geluk hebben, meer is het niet.

      • Ik kan slechts uit mijn eigen ervaring spreken. Ik heb ook nooit problemen gehad om een visum te krijgen, de verblijfsperiode te verlengen, of andere zaken. Allemaal prima geregeld.
       Een goed voorbeeld zijn de visumvragen aan Ronny. Hij heeft het soms al meer dan honderd keer uitgelegd en steeds komen weer dezelfde vragen. Ja sorry, maar dan zit je gewoon zelf te slapen. En dat heeft niets met geluk hebben te maken.

       • Maarten zegt op

        Elke uitleg is goed Peter.

        Kan je me eens verklaren hoe het komt dat ik met net hetzelfde dossier, net dezelfde uitleg, net dezelfde papieren, met mijn Thaise echtgenote erbij, altijd beleefd gebleven, netjes gekleed:

        – Bank 1: geweigerd
        – Bank 2: geweigerd
        – Bank 3: geweigerd
        – Bank 4: BINGO

        Daar is maar 1 verklaring voor: WILLEKEUR en onkunde van het bankpersoneel. Dus moet je wel degelijk geluk hebben. Er zijn hier al tal van voorbeelden de revue gepasseerd.

        En nu ga ik verder slapen 🙁

        • Ja, er zullen zeker andere ervaringen zijn. En dat is vervelend. Inderdaad gewoon een andere bank proberen. Gelukkig zijn er in Thailand genoeg bankkantoren.

        • Giacomo zegt op

         shit ik ben net wakker…
         maar dit verhaaltje klopt als een zwerende vinger. in 2008 verwoede pogingen ondernomen op Koh Chang. ook BKbank.
         daarna Kungsri. en dat ging héél vloeiend. terwijl ik maar een kort verblijf van 3 maanden zou hebben. maar thai volgehouden dus en nu uiteindelijk bij beiden.
         het schijnt iets te maken hebben met de bestrijding van het zwart geldcircuit.
         dus: gelijk naar Kungsri gaan!!

        • Maarten zegt op

         Inderdaad, bij Krungsri (4de poging) is het uiteindelijk gelukt.

         En die zwerende vinger … 😉

     • Peter zegt op

      Mijn vrouw is thai die heeft de regels nagelezen en bij elke bank het zelfde zowel in Bangkok als udon Thani overal het zelfde

      • Marcel zegt op

       Juist, net zoals de regels in elk immigratiekantoor hetzelfde zijn.

       Als de bankbediende er een eigen interpretatie aan geeft heb je helemaal niets aan de regels en wetten. Iemand die Thailand een beetje kent weet dit maar al te goed.

   • Ger-Korat zegt op

    Had je de verzekering niet kunnen weigeren ? Bij mijn motorbike-verzekering heb ik onlangs geheel vrijwillig een ongevallen-verzekering genomen als extraatje, kostte me ruim 300 baht voor een jaar en zo zie je maar dat je ook daarmee geld kunt besparen.
    Wat de ATM kaart betreft kun je ook geld besparen door het niet te nemen. Sinds de Covid voorbij kwam zijn de meeste Thais denk ik wel met de telefoon gaan betalen via het scannern van de QR-codes bij betalingen of gebruikt men betalen naar een telefoonnummer ( welke door de ontvanger gekoppeld is aan zijn bankrekening); de rijen bij de meeste banken zijn verdwenen, de ATM staan er verloren bij en vaak is het rustig is vele filialen. Vele Thais nemen geen ATM-kaart maar gaan met een bankboek plus id naar de balie en kunnen daar geld opnemen en omdat zoals gezegd het een stuk rustiger is en je sneller wordt geholpen is de ATM-kaart niet echt meer nodig.

    • Die ongevallenrisicoverzekering is niet verplicht als je een bepaald formulier van immigration kan overleggen. Maar ik had geen zin om daarvoor naar immigration te gaan.

 2. Tom zegt op

  Een bankpas nemen is niet nodig. Je kunt bijna overal betalen met een qr code. Die scan je met je bankapp en volgt de instructies. Wil je geld uit de atm halen dan kan dit zonder kaart, met je telefoonnummer en een code in je bankapp. Scheelt vierhonderd baht voor de aanslag van de pinpas

  • Willem zegt op

   Maar die bankpas kun je ook koppelen aan diverse diensten zoals Bolt of Grab, Lazada etc.

   Natuurlijk gaat het zonder kaart. Vroeger hadden we alleen maar cash. Ging ook.

   Een kaart is en blijft toch handig.

 3. Van windekens Michel zegt op

  Ik heb sedert een tiental jaren een account bij de Bangkok bank.
  Door covid problemen ben ik 3 jaar niet in Thailand geweest.
  Sedert januari weer voor 2 maanden daar.
  Ik wilde in Chiangmai mijn bankboekje updaten met nog een kleine 3000 bath erop.
  Helaas, ATM machine weigert , bankdirector komt erbij en na nazicht op de computer zegt ze :
  Sorry,account finisch. Ik moet een nieuw account aanvragen waar ik vroeger was.
  Weg mijn 3000 bath, en een hoop miserie om naar het oude bankfiliaal te gaan in Chiangmai.

  Ik sop ermee en doe nu mijn transacties met WISE die een gunstige koers hanteerd en op alle ATM s de mogelijkheid biedt om batjes af te halen.

  Michel

 4. andrew van schaik zegt op

  Het kan wel. Doch niet overal. De banken zijn huiverig. Buitenlanders hebben niet zo’n beste naam.
  Neem je Thaise vrouw mee dat scheelt een stuk. Bij mij probeerde een Kbank medewerkster gekoppeld er aan een levensverzekering te verkopen. Ging niet door.
  Thaise banken werken met een limit. Dat wordt je meestal niet verteld. Probeer die direct te verhogen. Dat voorkomt een hoop gezeur achteraf.
  Zorg, inderdaad, dat je goed gedocumenteerd bent. Zoals het artikel ook aangeeft.
  Een fluitje van een cent is het zeker niet.

  • Albert zegt op

   Dag Andrew,

   Inderdaad, juist wat je zegt. Het KAN wel maar met veel moeite en veel gezeur in heel wat filialen.

   De titel van dit topic is zeker niet van toepassing op de realiteit. Ik kan ervan meespreken. Ondanks dat ik gehuwd ben, mijn echtgenote aanwezig was bij de aanvragen en alle papieren nodig voor het openen van een rekening in orde waren, werden we telkens voor de meest onbenullige redenen weg gestuurd.

   We hebben werkelijk moeten smeken dat ik die rekening nodig had voor immigratiedoeleinden. De tweede dag en in het 5de filiaal is het uiteindelijk gelukt. Ik snap niet dat er geen vaste regels zijn waar de banken zich moeten aan houden. Het is een volledige willekeur en in veel gevallen wordt je werkelijk als een stuk onbenul behandeld. Schaamteloos.

   Als men in dit topic beweert dat je zonder moeite snel en gemakkelijk een rekening kunt openen dan zou de topicstarter toch eens de historiek over dit onderwerp mogen nalezen. Dat het in dit ene geval een fluitje van een cent was, daar kan ik mee leven maar dit is absoluut geen algemeen feit.

 5. chipper zegt op

  ”Met alleen een visa exemption en een adres van je hotel gaat het niet lukken om een bankrekening te openen.” Ik heb vorig jaar 3 bankrekeningen geopend met enkel een visa exemption en mijn Thaise vrouw. Na 2 uur en tientallen kopieën en handtekeningen was alles klaar.

  • Pieter zegt op

   Hallo Chipper,

   Welke bank was dat? Ik heb een voorkeur voor Kasikorn, maar als het elders makkelijker gaat dan kan dat ook.

  • johan zegt op

   idem zoals chipper maar dan voor 1 bankrekening,was geen probleem op visa exemption,die verzekering werd ons ook opgedrongen door bangkok bank in pattaya,nu geprobeerd om 2de rekening te nemen bij zelfde bank en terug al dat papierwerk en dat terwijl je daar al een rekening hebt pfff

 6. Walter zegt op

  Ook ik moest een ongevallen verzekering afsluiten want dat was een soort van verplicht werd mij verteld. ik kreeg ook de indruk dat het een actie van de bankmedewerkster zelf was ivm comissie .Het enige probleem afgelopen week was dat ik een nieuwe telefoon had waar de app opnieuw opstond en ik kij ID gegevens en code niet meer wist. ook ben ik van nummer gewisseld inmiddels waardoor ze me niet kon helpen omdat de app op het oude nummer stond . Mijn vriendin vertelde me dat de service van de Bangkok bank nu niet echt goed was ..Maar met een woonadres wat niet eens een woning hoeft te zijn wat op je eigen naam staat je paspoort en inderdaad 25 handtekeningen heb ik wel op basis van een Non immigrant O visum een rekening kunnen openen . Alleen is nu mijn app niet actief meer

 7. Ben Geurts zegt op

  Ik ben ook ivm covid 2 jaar niet in thailand geweest.
  Ik heb ook een rekening bij bangkok bank.
  Rekening NIET OPGEHEVEN.
  Misschien omdat ik de elektrisch tijd rekening auto. betaal
  Ben Geurts

 8. Maarten zegt op

  Dat een bankrekening openen in Thailand snel en gemakkelijk te regelen valt wil ik toch wel tegenspreken. Ik ben 4 verschillende filialen afgelopen, had al de nodige papieren bij me en bij de eerste drie werd ik telkens (na lang wachten en discussiëren) met een drogreden weggestuurd. Mijn Thaise echtgenote werd er horendol van. Dit is trouwens een frustratie die we hier op het blog al vele malen gelezen hebben.

  Voor het al dan niet kunnen openen van een rekening ben je volledig afhankelijk van de willekeur van de bankbediende. Een echte structuur in hun regelgeving is er al helemaal niet. Ik ben de mening toegedaan dat je ofwel in orde bent met je papieren ofwel niet. Voor velen onder ons hebben nu eenmaal een rekening nodig om hier te kunnen verblijven. Maar dat zal de bureaucratische dame achter het loket een zorg wezen.

  Diegene die bij het eerste filiaal binnenstappen en met een grote glimlach, zonder probleem een bankrekening krijgen, wel die mogen van geluk spreken. Maar ik gun het hen.

  • PEER zegt op

   Willekeur of niet Maarten,
   Jaren geleden was ik in Bangkok en omdat ik toen al 10 jaar in Th overwinterde leuk het me verstandig om ‘n Th rekening te openen.
   Omdat ik m’n hele leven zelfstandig winkelier ben geweest, wilde ik bij de Siam Commercial Bank ‘n rek openen.
   Moest m’n workpermit tonen.
   ?? Was toen al jaren pensionado.
   Op naar de Bangkok Bank, mét Chanthana. En door haar Th adres, in Ubon, te gebruiken had ik binnen ‘n kwartiertje m’n bankpas. Zonder poespas.
   ik had het gevoel van die “Rode Loper”

   • Ronald zegt op

    Moeten we je nu proficiat wensen? Ik ben blij dat het zo makkelijk was.

    Je kan toch niet ontkennen dat er heel wat andere gevallen gekend zijn. Als ik hier sommige reacties lees zou ik denken de de fout altijd bij de aanvrager ligt. Dat men regelmatig wel eens een loopje neemt met de bureaucratie weten we ondertussen al.

    En de kennis bij de bankbedienden laat soms ook te wensen over. Als ze iets niet weten of het te moeilijk is sturen ze je gewoon weg. Makkelijkste oplossing om geen gezichtsverlies te lijden. Toen ik mijn rekening wilde openen kon het ook niet, tot ik er de filiaalverantwoordelijke bij riep. Dan lukte het zonder probleem.

 9. Lung addie zegt op

  Betreffende die verzekering bij het openen van en bankrekening:
  ook ik moest die nemen. Wat echter, mogelijk enkel bij CSB zo is:was:
  3 jaar op rij kreeg ik 1500THB terugestort op mijn rekening. Reden was: geen enkele claim gedaan bij die verzekering gwdurende 3 jaar. Of dat NU nog zo is weet ik niet. Ik werd van dat feit wel igelicht door de bankbediende van SCB. Of dat bij andere banken ook zo is/was weet ik ook niet.

 10. pacho zegt op

  Met een recidense certificaat lukt het altijd bij iedere bank, bangkok bank, siam comercial bank en kasikorn
  Daar kun je ongelimiteerd geld bedragen overschrijven vanaf wise ,in een paar seconden aan hogere wissel koers, succes

 11. haki zegt op

  Moderator: Off-topic

 12. john zegt op

  Ik zou allereerst willen zeggen dat het wisselen van euro naar thai onnodig is. Gewoon van euro overschrijven naar thaise recipient (jezelf dus) dan vraagt Wise in Baht waarop je een kosten overzicht met de koers krijgt en dan mag, kan beslissen of niet.
  De prijs van een ATM kaart in Jomtien threpessit road is 300 baht.
  Nodig is eent huurcontract, lengte minimaal 1 jaar, liefst met verhuurder erbij ter legitimatie. (fake of niet fake)
  Een residence verklaring van immigratie, kost 1,000 baht.
  tm30
  paspoort aanvrager
  tip: neem altijd die atm kaart zodat ook een ander voor jou kan pinnen!

  • Ik zou allereerst willen zeggen dat het wisselen van euro naar thai baht onnodig is. Ja, dat is bekend, toch is het gunstiger om dit zo te doen, reken het maar eens een keer na.

 13. Arie zegt op

  Hallo Thaibloggers. mijn reactie voor het aanvragen van een bank account.
  Wij hadden een en/of rekening en die wilde ik cancelen en een nieuwe rekening aanvragen.
  Voor het aanvragen van een nieuwe rekeningnummer gingen er bellen rinkelen bij de bank medewerker.Ik kreeg te horen dat ik contact moest opnemen met de Ned. Ambassade ivm. het aanvragen van een nieuw rekeningnummer.
  De medewerker vertelde mij dat de Ambassade gerant moest staan voor het nieuwe rekeningnummer voor mij,toen ik dit hoorde ging bij mij mijn lampje uit.
  Ik heb dit later nagevraagd aan de medewerker van de Ambassade en vertelde het verhaal van de Bankmedewerker.en toen werd het even stil schoot daarna in de lach.
  Hier hebben we nog nooit van gehoord!!
  Ik heb het ook nog eens bij een ander filiaal van de Bangkok Bank gevraagd voor een nieuw rekeningnummer en daar kreeg ik het zelfde te horen,je moet naar de Ambassade voor garantie.
  Wie heeft dit verhaal ook wel eens gehoord van een of andere bank????
  Geef graag een reactie.
  Gr.Arie

  • Jack zegt op

   Ik denk dat ik iets vergelijkbaars meemaakte 2 weken geleden bij Bangkok Bank.
   Er werd mij een voorbeeld getoond van een Engelse verklaring van de Zweedse ambassade waarin de ambassade verzocht om voor hun landgenoot een bankrekening te openen.
   Dus niet zozeer een garantie, maar een vriendelijk verzoek.

  • W.Loevesijn. zegt op

   Klopt kreeg dat ook tehoren by de Bangkokbank dat ik garantie moest hebben van de NL ambassade.
   Ben naar de overkant gestapt Krungthai bank en daar heb ik een account kunnen krijgen zonder problemen.
   Zit nu 3jaar by Krungthai my pensioen + aow wordt van uit NL overgemaakt + ik doe all my betalingen via de bank perfect.

  • niek zegt op

   Ik heb dezelfde ervaring bij de Bangkok Bank.

 14. Arie zegt op

  Ik was vergeten te vertellen dat ik al meer dan 20 jaar klant ben bij de Bangkok Bank.

 15. Fred zegt op

  In mei vorig jaar heb ik ook een bankrekening geopend bij BangkokBank bij het grote kantoor in Hua Hin.
  M’n vriedin zei toen: Ik ken iemand die daar werkt en dan is het zo geregeld.
  Dat kon wel, maar daar werd 5.000 bht voor gevraagd.
  Waarop mn vriendin zei: dat gaan we dus niet doen.
  We zijn toen naar Immigration gegaan, waar we een document hebben gekregen.
  Dit houdt in, dat mn vriendin garant voor me staat.
  Dat koste een paar honderd baht.
  Wij terug naar BangkokBank.
  De nodige tijd gewacht, de nodige handtekeningen gezet en toen had ik een bankrekening, compleet met ATM-pasje.
  Dat ATM-pasje gebruik ik overigens alleen om te pinnen, want pinnen zonder pasje is mij nog niet gelukt, ook niet bij een ATM van BangkokBank.
  Hier en daar betalen met QR-code gaat heel goed.
  Soms krijg je een QR-code, waar het bedrag al in zit en soms moet je zelf het bedrag invullen.

 16. Eric Donkaew zegt op

  Bij mij ging het zelfs nog iets makkelijker dan bij de topicstarter, want ik had geen tweede legitimatiebewijs nodig (Ik heb geen rijbewijs) en een verzekering kon ik vrij snel afpoeieren. Wel was ik, bij de aanvraag, al eigenaar van een condo en volgens mij (maar dat weet ik niet zeker) had ik toen het eigendomsbewijs daarvan bij me. Ik denk dat dat geholpen heeft.

  Verder wordt hier in de reacties steeds over filialen gesproken, maar het gaat er natuurlijk ook om om wat voor bank het gaat. Mij werd het verteld dat Bangkok Bank de makkelijkste is en dat heb ik nooit kunnen ontkennen. Bangkok Bank aan de Jomtien Second Road.

  • Freddy zegt op

   Weet je Eric, bij mij ging het al helemaal vanzelf. Ze hebben me zelfs opgebeld met de vraag als ik klant wilde worden. Ik had zo goed als geen papieren nodig, enkel mijn visum en Paspoort.

   Een afspraak gemaakt voor ’s anderendaags. Zeer vriendelijke dame. Een dik kwartier later stond ik terug buiten. Zo kan het dus ook.

   • Eric Donkaew zegt op

    Tja, het duidt inderdaad wel op zeer grote verschillen in afhandeling.

 17. Marcel zegt op

  Als je niet in Thailand woont kun je ook een rekening openen, je moet enkel een adres ( vriendin) hebben daar.

 18. Jacq zegt op

  Hier in pattaya veel visa bureau s die voor 5500 bht alles regelen geen irritaties en rompslomp.

 19. Peter zegt op

  Ik zal iedereen ff uit de droom helpen van makkelijk een rekening bij Bangkok bank het is trouwens overal het zelfde ik heb mijn bankrekening daar en het is helemaal niet meer zo gemakkelijk. Ik ben zelfs getrouwd.
  Wat je nodig hebt is:
  Een nieuw papier van de migratie dienst
  Paspoort
  ID
  Rijbewijs
  Zorgverzekerings pas moet je overleggen
  Mijn KVK omdat ik zelfstandig ben
  Mijn zakelijke bankpas
  En verplicht een verzekering afsluiten ik heb de VIP
  Hierdoor mag je wel en verzekert auto rijden
  Als iemand zegt dit kan niet dit was april 2023 je krijgt bijna geen bankrekening meer bij geen enkele bank daar overal de zelfde eisen door de overheid opgelegd

  • Erik Kuijpers zegt op

   Twee Peters met verschillende ervaringen bij de Bangkok Bank. Tja, maar dit is Thailand! Het is net hoe de wind vandaag staat en morgen is het weer anders. Het is net welke medewerker je treft, ook wat kennis van Engels betreft. Het is net wie je meeneemt.

   En als het hier wel lukt en daar niet, is er dan wel sprake van eisen door de overheid? Ik twijfel daaraan al kan een bankmedewerker die ‘eisen’ zo maar uit zijn dikke duim toveren….

  • Koos zegt op

   Schei toch a.u.b. uit zeg. Klinkt als iemand die na Al die jaren nog steeds niet weet hoe het werkt in Thailand. Iedereen kan hier in een handomdraai een bankrekening openen.

   Ik zal zeggen hoe ik het heb gedaan, maar wat eigenlijk niemand wil horen. Ik heb mijn paspoort afgegeven aan dezelfde corrupte immigration officer die ook al jaren mijn visums regelt etc. +4500 baht. Volgende dag had ik een bankrekening en een pas. Bankieren moest ik zelf instellen en ik moest langs de bank voor het wijzigen van mijn pincode. Klaar.

   Krungsi bank in Pattaya.

   Als je al jaren in Thailand komt en dan nog steeds niet de “lokale thaise wegen” weet te bewandelen, moet je misschien wat meer buiten onder de mensen komen. Alles is mogelijk in Thailand. Als je de juiste mensen kent. Bankrekening, Rijbewijs, Visums, ja zelf Schengen visa, geen enkel probleem. Gaat dat allemaal volgens het boekje? Nee.

   Welcome to Thailand.

   • Eric Donkaew zegt op

    @Koos
    Ja joh, mijn manier verschilt op twee manieren van die van jou.
    1. Het is de officiële manier.
    2. Het scheelt me (bijna) 4500 baht.
    Ik opteer dan toch voor mijn manier…

   • Jan zegt op

    Inderdaad, de illegale weg, die moet je bewandelen. We mogen in onze handjes wrijven dat we hier bloggers hebben dit dit promoten en zelfs goed vinden.

    En achteraf niet komen klagen dat Thailand corrupt is hoor!

   • Hendrik zegt op

    Koos,

    Je bent uiteraard vrij om te doen wat je zelf het beste vindt. Maar op ons blog moet je geen raad komen geven hoe je op een corrupte manier een probleem moet oplossen. Daar is niemand mee geholpen. Dergelijke onzin hoeven we hier niet.

 20. Rudy zegt op

  Vroeger was Transferwise een aanrader, maar tegenwoordig kun je beter via je eigen bank of Worldremit of Revolut geld overmaken. Wise rekende vroeger nauwelijks commissie en het bedrag stond 2 tellen later op de gewenste rekening. Nu rekent Wise het volle pond. Ze waren goedkoop dus daar maken ze nu (mis)bruik van. Er wordt nu tveel commissie berekend.
  Je moet nooit veel geld op een Thaisebankrekening laten staan. Zonder er gebruik van te maken. Dan wordt de rekening gewoon opgeheven en verwijnt het saldo. Tegenwoordig krijg je als buitenlander zelfs vaak geen rente. Vroeger wel! Wel als Thai. Wat is jullie ervaring daarmee? In Pattaya is het vaak makkelijker om een bankrekening te openen. Neem een goed contact mee.
  Ook heb ik nog geen ervaring met een buitenlandse valutarekening. Dat is belangrijk omdat de Baht wel eens instabiel is.

  • Francis zegt op

   Onzin natuurlijk.

   Wise is en blijft nog altijd de voordeligste. Velen hebben de vergelijking gemaakt en geen enkel alternatief blijkt goedkoper te zijn.

   En nee hoor, niet de Baht is instabiel, meestal is het de Euro!

  • Pratana zegt op

   “Je moet nooit veel geld op een Thaisebankrekening laten staan. Zonder er gebruik van te maken. Dan wordt de rekening gewoon opgeheven en verwijnt het saldo. Tegenwoordig krijg je als buitenlander zelfs vaak geen rente. Vroeger wel!”
   Waar haal je die beweringen van?
   Ik ga niet jaarlijks naar Thailand heb een rekening bij BKK-Bank sinds jaren en sinds 7/2023 niks opgestort, boekje ligt bij de famillie en zij gaan af en toe “printen” voor mij wel 1) krijg wel interest uitgekeerd 2) nooit afgesloten en geld kwijt!
   Ga je nog sterker vertellen en aan iedereen hier: toen ik mijn TWEE rekeningen openden in 2008 was als steeds toerist (30 dagen) en omdat heel de famillie van mijn vrouw klant is bij hun heb ik het moeiteloos klaar gekregen adres staat bij mijn schoonmoeder, en netjes aangegeven aan de belastingsdienst in Belgie die er trouwens toch achterkomt , soit nu zou het onmogelijk zijn weet ik ook .

 21. johan zegt op

  idem zoals chipper maar dan voor 1 bankrekening,was geen probleem op visa exemption,die verzekering werd ons ook opgedrongen door bangkok bank in pattaya,nu geprobeerd om 2de rekening te nemen bij zelfde bank en terug al dat papierwerk en dat terwijl je daar al een rekening hebt pfff

 22. andrew van schaik zegt op

  Wat niet vermeld is in het artikel is dat je voor belangrijke zaken niet bij een bijbank moet zijn. Doch bij een groter filiaal, Het openen van een rekening hoort daar ook bij.
  Toen ik mijn huizen in Holland verkocht had en het geld op een Nederlandse bankrekening binnenkwam heb ik het openen van een Thaise rekening in Bangkok geregeld op Silom Road, Een medewerker aldaar heeft verdere instructies gegeven aan een medewerkster van een bijbank in Nonthaburi.
  Ze weten het wel doch durven wat een buitenlander betreft vaak niet de verantwoording te nemen.
  HuaHin bijv.kent alleen maar bijbanken. Buitenlanders die daar wonen moeten voor belangrijke zaken naar Prachuab of Bangkok. Zij weten dat.
  De mensen die hierboven negatief gereageerd hebben op de kop van het artikel hadden zich de ergernis misschien zo kunnen besparen.

 23. Petervz zegt op

  “Verder moest ik ook eenmalig 5.900 baht betalen voor een ongevallenrisico verzekering”.
  Zo te lezen ben je gevallen voor een “insurance scam”. Een ongevallen verzekering kost normaal gesproken bijna niets (minder dan 1000.-/jaar), en bij een creditcard krijg je die er gratis bij.
  Lijkt me een geval van “je mag een rekening openen als ik een paar duizend baht aan je kan verdienen.

  • Voor de derde keer. Het was niet verplicht als ik een bepaald formulier van immigration kon overleggen. Of een Thais rijbewijs of een internationaal rijbewijs.

 24. Peter yai zegt op

  Geachte lezer

  De UOB is een bank die iets makkelijker is maar wil dat je er 50.000 baht op stort.
  Die je dan de dag er op weer af kan halen.
  En anders het kan altijd door een visum kantoor bij beeld Tik Tok alleen die doen alleen de Bangkok bank.

  Mvg Peter Yai


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website