Erawan

Thailand kent talloze waanzinnig mooie Nationale parken. En zelfs rondom Bangkok zijn een aantal fraaie exemplaren te vinden die zonder meer de moeite waard zijn.

Hier komt de perfecte combinatie van cultuur, natuur en wildlife. Een top-3 van de allermooiste nationale parken vlakbij Bangkok!

Erawan National Park
Ten westen van Bangkok vind je het Erawan National Park. Dit park is werkelijk een must om te bezoeken vanwege de gelijknamige, wonderschone watervallen. De mooiste van Thailand? Wellicht. In ieder geval de allerleukste!

Hike een weg omhoog langs de 7 treden van de Erawan watervallen uitgesmeerd over een pad van ruim anderhalve kilometer. En onderschat het niet want het is een helse klim naar de bovenste (7e) trede van de waterval.

Onderweg passeer je de ene na de andere schoonheid terwijl je je middenin de jungle begeeft. Mocht de temperatuur je eventjes te veel worden dan is een frisse duik de enige juiste oplossing. Houd er wel rekening mee dat er tientallen visjes aan de voeten zullen knabbelen!

Gaandeweg de hike (vanaf trap 4 á 5) verandert het pad van ‘goed te doen’ naar ‘avontuurlijk’. Er haken steeds meer mensen af die het glibberige pad niet meer aan durven. Reden des te meer om vroeg heen te gaan, goede wandelschoenen aan te trekken en de laatste trede van de watervallen te trotseren waarna je een welverdiende douche onder de hoogste waterval kunt nemen!

Tip: neem een goede 1,5 literfles water per persoon mee + eten voor onderweg!

Khao Yai National Park
Ten (noord)oosten van Bangkok vind je het Khao Yai National Park. Niet alleen geliefd onder toeristen maar ook onder de Thai. Het is de perfecte weekend-trip voor de Thai om de drukte en hectiek van Bangkok te ontvluchten.

Het park beslaat ruim 2,000 vierkante kilometer en is het oudste en allereerste Nationale Park van Thailand.

Je kunt hier geweldige (meerdaagse) jungle tochten maken waarin je veel wildlife te zien krijgt. Zo zie je bijvoorbeeld honderdduizenden vleermuizen tegen zonsondergang de Khao Luk Chang grot verlaten. Maar denk ook aan wilde krokodillen, olifanten (pas op!) en The Great Hornbill.

Als je van lange, avontuurlijke dagen vol wildlife en natuurschoon houdt, is dit park jou absolute nummer 1!

Tip: pak ’s ochtends de bus vanuit Bangkok naar Pak Chong (duur: 1,5 uur). ’s Middags kun je al mee op jungle tour waarbij je naar de vleermuizengrot kunt gaan!

Khao Sam Roi Yot National Park
Ten zuiden van Bangkok vind je het Khao Sam Roi Yot National Park. Dit park herbergt één van de meest unieke tempeltjes van heel Thailand: de Kuha Karuhas pavilion in de Phraya Nakhon grot.

De grot ligt aan het wonderschone Laem Sala Beach waar je gemakkelijk met de longtailboot kunt komen. Vervolgens moet je wel nog even je best doen om in de grot te komen (± 30 minuten hiken) maar dan kom je terecht in een uniek stukje Thailand.

’s Ochtends vroeg breekt het zonlicht door het dak van de enorme grot wat dan precies over het tempeltje schijnt. De tempel, de rust, de grot, het strand en de hike omhoog zijn dubbel en dwars de moeite waard en maken dit park uniek!

Maar dit park heeft nog zoveel meer te bieden: maak een boottocht door het moeras, spot zeldzame vogels, geniet van de waterlelies en zwem onder de Pala U Waterval. Enorm veelzijdig en nog redelijk onontdekt voor de toerist.

Tip: vanuit Hua Hin is dit park eenvoudig te bereiken. Je doet er een klein uurtje over met de scooter of de taxi (1000 – 1500 baht retour).

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website