(Sergey Colonel / Shutterstock.com)

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Dat geldt zeker voor Thailand, een bijzonder land met een interessante cultuur en veel goedlachse mensen, maar ook een duistere schaduwkant van staatsgrepen, armoede, uitbuiting, dierenleed, geweld en vele verkeersdoden. 

In iedere aflevering kiezen we een thema die een inkijk geeft in de Thaise maatschappij. In deze serie geen gelikte plaatjes van wuivende palmen en witte stranden, maar van mensen. Soms hard, soms schokkend, maar ook verrassend. Vandaag een fotoserie over Ladyboys.

Ladyboys (Kathoey) zijn onlosmakelijk met Thailand verbonden. Je treft ze dan ook aan in zowel het uitgaansleven als in de openbare ruimte. Kathoey oftewel ladyboys vormen een bijzondere groep in Thailand. Ze zijn sterk vertegenwoordigd in het straatbeeld van de toeristencentra en vallen op door hun extravagante gedrag. Daarnaast vormen ze met diverse shows en optredens een belangrijk onderdeel van de entertainmentindustrie in Thailand. De shows van kathoey zoals Tiffany en Alcazar zijn dan ook wereldberoemd. Toch bestaat er veel onduidelijkheid over kathoey. In het westen willen we al snel mensen in hokjes plaatsen, iets wat met kathoey nogal lastig is.  Een ladyboy is geen transseksueel of travestiet. De kathoey is ook geen man, vrouw, homo of hetero. In Thailand bestaan nu eenmaal meer tussenvormen.

Alleen Pattaya telt al circa vijfduizend ladyboys, pre-op en post-op (zonder en met geslachtsveranderende operatie). Daarvan werkt 75 procent als entertainer of sekswerker, 10 procent treedt op in een cabaret, 10 procent is student en 5 procent heeft een ‘normale’ baan.

Ladyboys


(Anton Watman / Shutterstock.com)

****

****

Matt Hahnewald / Shutterstock.com

****

****

****

(Sergey Colonel / Shutterstock.com)

****

*****

****

(Matt Hahnewald / Shutterstock.com)


» Laat een reactie achter


Rating: 4.50/5. From 10 votes.
Please wait...

7 reacties op “Thailand in beeld (10): Ladyboys”

 1. Tino Kuis zegt op

  Hier meer over kathoey’s en ladyboy’s in Thailand:

  https://www.thailandblog.nl/achtergrond/kathoey-in-de-thaise-maatschappij-tolerantie-maar-met-weinig-acceptatie/

 2. Lung Heng zegt op

  Jammer dat niet de respectvolle term phuchin wordt gebruikt in dit artikel. Een samentrekking van phuchai en phuyin. Kathoey is meer een scheldwoord. In NL noemen we homo’s ook geen flikkers (meer)

  • Marc zegt op

   Mijn vrouw heeft anders nog nooit over dat woord gehoord

  • Tino Kuis zegt op

   Ik heb veel gelezen over dit onderwerp, ook in het Thais. Ik zocht vandaag weer naar dat woord ‘phuchin’ maar kon het niet vinden. Hoe schrijf je dat in het Thaise schrift? Dank.

   • Lung Heng zegt op

    Geen idee, ik ben de Thaise taal schriftelijk niet machtig

 3. Eli zegt op

  Als iemand dat kan weten zou jij dat zijn volgens mij Tino.
  Maar wat dacht je van deze: พุชิน of deze: ภุจิน Fonetische weergaves Phu chin en Phu cin
  De eerste wordt vertaald als “indrukken” door google translate.
  De tweede als phujin in het Nederlands. Onvertaalbaar dus denk ik dan.
  Indrukken vind ik wel een goeie, ze wekken immers een indruk.

  Overigens zou ik zweren dat het gewoon vrouwen zijn op die foto’s
  Het is dat erbij gezegd wordt dat ze zich aan hebben laten passen en ik aanneem dat het waar is, anders zou ik beslist nog eens kijken als ze me op straat tegemoetkomen. Misschien trouwens ook wel als ik wist hoe het echt zat.

  Dit artikel bewijst wel dat je niet teveel op je ogen moet vertrouwen als je op zoek bent naar een vrouw en zij? naar je lacht.

  • Mr.Bojangles zegt op

   Pardon? Ik zou zweren dat er geen enkele dame tussen zat. Te grote borsten en te knokig. Ik heb wat richtlijnen voor je: Thaise dames hebben in het algemeen kleine borsten. Thaise dames zijn een beetje mollig, niet hoekig. Ik hanteer diverse regels om te beslissen of het volgens mij een dame is: moeten kleiner zijn dan mij, moeten op hoge hakken lopen (want willen groter lijken), geen grote voorgevel, want dan is ie kunstmatig. Hebben we nog: de adamsappel, de stemtoon (te laag is man) en als ze klein zijn, dames hebben vrijwel altijd wel wat vet op de botten, mannen niet. Dus als ze ook maar ergens een beetje hoekig lijken, ga ik wel naar de volgende. O ja, zijn ze brutaal, grote kans eveneens op een ladyboy.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website