Alleen voor mannen

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Thailand foto's
Tags:
1 december 2019

Met veel plezier kijk ik naar de duikkunsten van een aantal jonge meisjes en jongens die vanaf de kade met allerhande gewaagde sprongen in de meters onder hen liggende rivier duiken. De jongens in hun nakie en de meisjes zoals dat betaamt heel zedig van top tot teen gekleed. 

De aanwezigheid van de meisjes maakt de jongemannen ietwat overmoedig en zij trachten elkaar te overtreffen met gewaagde buitelingen en sprongen.

Als een van de knapen aanzet voor een fikse sprong bezeert hij aan de afrastering zijn ‘klokkenspel’ en krijst het uit van de pijn. Als een hazewind rent hij weg en zijn gezicht spreekt boekdelen. Vliegensvlug breng ik mijn camera in stelling en tracht de situatie vast te leggen. Als de knaap verdwenen is schiet mij het verhaal ’Scrotum’ van onze neerlandicus en schrijver Wim Daniëls in gedachten:

“Alles duidt er in toenemende mate op dat de schepping van het mannelijk geslachtsdeel in een vroeg experimenteel stadium moet zijn afgebroken. Mogelijk waren er onvoorziene complicaties bij de ophanging van de testikels, die niet op één lijn te krijgen waren. Hierna schijnt door de uitvoerder van het hele project de order gegeven te zijn om alle proefexemplaren op de schroothoop te gooien. Maar die opdracht is om de een of andere reden niet goed begrepen, waarna de experimentversie als de definitieve versie is gelanceerd. Herstel was vervolgens niet meer mogelijk. In een poging de gigantische vergissing te verbloemen, is toen het woord ‘schroothoop’ verlatijnst tot ‘scrotum’. Maar de mensheid zit vanaf die tijd wel met de gebakken peren. De voortplantingsfunctie van het mannelijk geslachtsdeel voldoet bij de meeste mannen nog redelijk, al hoor je van gynaecologen wel steeds meer alarmerende berichten over het alsmaar zwakker wordend zaad. Dat schijnt vooral het gevolg te zijn van te warm ingepakte testikels. Vroeger had je daar geen last van. Als je een onderbroek toen één keer had gewassen, had je meteen enorm wijde pijpen. Het was weliswaar geen gezicht, maar ventileren deed zo’n onderbroek goed. Weliswaar met funeste gevolgen. De afscheidsgroet ‘de ballen’ kan op termijn dan ook een wrange bijklank krijgen.”

De jonge duiker uitte geen afscheidsgroet maar op zijn gezicht stond het af te lezen “oei oei mijn ballen.”

Maar niet getreurd mannen want gelukkig zijn er heden ten dage speciaal voor ons zijdezachte, ademende handgemaakte onderbroeken met een excellente pasvorm verkrijgbaar en gemaakt van bamboe. In één klap werd dit mannelijk probleem dus opgelost. En belangrijk; heel gemakkelijk verkrijgbaar via bamigo.com

De luchtige amusante verhalen van Wim Daniëls zijn gebundeld in het boekwerkje Kom Komma. ISBN 9789400403710

1 reactie op “Alleen voor mannen”

  1. Rene Chiangmai zegt op

    Leuk verhaal.
    En de foto spreekt boekdelen.
    555


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website