Het is alweer enkele jaren geleden, dat een vrouwelijke bloglezer in een reactie op een artikel, waarvan ik het onderwerp niet meer weet, openhartig vertelde, dat zij met haar man naar Thailand was gekomen, maar dat het huwelijk was stukgelopen. Of de oorzaak van de daarop volgende scheiding te maken heeft met overspel van de man, weet ik niet, maar het is wel goed denkbaar in een land met zoveel mooie en lieve dames.

Ik moest aan haar denken, toen ik op meerdere websites de gegevens en recensies las van de nieuwste thriller van Patricia Snel, “Exit expat” . Het is alweer haar zesde misdaadroman in een reeks. Zij woonde als expatvrouw jarenlanf op de Kaaiman Eilanden en Singapore, maar is na haar scheiding teruggekeerd in Amsterdam,

Patricia vertelt

Over dit boek zegt zij in een interview op de website van bol.com: “Expat exit” is een beklemmende thriller over vrijheid, liefde en innerlijk kracht. Het gaat over de kwetsbaarheid van de vrouw. De expatwereld is nog steeds een vrij traditionele wereld. Meestal geeft de vrouw haar baan op voor de internationale carrière van haar man. Ze besluiten samen dat de vrouw voor de kinderen gaat zorgen. Behalve werk en huis, laat je ook je familie en vrienden achter. Het avontuur lonkt.

Dat het vaak misgaat, expathuwelijken op de klippen lopen, maakt je als vrouw in het buitenland extra kwetsbaar. Ik ben zelf gescheiden in Singapore, en heb me nog nooit zo afhankelijk en verloren gevoeld. Hoe probeer je je leven weer op de rails te krijgen? Hoe zorg je dat je controle over je bankzaken krijgt, terwijl die in handen ligt van je man, omdat hij degene is die de bankrekening beheert, omdat deze in het buitenland alleen op zijn naam geopend kan worden? Die emotie en pijn en angst heb ik ook verwerkt in Expat exit.”

Korte inhoud van Expat exit

Elisa leidt een heerlijk leven op Curacao. Zon, zee, strand, lieve vriendinnen, een carriereman en een fantastische zoon. Maar dan slaat het noodlot toe. Haar man verlaat haar voor een ander en eist de volledige voogdij over hun zoon op. Gevangen op het eiland probeert Elisa haar leven weer op de rails te krijgen. Na een ernstig bootongeluk, waarbij het vriendje van Sam zwaargewond raakt, wordt Elisa verantwoordelijk gehouden. Alle hoop lijkt verloren. Ze belandt in een strijd om drugs en geld. Elisa zal haar leven moeten riskeren om haar kind terug te krijgen en te ontsnappen aan de wurggreep van het criminele milieu. Het paradijs lijkt verder weg dan ooit.

Als u Patricia Snel googlet, ziet u verschillende websites over haar en haar boeken. Hieronder een korte video waarin Patricia vertelt over Exit expat:

1 reactie op “‘Expat exit’ een nieuwe thriller van Patricia Snel”

 1. mee farang zegt op

  De thriller is natuurlijk fictie en je mag hem niet met de werkelijkheid gelijkstellen.
  Maar hij schetst een reële situatie.
  En dan mijn bedenking. Wat is het verschil tussen een Nederlandse expatvrouw, kortom een Nederlandse echtgenote en een Thaise echtgenote,
  Nihil, volgens mijn ervaring.
  Allebei willen ze gewoon geld omdat je ze ‘in hun egoïsme’ achter gelaten hebt.
  Uiteindelijk was er van liefde geen sprake, zelfs niet bij aanvang. Wel van persoonlijke belangen.
  Maar als man ben je weerloos en moet je bloeden.
  Overigens heb ik niets tegen een verstandshuwelijk, zoals dat in Nederland nog tot voor WO2 gebruikelijk was en nu nog in Thailand in de betere kringen.
  Nu is het allemaal liefde geworden. Moeilijk hoor!.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website