De prachtige stranden van Krabi

Door Redactie
Geplaatst in Stranden, Thailand tips
Tags: , , ,
9 augustus 2023

Liefhebbers van zon, zee en strand vinden hun geluk zeker in Krabi. Deze provincie in het zuiden van Thailand aan de Andaman Zee heeft een aantal van de mooiste stranden in Thailand.

Bij de provincie horen ook 130 prachtige eilanden in de Andaman Zee die eveneens gezegend zijn met paradijselijke stranden.

Railay beach, Krabi

Eén van de populairste en mooiste stranden in de Krabi-regio is Railay. Bezoek bijvoorbeeld de kaap Laem Phra Nang waar je alleen vanaf de stad Krabi en via Ao Nang per boot kunt komen. Deze kaap wordt soms Railay-strand genoemd, al bestaat het geheel uit drie hoofdstranden. Tussen de stranden zijn voetpaden aangelegd, zodat je lopend van het ene naar het andere strand kunt.

Pra Nang Beach

Pra Nangh is geen groot, maar wel het mooiste strand van de kaap en je kunt er prima zwemmen. Het zand is hier het witst en het mooist als je het vergelijkt met de andere stranden van Railay. Aan het eind van de baai vind je de grot van Phra Nang (ook wel de prinsessengrot) en dit deel van het strand biedt veel schaduwplekken.

Railay – westelijk strand

Het westelijke strand van Railay is breed, mooi, en ligt tussen de kalkstenen kliffen. Het is een populaire bestemming onder dagjesmensen die vanuit de stad Krabi en Ao Nang deze kant op komen. Wil je hier goede accommodatie vinden, dan betaal je wel wat meer dan bij het oostelijke strand van Railay.

Ben je in voor iets actiefs, dan kun je de kalkstenen rotsen gaan beklimmen – ook als je dit nog nooit eerder hebt gedaan. Het gebied is een trekpleister voor bergbeklimmers en er zijn experts aanwezig die je het nodige kunnen leren. Er is ook een geheime lagune die je zonder al te veel professionele klimkunsten kunt bereiken. Wel moet je hiervoor een redelijke conditie en genoeg kracht hebben.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website