Maya Bay is een adembenemend mooie baai, dat aan drie kanten wordt beschut door 100 meter hoge kliffen. In de baai zijn meerdere strandjes, de meeste zijn erg klein en sommige zijn alleen te bereiken bij laag water. Het grootste strand is circa 200 meter land met superzacht wit zand, onderwater treft u kleurrijke koralen en exotische vissen in buitengewoon helder water.

The Beach

Maya Bay is wel de belangrijkste toeristische attractie van Phi Phi en dat komt vooral door de film The Beach van Leonardo DiCaprio uit het jaar 2000. Al voordat deze film de baai beroemd maakte was Maya Bay al populair, maar tegenwoordig heeft iedereen, die de film gezien heeft, mogelijk nog nooit van Phi Phi gehoord, maar Maya Beach kennen ze allemaal. De beste tijd om vanuit Phi Phi een dagtrip naar Maya Bay te maken is van november tot april als de zee rustig en kalm is en de toegang tot de baai geen problemen oplevert.

Slecht nieuws

Maya Beach is zo mooi en zo bekend, dat er dagelijks vele boten nodig zijn om de bezoekers van en naar Phi Phi’s Maya Beach te vervoeren. Op een willekeurige dag kun je meer dan 30 speedboten en longtailboten op het strand tellen, terwijl grotere boten met honderden snorkelaars en toeristen voor anker liggen in dieper water. Het is een prachtige trip, maar je bent helaas niet alleen.

Maya Beach wordt afgesloten

Maya Beach is zo populair, dat je sdoms met honderden andere toeristen over het strand van 200 meter loopt. Een rustig plekje om even te gaan zonnebaden kun je wel vergeten. Al dat massale toerisme heeft er toe geleid, dat de leiding van Koh Phi Phi National Park nu al besloten heeft, dat Maya baai volgend jaar, direct na het hoogseizoen, voor drie maanden wordt afgesloten. Het toerisme brengt veel schade toe aan het strand en het onderwaterleven, dat er tijd nodig is om in alle rust te herstellen.

Zie voor meer informatie over o.a. boottrips naar Maya Beach: www.phiphi.phuket.com/beaches/maya-bay

Op YouTube vindt u vele videos over Maya Beach, ik koos deze:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Qouom_0fXng[/embedyt]

4 reacties op “Een dagtrip naar Maya Beach, Phi Phi Islands (video)”

 1. Tony zegt op

  De keren dat ik er met een tour ben geweest moest er 200b national parc fee betaald worden voor een verblijf van maximaal 1 uur. Als je er een hele dag wilt zijn moet je dat goed organiseren. In de film The Beach lijkt het een lagune door de camera invalshoek, echter het is een meer open baai.

 2. FonTok zegt op

  Ben er geweest en het is daar inderdaad vreselijk mooi maar met al die toeristen die daar komen is het gewoon niet meer leuk om te doen. Te loopt daar letterlijk over de koppen van de mensen.

 3. wimpie zegt op

  Jeetje.
  ik was er 2011 en toen waren er misschien in totaal 25 mensen.
  Als ik deze foto zo zie hoef ik er niet meer heen…

 4. Nathalie zegt op

  Half augustus hebben wij deze trip ook gemaakt.Hell no. wat een verschrikking, honderden de mensen.
  Totaal deden we 4 eilanden aan en het ene eiland was nog drukker dan het andere.
  Het is inderdaad adem benemend mooi, ik denk dat je héél vroeg in de ochtend moet gaan.
  Of huur een prive boot en zoek 1 van de rustige eilandjes op, want die zijn er ook.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website