Winkelcentrum Terminal 21 aan de Pattaya Nua

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
14 augustus 2018

Sinds 2014 wordt hard gewerkt aan de verwezenlijking van shoppingmall Terminal 21 aan de Pattaya Nua. De planning is om dit gigantisch project in oktober afgerond te hebben en het hotel midden 2019.

Niets herinnert dan meer aan het bekende en goed lopende restaurant Kiss, wat zijn voortbestaan nu in de Naklua Road hoek Soi 27 heeft. Het voormalige restaurant “Bei Gerard” is daardoor weer verplaatst in deze Soi 27. Zo is er wel het een en ander veranderd in Noord Pattaya waar voornamelijk veel Duitsers hun levensavond doorbrachten en ook een stuk gemoedelijkheid met zich meebrachten. Deze buurt kenmerkte zich ook door het aantal gezellige barretjes met veelal live muziek. Veel is afgebroken en verdwenen.

Nu dus het nieuwe toekomstige winkelcentrum Terminal 21, die symbolisch is voor de verandering van de tijden. Veel ondernemers in de wijde omgeving van Terminal 21 vrezen een aanzuigende werking met veel negatieve invloeden, te denken valt aan verhogingen van de huren. De gehele omgeving de Second Road, Pattaya Nua en Naklua Road zullen gaan veranderen. Opvallend is dat al een aantal barretjes aan de Naklua Road gesloopt zijn. Ongetwijfeld zullen vele gebouwen met koopwoningen ontstaan, want de Chinezen, die naar Pattaya reizen, moeten ergens ondergebracht worden en willen door verhuur extra inkomen krijgen. De huren en het levensonderhoud zullen stijgen. Veel toeristen zullen de nieuwe prijzen niet meer kunnen betalen. Men vreest ook hier voor “Sihanoek” toestanden. De veranderingen zijn dan niet meer terug te draaien en zullen steeds sneller plaatsvinden. Terminal 21 zou daar als symbool voor staan.

Voor de badplaats Pattaya zou wel eens een nieuw tijdperk gaan aanbreken.

Bron: Hallo, das Magazin


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Winkelcentrum Terminal 21 aan de Pattaya Nua”

 1. Geert zegt op

  De eettentjes in de omtrek gaan dit niet niet overleven, de foodcourt heeft belachelijk lage prijzen.
  In Korat wordt de foodcourt gebruikt als take away voor alle omliggende bedrijven.

 2. Facttester zegt op

  Gegeven het feit dat de TukCom boven de 3e etage half leeg staat en ook Harbor nogal leeg is, zowel qua klandizie als winkeltjes, en zelfs de barretjes en massagesalon in Soi Buakhao weinig klanten hebben, wat zal dan de toekomst van Terminal 21 zijn? Ik vermoed leegstand en sluiting binnen 3 jaar.

 3. Henk zegt op

  De meeste winkelcentra als ook de enorme hotels en appartementen worden gebouwd voor de leegstand .Is ook onvoorstelbaar dat dit zo lang goed gaat .
  Overigens is de Kiss niet verhuisd naar Bei Gerhard (die inmiddels overleden is ) maar verhuisd naar Bei Anton die trouw iedere avond een vol restaurant had met zijn Europees/Thais lopend buffet .Ook daar is op zijn nieuwe locatie helaas zo goed als een einde aan gekomen want als er tussen de 5 en 10 mensen binnen zitten is het druk .helaas maar waar .Pattaya en vooral de regering :: Ga zo door en heel Pattaya zal een afgestorven dorpje aan de zee worden ..

  • l.lagemaat zegt op

   Door alle veranderingen raak je soms de weg kwijt.

   Inderdaad: het moest bij Anton zijn als voormalige lokatie i.p.v.Gerard.

   Gerard kreeg ook teveel stress te verwerken door veranderende omgeving in zijn Soi!
   Veel Chinezen en stinkende bussen voor zijn restaurant wat ik mij nog herinner!

 4. anton zegt op

  In korat is ook de oude mall helemaal opgeknapt en er is een goedkoop foodcourt en mijn vrouw merkt dat heel goed aan de verkoop van haar noodlesoep en kou moo den. Zij houdt maar weinig over omdat de prijzen op de markt wel omhooggaan maar die in de grote shops zoals de mall met name niet. Dus de kleine foodshops kunnen hun prijzen niet verhogen, dan lopen de klanten weg.
  Ik ben in terminal 21 geweest, de toiletten zijn prachtig maar voor de rest voegt t weinig toe.

  • Ger-Korat zegt op

   De foodcourt in de Mall zat er eerder ook al, niets nieuws. En de prijzen zijn gelijk elders, vanaf 40 baht per bord. Wat je veel ziet zijn foodshops op straat of kleine restaurants. Ja als daar er teveel van zijn of de maaltijden zijn niet goed dan houdt men geen klanten over. Juist in Korat valt het me altijd op hoe druk het in menig restaurant is, denk dat de meeste eigenaren niet klagen, het is een grote stad, centraal gelegen dus ook veel bezoekers van elders. En Terminal 21 is goed gelegen en de inrichting is apart en spreekt velen aan. Een publiekstrekker net zoals de vernieuwde Mall of de nieuwe Central.

 5. Sander zegt op

  Beetje warrige situatie wordt geschetst. Leegstand, zal niet leiden tot de bouw van nog meer megalomane projecten en nog meer leegstand. In tegendeel vermoedelijk. De Chinezen doen alleen ter zake qua bezit, als toerist voegen ze weinig toe (goedkope pakketreizen en that’s it, daarbuiten geen extra uitgaven). Wat prijzen betreft zal er voor de gemiddelde toerist niets veranderen (de malls zouden immers véél goedkoper zijn dan de kleine shops). Natuurlijk verandert het karakter enigszins van deze hoek, maar heeft, als het wél goed zal lopen, een positieve uitwerking op meer upmarket ontwikkelingen. Helaas zal dat voor sommige stamgasten betekenen, dat ze hun favoriete plek elders – of niet meer – terugvinden. Inherent aan stedelijke ontwikkeling.

 6. T zegt op

  Voor te shoppen gaan de toeristen wel naar Bangkok dus of het een succes word moet maar blijken.
  Het zijn vnl. Jomtiem en Naklua die onder de massa Chinese huis tuin en keuken toeristen gebukt gaan.
  Tuurlijk downtown Pattaya zal het ook alleen meer worden maar zolang er in Pattaya honderden bars blijven met duizenden gewillige Thaise dames zal er in crazy old Pattaya altijd een stroom westerse mannen blijven komen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website