Waterfront-project (Bali Hai pier)

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags: , ,
28 oktober 2014

Recent bezocht ik weer eens de Phra Tamnak Hill maar vergat dat het de Chulalongkorn Day (feestdag) was en daardoor nogal druk. Op zich is het een schitterend punt, maar het uitzicht wordt verpest door het enorme bouwproject, een wolkenkrabber met een hotel en condo’s.

Het 53 verdiepingen tellende gebouw biedt condo’s aan tussen de 10 en 100 miljoen baht, 80% zou al verkocht zijn volgens de ontwikkelaars. De snelle kopers zullen nu echter wel geduld moeten hebben. De bouw is stil gelegd. “Pattaya Watchdog“ en anderen buigen zich over de legaliteit van de bouw. Verschillende instanties schuiven nu de hete soep door naar anderen die mogelijk ook – al dan niet bevoegd – toestemming gegeven zouden hebben voor de omstreden bouw.

In eerste instantie gaat het om de hoogte van het gebouw, tot 50 verdiepingen mogelijkerwijs. Maar als je in de nabijheid staat van het gebouw stelt 3 verdiepingen minder niets voor. Een aanvankelijke EIA studie, een soort milieu-beschermingsdocument, hield geen enkele consequentie in en men begon met de bouw. De bouwhoogte was niet eens vastgelegd. Burgemeester Itthipol Khunplume gaf desgevraagd toe dat niet alle regels en voorschriften in Pattaya nauwkeurig gevolgd werden. Een vicegouverneur in Chonburi zou in 2008 reeds toestemming hebben gegeven omdat er geen milieubezwaren waren, zelfs niet van de ONEP, die daar over gaat.

Kortom de toestemming om te bouwen ging door vele handen waardoor op dit moment niemand zich verantwoordelijk voelt. Wel is men het er over eens dat dit gebouw niet in dit landschap past. Hoe dit onderzoek door politie, militairen en stadhuis verder zal verlopen?

Mogelijke dat sommige bestuurders zich op het gemeentehuis wat ongemakkelijk beginnen te voelen.

Bron: “Hallo- Magazin” 2014

3 reacties op “Waterfront-project (Bali Hai pier)”

 1. Josh Pattaya zegt op

  Belachelijk Belachelijk, dat ze de fout in de schoenen van Cobi Elbaz de project ontwikkelaar willen schuiven.
  Ze moeten alle Ambtenaren die hier hun goedkeuring aan hebben verleend , op staande voet ontslaan , en die mogen het dan ook gaan uitleggen aan die gekken die daar boven op die berg aan het demonstreren zijn.
  En iemand die zegt , dat dit gebouw niet past in deze omgeving, moeten ze naar de maan sturen .
  Want dit is het mooiste gebouw van Pattaya als het klaar , en niet zo lelijk als het Hilton Hotel in Pattaya.
  Ik hoop dat ze weer snel verder mogen bouwen aan dit super mooie project van de Tulip Group.
  Mvg, Josh Pattaya.

 2. ruud zegt op

  Waarom zouden die ambtenaren de bouw goedgekeurd hebben en wie zou de redenen voor die goekeuring in een enveloppe hebben overhandigd?
  Ik denk niet dat de projectontwikkelaar vrij-uit gaat in deze.

  Maar goed die enveloppe veronderstel ik natuurlijk maar.
  Normaal gesproken zouden ambtenaren in Thailand zo’n enveloppe uiteraard niet aanpakken.

 3. BramSiam zegt op

  Het uitzicht vanaf de heuvel is één van de hoogtepunten van Pattaya. letterlijk is het zelfs het hoogtepunt, hoewel velen hier natuurlijk andere hoogtepunten beleven.
  De overheid schiet in haar eigen voet door deze kolos op dit punt te laten bouwen. Het is wellicht leuk voor de mensen die er gaan wonen, maar een belediging voor de honderden toeristen die hier iedere dag komen om van het weidse uitzicht te genieten. Geld maakt meer kapot dan ons lief is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website