Wandeling naar strand van Wong Amat, Naklua

Door Gringo
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags: , ,
14 maart 2020

Ondanks het warme weer, 31° C. toen ik vanmorgen om 9 uur van huis vertrok, toch maar een wandeling gemaakt, al was het maar om mijn eigen schijn op te houden, dat ik iets aan mijn conditie doe.

Ik liep van mijn huis naar Naklua Road en dook daar Soi 20 in, dat rechtstreeks naar het strand van Wong Amat leidt. Onderweg zo veel mogelijk aan de kant van de straat waar de zon nog geen vat op mij had en voor de gedeeltes waar ik de volle laag op mijn hoofd zou krijgen, had ik een paraplu meegenomen.

Nu hebben Pattaya, Jomtien en Naklua elke een eigen strand, maar ik vind Wong Amat in Naklua het mooiste en rustigste strand, want er loopt geen verkeersweg langs. Ik was er al een hele tijd niet geweest – ik ben geen echt strandmens – maar het was weer een aangename verrassing: een mooi breed en vooral schoon strand met goed afgebakende zwemzones. Boten of waterscooters heb ik niet gezien, ook al een verademing. Langs een groot gedeelte van het pakweg twee kilometer lange strand ligt een wandelboulevard, waar uiteraard de nodige stands voor voedsel, drank, souvenirs niet ontbreken. Op loopafstand vindt u er de 7-Elevens, Family Marts en tegenwoordig ook de Mini Tesco Lotus.

Het was er niet druk vanmorgen, je bent er niet alleen, maar het is er nooit overvol, er is altijd plek om echt van het strand en zee te genieten. Als u gaat, rij of laat u rijden naar Naklua Road en sla een Soi aan de linkerkant in, ik beveel Soi 20 en 16 aan, die u langs een flink aantal restaurants naar het strand voeren.

Van harte aanbevolen!

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website