Wandeling in Bangkok (video)

Door Redactie
Geplaatst in Bangkok, Steden
Tags: ,
21 februari 2018

Wandelen in Bangkok is een pittige opgave gezien de hitte en de vele obstakels. Desondanks proef je zo wel de sfeer die in de stad hangt en je zal verbaasd zijn over de vele kleuren, geuren en geluiden. Kees Colijn maakte een flinke wandeling in de buurt van het BTS-station Saphan Taksin en nam zijn camera mee.

Hoewel de video vrij lang is, is deze wandeling in en deel van de Thais hoofdstad toch leuk om te bekijken.

Districten in Bangkok

Voor toeristen is het handig te weten dat Bangkok in ingedeeld in districten, wij noemen de bleangrijkste:

Sukhumvit – de lange Sukhumvit Road, die in het westen van naam verandert in Ploenchit Road en Rama I Road, is het moderne commerciële hart van Bangkok, vol met glinsterende winkelcentra en hotels. De Skytrain-kruising op Siam Square lijkt het meeste op het centrum van Bangkok.

Silom – ten zuiden van Sukhumvit, het gebied rondom Silom Road en Sathorn Road is het zakencentrum van Thailand, maar bij zonsondergang is vooral het gebied bij Patpong beroemd om de vel bars en het nachtleven.

Rattanakosin – tussen de rivier en Sukhumvit ligt het drukke “Oude Bangkok”, waar de beroemdste tempels staan. Chinatown en de attracties rondom de Chao Phraya Rivier horen hier ook bij, alsmede het Mekka van de rugzaktoeristen Khao San Road en het aangrenzende district Banglamphu.

Thonburi – de rustiger westelijke oever van de Chao Phraya-rivier, met vele kleine grachten.

Phahonyothin – het gebied rondom Phahonyothin Road en Viphavadi Rangsit Road is het best bekend vanwege de Chatuchak Weekend Markt en Don Muang Airport.

Ratchadaphisek – het district ten noorden van Sukhumvit gecentreerd rondom Ratchadaphisek Road (waarvan er een Asoke wordt genoemd) en uitstrekkend van Phetchaburi Road tot Lat Phrao.

Video: Wandeling in Bangkok

Bekijk hier de video

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=2Hses2nG2gc[/embedyt]

7 reacties op “Wandeling in Bangkok (video)”

 1. Chiang Moi zegt op

  Ik vind het knap van de filmer om 2 uur (zo lang duurt de film) door Bangkok te wandelen met die hitte, het lawaai en de drukte om je heen, ik zou het niet kunnen maar wel heel herkenbaar.

 2. ton tuinder zegt op

  Leuke wandeling. We hebben het precies andersom gelopen. Vanaf de brug tot BTS Wong Wianchai.
  Het was wel erg warm.

 3. ruud zegt op

  Hallo Cees, een hele leuke video, die ik met veel plezier helemaal heb bekeken. Aangezien ik nogal eens in die buurt ben geweest, herkende ik ook e.e.a.. Vooral het geluid was ook 100% authentiek. Wellicht een stimulans voor anderen, om ook eens een dergelijke wandeling in Bangkok te maken. Ruud

 4. Bart zegt op

  Indrukwekkend qua lengte vd wandeling gezien temperatuur etc aaar qua film….tikkie saai want te lang. Monteren en terugbrengen tot een minuut of drie zou ik zeggen. Wil je wat van Bangkok zien dat niet meteen voor de hand ligt, afgestemd op je voorkeur voor cultuur, historie of wat dan ook, wend je dan via facebook tot ‘Ontdek Bangkok met Henry’. Ik kom al 26 jaar in Bkk en toch heeft Henry me meegenomen naar plekken waar ik nog nooit geweest was en waar ik – in sommige gevallen- zelfs nog nooit van gehoord had. Veel plezier!

 5. Kees kadee zegt op

  Prima video ik herken vele plekken en een advies op de dag te warm ga dan savonds.

 6. Fransamsterdam zegt op

  Over een jaar of tien nog een keer doen en dan synchroon afspelen.

 7. Bertje zegt op

  Ja is een leuke video.

  Heb het ook wel eens gedaan, zo’n lange wandeling. Nam toen de skytrain tot het eindpunt en liep vervolgens terug.

  Bayoke sky was mijn orientatiepunt om een beetje de richting naar mijn hotel terug te vinden

  .Volgende keer probeer ik het ook eens, video te maken


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website